SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Darren Cahill e furios și acuză direct în „cazul Halep”: „Au gestionat procesul îngrozitor! Acesta a fost oricum, însă nu corect”

Simona Halep, alături de Darren Cahill // sursă foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep, alături de Darren Cahill // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 17:24 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 17:40

Darren Cahill (57 de ani), fostul antrenor al Simonei Halep (31), s-a pronunțat public pe seama situației în care se află jucătoarea de tenis din România. Dubla câștigătoare de Grand Slam tocmai a anunțat că verdictul în cazul ei de dopaj a fost amânat încă o dată, ceea ce înseamnă că nu va veni în următoarele zile.

Audiată de tribunalul independent Sport Resolutions la finalul lunii iunie, Simona Halep așteaptă în continuare să afle verdictul judecătorilor. De atunci s-au scurs două luni, o perioadă de așteptare neobișnuit de lungă, având în vedere că judecătorii se pronunță, de fel, în două-trei săptămâni.

Simona Halep s-a plâns de acest lucru într-o reacție publică, pe contul său de Instagram. Sportiva din Constanța a fost susținută de unul dintre foștii ei antrenori, australianul Darren Cahill, care a criticat public modul în care ITF și ITIA (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) au gestionat cazul de dopaj.

Dezvăluiri explozive pe axa frații Kovacs - Marcel Savaniu - Kyros Vassaras: cum funcționează sistemul de relații, influență și protecție în arbitrajul românesc!
ARBITRAJ
Dezvăluiri explozive pe axa frații Kovacs - Marcel Savaniu - Kyros Vassaras: cum funcționează sistemul de relații, influență și protecție în arbitrajul românesc!

Darren Cahill intervine în favoarea Simonei Halep: „Procesul a fost gestionat îngrozitor”

„Încă o amânare. Detaliile acestui caz vor ieși în cele din urmă la iveală, dar indiferent de verdict procesul a fost gestionat îngrozitor de către ITF și ITIA. Zero grijă sau preocupare pentru sportivă și bunăstarea ei, în timp ce cazul este tărăgănat de aproape 12 luni, fără să fi venit verdictul.

Respect programul de testare și procesele corecte, dar acesta a fost oricum, însă nu corect. Simona are dreptul de a merge înainte cu cariera ei și / sau cu viața ei. În acest moment, nu poate face nici una, nici alta. Niciun jucător nu ar trebui să treacă vreodată printr-o serie de amânări precum asta.

WTA, conducerea și consiliul jucătorilor trebuie să se descurce mai bine pentru a se asigura că jucătorii au parte de protecție și dreptul la o judecare mai rapidă. Momentan, nu au niciuna”, a scris Cahill pe contul său de Instagram.

Simona i-a republicat ulterior mesajul. Zilele trecute s-a împlinit un an de când Halep nu a mai jucat un meci oficial. Românca a apărut ultima dată în circuit în finalul lui august 2022, la US Open, unde a și fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, roxadustat.

Mai multe știri din tenis:

Holger Rune a încheiat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Nu a funcționat!”

Imagini brutale la New York: fostul semifinalist de la US Open, în scaun cu rotile după accidentarea teribilă suferită în timpul meciului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
coopoo
coopoo  •  01 Septembrie 2023, 19:45

Vai, traducerile! Asta cel putin nu suna deloc romaneste. Alta varianta, romaneasca: A FOST ORICUM, NUMAI CORECT NU! Vai de capul limbilor, al tuturor.

VardyParty
VardyParty  •  01 Septembrie 2023, 18:08

Ei, daca si K-hill crede așa… Tsk tsk, saraca fata bogata

Misu1950
Misu1950  •  01 Septembrie 2023, 17:52

Australianul asta stie ce spune! Mult respect, Darren!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close