SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

FOTO Danielle Collins, următoarea adversară a Simonei Halep la Roma, are o poveste unică în circuit: „Nu am provenit dintr-o familie bogată, am fost la facultate cu un scop”

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) o va întâlni în turul secund al turneului WTA de la Roma pe Danielle Rose Collins (28 de ani, 9 WTA). Sportiva din Statele Unite ale Americii are un traseu inedit în tenis. +7   FOTO
Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) o va întâlni în turul secund al turneului WTA de la Roma pe Danielle Rose Collins (28 de ani, 9 WTA). Sportiva din Statele Unite ale Americii are un traseu inedit în tenis.

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 19:14 / Actualizat luni, 09 mai 2022 19:40

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) o va întâlni în turul secund al turneului WTA de la Roma pe Danielle Rose Collins (28 de ani, 9 WTA). Sportiva din Statele Unite ale Americii are un traseu inedit în tenis.

  • Întâlnirea dintre Simona Halep și Danielle Rose Collins va avea loc miercuri, la o oră ce urmează să fie anunțată de organizatori.

Danielle Rose Collins, finalista de la Australian Open 2022, are o poveste inedită, diferită de a jucătoarelor din vârful ierarhiei mondiale. Traseul ei în tenis a fost analizat de GSP.ro în 2018, în momentul în care urca în premieră în top 60 și atingea semifinalele la Miami. 

Simona Halep, după triumful cu Alize Cornet: „A fost un pic stresant”
WTA ROMA
Simona Halep, după triumful cu Alize Cornet: „A fost un pic stresant”

De unde a pornit pasiunea lui Danielle Rose Collins pentru tenis

Tatăl ei jucase tenis până la un anumit nivel, el a învățat-o primele lucruri, cele de bază. Dar declicul s-a produs din cauza unui băiețel, coleg de școală. 

„În zilele de luni aducea câte un trofeu în clasă. Și mă întrebam: de unde le ia? Tata mi-a spus că dacă voi juca tenis, la fel ca el, voi avea propriile mele cupe", a povestit ea pentru WTA Insider, în 2018.

Părinții ei nu aveau suficiente resurse pentru a-i plăti lecții de tenis, așa că mergea pe terenurile publice din Tampa și juca împotriva oricui era disponibil. I s-a întâmplat, la 8 ani, să facă dublu cu cineva de 80. La 12, participa la turnee locale și o învingeau, logic, adversare de 40 de ani. Alteori, pur și simplu bătea mingea la perete, în timp ce mama ei făcea jogging pe alei. 

Nu am venit dintr-o familie superbogată, nu eram toată ziua la club, alături de copiii de acolo. Dimpotrivă. De multe ori, chiar mă rugam de câte cineva să joace cu mine
- Danielle Rose Collins

Danielle Rose Collins, între tenis și studii

Era însă talentată și încăpățânată. A câștigat titlul național la categoria 12 ani, învingând în finală o fetiță despre care se spunea că va fi „următoarea Maria Sharapova”. 

„Am bătut-o și le-am spus părinților: Eu voi fi următoarea Maria Sharapova", își amintea Danielle, printre râsete. În liceu, nu a putut participa la turnee internaționale din cauza restricțiilor financiare. Juca însă peste tot în țară, iar la 16 ani era deja numărul unu în categoria sub 18 ani. Atunci a decis că ar fi bine să nu se bazeze exclusiv pe tenis, ci să urmeze facultatea în paralel.

S-a înscris la University of Florida, dar în primul an nu a jucat prea mult. „Practic, eram dintre cei care încălzeau banca de rezerve", spune Danielle. De aceea, s-a transferat la University of Virginia, „ceea ce a fost decizia ideală fiindcă acolo am găsit antrenori care au lucrat cu mine și au avut încredere în mine". Un an a jucat cu un fragment osos rupt la încheietura mâinii drepte pentru că, dacă s-ar fi oprit, ar fi însemnat să irosească încă un sezon.

+3 FOTO

Surprinzător, chiar și pentru ea, a câștigat titlul în campionatul național al colegiilor, NCAA, deși fusese printre ultimele admise pe tablou. Tot atunci, se întreba deseori dacă visul ei era cu adevărat acela de a intra în circuitul profesionist. 

„Am fost la facultate cu un scop. Sunt inteligentă și am aspirații de a-mi rotunji educația după ce termin cu tenisul. În același timp, dacă n-aș pune mâna pe rachetă și o singură zi, aș înnebuni. M-aș plictisi teribil", a istorisit Collins.

Danielle Rose Collins și Simona Halep, adversare la Roma

Din 2018, Danielle Rose Collins a devenit o prezență constantă pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam. Primul titlu din carieră l-a obținut la Palermo, într-o finală contra Gabrielei Ruse. Câteva luni mai târziu s-a impus și la San Jose, apoi a fost la un pas de istorie, atingând finala la Australian Open 2022. Performanța de la Antipozi a conicis cu intrarea în top 10, devenind și cel mai bine clasată jucătoarei a Americii.

Pe Halep, Collins a întâlnit-o de două ori. Prima dată în 2014, la US Open, o victorie a sportivei din Constanța, scor 6-7(2), 6-1, 6-2. La Montreal, în 2021, Danielle și-a luat revanșa, scor 2-6, 6-4, 6-4.

VIDEO Rezumatul ultimul meci direct dintre Halep și Collins

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Emma Răducanu a scăpat o înjurătură în timpul interviului: „OMG, taie asta!”

Zverev, atac fără precedent la adresa ATP » Spune că l-au „sabotat” înaintea finalei cu Alcaraz: „Deplorabil! M-am săturat de asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  09 Mai 2022, 21:45

slabe sanse in fata simonei, mai ales dupa ce a aratat un nivel de joc groaznic cu bianca andreescu in madrid.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează