SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

„Nu mă interesează!” » Antrenorul lui Nadal, uimit înaintea finalei cu Djokovic de la Roland Garros: „Rafa nu ne-a mai spus niciodată așa ceva”

Nadal l-a surclasat pe Djokovic în finala de la Roland Garros din  acest an. foto: Guliver/Getty Images +15   FOTO
Nadal l-a surclasat pe Djokovic în finala de la Roland Garros din acest an. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 28 decembrie 2020 16:30 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 17:08

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) a reușit, în finala de la Roland Garros de anul acesta, una dintre cele mai solide prestații din întreaga carieră. Spaniolul l-a învins categoric pe marele rival Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), scor 6-0, 6-2, 7-5, și și-a adjudecat al 13-lea trofeu al carierei la Paris.

În ciuda manierei autoritare în care a câștigat Roland Garros - a patra oară când se impune fără să piardă set în turneu - Nadal nu era creditat cu prima șansă nici înaintea turneului, nici înaintea marii finale de la Paris. Rafa jucase puțin în 2020 - din cauza pandemiei de coronavirus - și venea după o prestație sub așteptări la Roma, unde a cedat în sferturi în fața lui Diego Schwartzman

Mai mult, specialiștii considerau că Nadal e dezavantajat de condițiile în care se dispută turneul anul acesta: temperaturi reci, dar și mingile schimbate care au provocat numeroase polemici la ediția de anul acesta

Un alt impediment a apărut în calea ibericului cu doar câteva ore înaintea finalei cu Djokovic. Organizatorii au anunțat staff-urile celor doi finaliști că meciul se va disputa cu acoperișul tras, din cauza precipitațiilor de la Paris din acea zi. Pe scurt, un alt avantaj în dreptul sârbului. 

Rafael Nadal: „Nu mă interesează! Voi câștiga acest meci”

Într-un interviu acordat săptămâna trecută în presa din Franța, fostul lider mondial Carlos Moya (44 de ani), care îl antrenează pe Rafa din 2017, a povestit dialogul pe care echipa l-a avut cu Nadal cu scurt timp înainte de startul meciului cu Djokovic.

„Când au venit să ne spună că finala va fi jucată indoor, ne-am gândit cum vom proceda să-l anunțăm pe Rafa. Cu 15 minute înainte de meci, Francisco Roig (n.a. - celălalt antrenor al lui Nadal) a mers să-i spună. Răspunsul lui Rafa a fost: «Nu mă interesează, asta nu schimbă cu nimic lucrurile. O să câștig acest meci!». 

Rafa nu a spus niciodată așa ceva înaintea unui meci. El știa că nu va eșua. Nu a fost aroganță - e o persoană mult prea umilă - dar a avea un sentiment de încredere, de siguranță”, le-a spus Carlos Moya jurnaliștilor francezi, conform sportskeeda.com.

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din finala Nadal - Djokovic

+11 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

VIDEO Rezumatul finalei Rafael Nadal - Novak Djokovic

VIDEO Cum era Irina Bara să-l „rupă” pe Rafael Nadal la Roland Garros 2020: „Nu puteam să trăiesc cu așa ceva”

Citește și alte știri din tenis: 

OFICIAL Roger Federer va lipsi de la Australian Open pentru prima dată în carieră! Când ar putea reveni elvețianul

EXCLUSIV Simona Halep, noi informații despre participarea la Australian Open: „Mental, e extrem de dificil! Avem voie să ne antrenăm câteva ore pe zi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează