TENIS  ·  WTA

Darren Cahill, antrenamente SF cu Halep: „I-am trimis un sistem special” + Cum este avantajată Simona de pauza competițională

Darren Cahill, alături de Simona Halep // sursă foto: Guliver/gettyimages
Darren Cahill, alături de Simona Halep // sursă foto: Guliver/gettyimages

Miercuri, 20 Mai, 04:36

Darren Cahill (54 de ani), antrenorul australian al Simonei Halep (28, 2 WTA), a vorbit despre reluarea competițiilor în circuitul feminin de tenis și despre partea bună a pauzei forțate din sport.

„Cred că este o șansă să se reia circuitul în august sau septembrie, toată lumea lucrează pentru asta. Trebuie să ne gândim că vorbim despre sport, iar sportul aduce bucurie oamenilor!

La voi în România nu a fost permis accesul pe teren până de curând. Simona abia a început să joace. E important să facă asta. Această perioadă este diferită pentru jucătorii de tenis. De fiecare dată știi cât va dura până la următorul turneu, dar acum nu e cazul. Te poți pregăti pentru 2-3 săptămâni să ajungi în forma maximă la un anumit turneu. Să spunem la Open-ul Italiei, la Roma. Acum însă nu e cazul. 

În acest moment nu știm când va fi următorul turneu. Mulți jucători își caută motivația pentru a intra pe teren. Din punct de vedere mental e totul diferit și pentru noi. Nu suntem obișnuiți cu așa ceva”, a dezvăluit antrenorul, într-un interviu acordat digisport.ro.

Darren Cahill: „Voi fi cu ochii pe Simona!”

Antrenorul Simonei vede și partea plină a paharului în această perioadă lipsită de sport, considerând că aceasta reprezintă un prilej bun pentru ca jucătorii de tenis să se axeze pe punctele slabe din jocul lor. De altfel, australianul va fi cu ochii pe antrenamentele sportivei românce în curând:

„Deocamdată e o perioadă dificilă în găsirea motivației. Totuși, jucătorii au o oportunitate mare să își îmbunătățească anumite puncte slabe. Cei care nu profită de această ocazie, s-ar putea să nu se mai întâlnească pe viitor cu alta. 

Cred că Simona și Arti (n.red. Artemon Apostu-Efremov) vor începe încet acest proces. I-am trimis un sistem video pe care îl va instala în colțul terenului. Mă voi putea loga și îi voi urmări antrenamentele. Din păcate, deocamdată sistemul nu a ajuns la ea, însă odată ce se va întâmpla asta, voi fi cu ochii pe ea!

VIDEO. Simona Halep a câștigat „Cozonacul de aur", după ce l-a învins pe fratele său în „finala” de la Wimbledon

Citește mai multe știri despre tenis:Cel mai frumos copil din România s-a transformat într-o tânără superbă. Cum arată acum Noelle

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hamburger - Wehen Wiesbaden

Digi 1
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Heidenheim - Erzgebirge Aue

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Dynamo Dresden - Stuttgart

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Monchengladbach - Union Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Padeborn - Borussia Dortmund

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1