SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS » Antrenoarea Jelenei Ostapenko a vorbit despre momentul care a decis finala, ce i-a spus elevei sale despre Halep și care e diferența uriașă față de alte jucătoare

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2017 13:10

Jelena Ostanepnko, 20 de ani, a dat toate calculele peste cap și a câștigat finala de la Roland Garros, învingând-o pe Simona Halep după un meci dramatic, scor 4-6, 6-4, 6-3.

Letona este antrenată de Anabel Medina Garrigues, fostă jucătoare de tenis, iar spanioloaica a vorbit pentru L'Equipe despre eleva sa și despre triumful de la Roland Garros.

- Ce s-a întâmplat la 6-4, 3-0 pentru Halep, în setul doi?
- Jelena părea obosită. Făcea gesturi care denotau tristețe. A existat un moment când a fost foarte nervoasă și nu reușea să se relaxeze. La 3-0 și-a zis: «Ajunge! Voi încerca să îmi fac jocul și să vedem ce iese» Din acel moment, s-a relaxat, a câștigat setul, iar în decisiv nu a mai fost aceeași poveste. Și-a zis atunci: «Trebuie să mă grăbesc». E un meci care seamănă mult cu altele din cele două săptâmâni. A pierdut primul set, și-a revenit în al doilea, iar în al treilea s-a dezlănțuit.

- Ce i-ați spus înaintea finalei?
- I-am zis că trebuie să se concentreze și să profite că toata presiunea e pe umerii lui Halep, care avea în joc numărul 1 mondial.

- Cum e să lucrezi cu Jelena?
- E o jucătoare conștientă de erorile ei. Există jucători care se întorc către tine și te întreabă: «Ce nu fac bine?» Ea, când face o greșeală, se întoarce și îți zice: « Acolo, am întârziat lovitura». E capabilă să își dea seama de ce a greșit și să corecteze. Deci, are o capacitate de reacție puternică în meci.

- De ce sunteți cel mai mândră?
- Dacă lasăm la o parte cele două momente, la 1-0 și 3-0 în setul doi, în niciun moment, de-a lungul turneului, Jelena nu a plecat capul și nu a renunțat. Asta am vrut să vadă toată lumea.

- Partea grea acum vine...
- Da, pentru că va fi o situație nouă pentru ea. Ieri, eram la magazin, ea a făcut niște cumpărături și nimeni nu a recunoscut-o. Asta nu o să se mai întâmple. Trebuie să ne adaptăm situației. Acum e o câștigătoare de Grand Slam, nu va mai fi doar surpriza turneului care a pierdut în finală contra favoritei.

Citește și: După două săptămâni de tenis intens și o primăvară frumoasă pe zgură, Halep a câștigat câteva lucruri importante » Adieu, Paris! Ce rămâne?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
ray51
ray51  •  12 Iunie 2017, 14:14

Simonei i-a iesit deja din cap acest meci. Asa si trebuie. Pacat de milioanele pierdute la 'mustata', altfel are timp sa castige si un GS.

ticbis
ticbis  •  12 Iunie 2017, 10:21
Postat de baruch pe 11 Iunie 2017, 16:41

nu, n=o lua asa, ca un pustan care a pierdut la pariuri. ostapenko este o jucatoare FOARTE buna. iar simona a jucat constant, in stilul ei, tot meciul. ce putea sa faca atunci cand aia a inceput sa joace sinucigas? sa joace si ea la fel? castigase primul set asa, incepuse bine seturile 2 si 3 cu tactica asta, de ce sa schimbe? si pe urma...stii cum e? in viata ai o singura alegere. daca-ti iese, esti tare, daca nu..."bai, ce natarau ai fost".

Dupa parerea mea, Ostapenko nu va fi niciodata o jucatoare de top 10 daca va continua sa joace asa. Este limitata tehnic, are un serviciu prost, nu stie scurte si stopuri la fileu, nu stie sa se apere, are returul tare si ineficient, stie doar sa bubuie mingile cautand liniile, jucand la plezneala. De aici si numarul imens de greseli nefortate pe meci, si asta indiferent daca joaca cu o adversara de pluton sau cu una de top. Din cauza asta mai toate meciurile pe care le castiga sunt de 3 seturi. Sunt si alte jucatoare care joaca tare si la risc, dar au si abilitatile de a se apara sau tehnica de a contracara cu scurte, loburi sau voleuri. Spre exemplu, in meciurile cu adversare la fel ca si ea dar mult mai tehnice de genul Svitolina, Kasatkina, Kvitova (revenita la forma care a consacrat-o), Konta, Muguruza sau chiar Cibulkova ar pierde fara drept de apel. Ca sa nu mai vorbesc ca una extrem de agresiva ca Mladenovic ar bate-o la orice ora. Ca dovada a celor afirmate de mine reamintesc ca in ianuarie dupa sferturile reusite la Australian Open ajunsese pe locul 33 WTA, apoi in 6 luni de sezon pe hard a cazut pana pe 47. Acum a ajuns pe 12, dar eu n-o vad intrand in top 10 prea curand. A castigat un turneu de GS si este meritul ei, dar nu poti intra in elita mondiala facand 60 de erori nefortate in fiecare meci. Iti iese uneori, poti sa castigi ca acum, dar nu merge la infinit chestia asta!

10202789258531585
Ulise Sender  •  11 Iunie 2017, 17:35
Postat de balauru48 pe 11 Iunie 2017, 15:49

Romanisme... Pe de alta parte te inteleg fiindca esti femeie, iar inteligenta si coerenta iti joaca feste.

iar tu un badaran incurabil

Vezi toate comentariile (23)
Comentează