SPORTURI  »  TENIS  »  AVERE

Ce loc ocupă Ion Țiriac în topul actualizat al celor mai bogați oameni din lume » Singurul român care îl depășește

Ion Țiriac (84 de ani) ocupă locul 1487 în topul miliardarilor planetei, actualizat zilnic de Forbes. Omul de afaceri român are o avere de 2 miliarde de dolari. +42   FOTO
Ion Țiriac (84 de ani) ocupă locul 1487 în topul miliardarilor planetei, actualizat zilnic de Forbes. Omul de afaceri român are o avere de 2 miliarde de dolari.

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 20:11 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 20:11

Ion Țiriac (84 de ani) ocupă locul 1487 în topul miliardarilor planetei, actualizat zilnic de Forbes. Omul de afaceri român are o avere de 2 miliarde de dolari. 

Ion Țiriac este mai înstărit ca niciodată. Portofoliul lui de afaceri a ajuns să valoreze 2 miliarde de dolari. Fostul președinte al Federației Române de Tenis este cel mai bogat sportiv din istorie, indiferent de naționalitate, dar a fost detronat de câțiva ani în topul miliardarilor români.

„Sinner a pățit-o exact ca Simona Halep” » Textul publicat de Gazzetta dello Sport imediat după finala Turneului Campionilor
Turneul Campionilor
„Sinner a pățit-o exact ca Simona Halep” » Textul publicat de Gazzetta dello Sport imediat după finala Turneului Campionilor

Ion Țiriac nu e cel mai bogat român

Un fost sportiv, Ion Țiriac conduce Țiriac Group, o comapnie care activează în domeniul imobiliarelor, auto, financiar și al serviciilor. După retragerea din activitatea de jucător, el a antrenat sportivi de top precum Guillermo Vilas, Marat Safin sau Boris Becker. 

Și-a început investițiile imediat după căderea comunismului. Deține o colecție de peste 400 de mașini și motociclete, inclusiv modele deținute în trecut de Al Capone, Sammy Davis Jr. sau Elton John
- Forbes

Poziția de cel mai bogat român este ocupată de doi ani de Daniel Dines, cofondator și CEO al companiei UiPath, o firmă de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate. 

Dine ocupă locul 1437 în ierarhia mondială, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari, în scădere anul acesta, potrivit Forbes.

Ce loc ocupă Ion Țiriac în topul actualizat al celor mai bogați oameni din lume » Singurul român care îl depășește
Daniel Dines / FOTO: Imago

Ion Țiriac: „Nu știu cum am făcut primul milion”

Într-un dialog cu Ovidiu Ioanițoaia, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, Ion Țiriac a vorbit despre începuturile în lumea afacerilor. 

Nu știu cum am făcut primul milion. Habar n-am. Eu am știut doar să fac banii, nu să-i număr ca Hagi Tudose. Am avut talent, dar am muncit mai mult decât Năstase sau decât alții, pentru că n-aveam talentul lor.

Această muncă s-a răsfrânt și asupra celorlalte activități pe care le-am avut. Eu am fost bogat prima dată când am intrat în cârciumă și nu m-am uitat la preț. Un jucător de tenis la Wimbledon dacă pierde primul tur ia 50.000 de sterline. Salariul a trei secretare la Londra și a patru la București pe trei, patru ani!
- Ion Țiriac, într-un dialog cu Ovidiu Ioanițoaia

CV Ion Țiriac

  • Data nașterii: 9 mai 1939, Brașov
  • Debut în turneele profesioniste de tenis: 1968
  • Anul retragerii: 1979
  • Victorii/înfrângeri simplu: 151/159
  • Cea mai bună performanță Grand Slam simplu: „sferturi" Roland Garros (1968)
  • Victorii/înfrângeri dublu: 293/140
  • Număr titluri dublu: 22
  • Cea mai bună performanță Grand Slam dublu: câștigător Roland Garros (1970, cu Ilie Năstase)
  • Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la JO de iarnă Innsbruck și la CM
  • A jucat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în fața SUA, cu Ilie Năstase partener: 1969, 1970, 1972
  • A fost manager și antrenor al unor mari tenismeni: Ilie Năstase, Guillermo Vilas, Henri Leconte, Boris Becker, Marie Joe Fernandez, Steffi Graf, Marat Safin, Anke Huber, Goran Ivanisevici
  • A devenit primul român din istorie a cărui avere a depășit bariera unui miliard de euro în Topul Forbes
  • Își derulează afacerile în domeniile auto, transport aerian VIP, finanțe/bănci, asigurări, imobiliare, energie și sport
  • A deținut sau deține licențe pentru turnee de tenis la Stuttgart, Hanovra, Madrid și București; cel din capitala României a funcționat în perioada 1996-2016
  • A fost președinte COSR în perioada 1998-2004
  • Este președinte al Federației Române de Tenis din iunie 2019

VIDEO. De ce nu are România cursă de Formula 1? Ion Țiriac: „Să dea Nicușor 300 milioane de euro anual pentru Formula 1?”

Citește și alte știri de actualitate:

Teodora Stoica povestește cum a șocat-o un băiat: „Unde credeți că voia să mă scoată la întâlnire? Voi v-ați fi văzut cu el?”

„Filmez 3 ore pe zi” » Giovanni Becali se pregătește să scoată un film despre viața lui

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
parachioara5
parachioara5  •  21 Noiembrie 2023, 10:34

...trebuie sa avem respect pentru Tiriac nu si pentru ala care l a depasit ...ala a furat Romania...

VanBasten1989
VanBasten1989  •  21 Noiembrie 2023, 09:50

1487?! Slabutz, nea Ion. Daca nu ne spunea gesepe aceasta clasare, as fi crezut ca sunteti in top 5 mondial.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează