SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Ce urmează pentru Simona Halep » 3 turnee de top şi şanse mari să mai urce în clasament! Toate calculele pe GSP.RO

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 22 ianuarie 2014 11:57

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open, dar tot şi-a asigurat prezenţa pentru prima dată în carieră în top 10 WTA. ♦ Pînă la sfîrşitul lunii februarie are chiar şansa să urce între primele 8 jucătoare din lume.

Acum, Simona va disputa trei turnee de top unde are foarte puţine puncte de apărat.

Nu va lua pauză după turneul de Mare  Şlem din Australia, săptămîna viitoare urmînd să evolueze la Paris, competiţie care asigură cîştigătoarei 470 de puncte. Chiar şi pentru semifinale se acordă 200 de puncte WTA.

Simona va avea o misiune dificilă, mai ales că Maria Sharapova, Sara Errani şi Angelique Kerber sînt în competiţie, jucătoare aflate peste ea în clasament. Mai mult, şi Petra Kvitova va participa, aceasta primind un wild-card.

Anul trecut, Simona a fost învinsă în turul 1 de Roberta Vinci, aşa că aici doar poate aduna puncte în lupta pentru top 8 WTA.

"Dubla" Doha şi Dubai
Apoi, după meciurile din Cupa Fed de la începutul lunii februarie, Halep merge la Doha, superturneul unde se adună toate jucătoarele de top.  Asta şi pentru că sînt premii foarte mari, de aproape 2,5 milioane de dolari.

Doar cîştigătoarea va lua 430.000 de dolari şi chiar şi semifinalistele primesc peste 100.000. De asemenea,  se vor acorda 900 de puncte pentru învingătoare, 620 pentru finalistă, 395 pentru învinsele din semifinale şi 225 de puncte pentru sferturi. Dintre jucătoarele din top 10 WTA, doar Maria Sharapova va lipsi.

Chiar şi aşa, cu rezultate bune la aceste turnee, Simona ar mai putea urca în clasament. Aici a pierdut anul trecut în turul secund, aşa că orice victorie în plus îi va aduce alte puncte în clasament.

Ultimul turneu din februarie se va disputa la Dubai, chiar înainte de "dubla" din martie Indian Wells şi Miami. Nici aici nu va avea un tablou facil pentru că vor fi Radwanska, Kvitova, Errani, Jankovici şi Kerber, dar vor lipsi primele 4 jucătoare din lume. Din nou, Simona Halep a pierdut în calificări în 2013, aşa că orice rezultat pozitiv îi va aduce alte puncte importante în clasament. Se vor acorda bonusuri la fel ca la Paris.

Simona are ocazia să urce în top 8 WTA!
Chiar dacă sînt aflate pe 6 şi pe 7, Kvitova şi Errani au cele mai multe puncte de apărat în următoarea perioadă. Errani a făcut finale la Paris şi la Dubai, plus un sfert de finală la Doha, adică nu mai puţin de 865 de puncte. În comparaţie, Simona are de apărat doar 79 de puncte. Un calcul simplu arată că românca o va depăşi pe Errani dacă va avea cel puţin aceleaşi rezultate ca italianca.

Şi Petra Kvitova va avea o misiune dificilă, pentru că are 815 puncte de apărat: sferturi la Paris şi Doha şi turneu cîştigat la Dubai. Va fi greu de depăşit cehoaica, dar nu imposibil, mai ales că nu trece prin cea mai bună formă. La Australian Open a fost eliminată încă din primul tur.

În schimb, Jelena Jankovici şi Angelique Kerber sînt în aceeaşi situaţie ca Simona, fără puncte importante de apărat pînă la Indian Wells.

Cum va arăta topul WTA după Australian Open:

6. Kvitova 4745
7. Errani 4440
8. Jankovici 4310
9. Kerber 4030
10. Halep 3760

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (42)
domnelu
domnelu  •  23 Ianuarie 2014, 08:11
Postat de joaquin pe 22 Ianuarie 2014, 14:04

Greșit ! Dacă Radwanska joacă cum a făcut-o cu Azarenka ( mai ales în setul 3 ) , Cibulkova nu o bate nici în visele ei cele mai frumoase !

Unde am gresit?

visarion
visarion  •  23 Ianuarie 2014, 07:04

Felicitari, Simona si la mai mare!

ungurulbulan
ungurulbulan  •  22 Ianuarie 2014, 21:28

Simona Simona am stat toata noaptea cu lumina aprinsa. Hai la munca inca esti tanara nimic nu e pierdut.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează