SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Adevăratul motiv pentru care Simona Halep a evoluat pe Terenul 18 » Explicații oficiale + de ce Nadal nu va juca niciodată pe acea arenă

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 02 iunie 2018 20:51

Simona Halep s-a calificat azi în optimile de finală de la Roland Garros. Jucătoarea noastră a învins-o fără emoții pe Andrea Petkovic, 7-5, 6-0, și urmează să o înfrunte în optimi pe belgianca Elise Mertens. 

  • Specialistul GSP.ro în tenis, Roxana Fleșeru, este la Paris și transmite cele mai importante informații despre românii prezenți pe tabloul principal de la Roland Garros.

Remy Azemar, arbitrul principal al turneului, a explicat pentru L'Equipe care sunt criteriile după care se face repartizarea jucătorilor pe terenuri la Roland Garros.

El a recunoscut că terenul 18, cel pe care Simona Halep a înfruntat-o pe Andrea Petkovic, este unul secundar, dar a adăugat că este unul important, mai ales că este unul nou, și că avut meciuri bune și e potrivit pentru jucători precum Dimitrov și Thiem.

Oficialul a admis că niciodată nu-l va trimite pe Rafael Nadal pe acest teren pentru că este prea mic. Azemar a spus că atunci când se face programul se iau în calcul rezultatele jucătorului, cerințele televiziunilor care transmit competiția, interesul publicului, dorința jucătorilor, dar și cea a federației franceze.

Vezi aici cronica partidei Simona Halep - Andrea Petkovic 7-5, 6-0

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
maotzedun
maotzedun  •  03 Iunie 2018, 09:14

Nu are nicio treaba cu faptul ca e romanca. Hai sa fim seriosi, sarim de nervi doar ca e Halep. Intre ea si Wozniacki diferenta in clasament e infima. Daca era daneza pe locul 1 mondial si era ea trimisa pe terenul 18, nimeni de aici nu se supara, asta ca sa vedeti cat de subiectivi sunteti. Adevarul e ca tenisul feminin vinde mult mai slab in comparatie cu cel masculin. Cate meciuri de feminin ati vazutin ultumul an in care nu au jucat romance?

841315962626148
Laurentiu Burlacu  •  03 Iunie 2018, 06:46

Motivul: ESTE ROMÎNCĂ. Daca Sarapova sau Williams sau oricare altă jucătoare ar fi fost lider WTA, nu ar fi jucat în veci pe acel teren. Dar pentru că Halep e din Romania se poate. Frumos ar fi fost să renunte la turneu si să nu mai participe in veci la RG

vicol_vali
vicol_vali  •  03 Iunie 2018, 02:45
Postat de Cornel Brincoveanu pe 03 Iunie 2018, 00:17

Simona este invidiata de francezi ! Ei nu au o jucatoare pentru podium ,doar Caroline GARCIA a lor dar si aia are sange de emigrant spaniol! FRUSTRARE , numele tau e Franta ! Asa se purtau si cu generatia-HAGI , nu suportau valoare la noi ! Sint suficienti, invidiosi si peste tot im lume neagreati de nimeni ! Popoarele occidentale in special , degenereaza rapid ! Exista explicatii sociologice . RADU MAMII

Francezii ne-au respectat valorile mai mult decât noi. Ne-au învățat școală și ne-au spus că trebuie un echilibru în toate. Nu cred că ăsta a fost motivul, cred că dacă Halep vroia să joace neapărat pe terenul 1 se rezolva.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează