SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Holger Rune a încheiat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Nu a funcționat!”

Holger Rune și Patrick Mouratoglou în timpul turneului de la Monte Carlo Foto Imago
Holger Rune și Patrick Mouratoglou în timpul turneului de la Monte Carlo Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 14:29 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 15:27

Holger Rune, 20 de ani, numărul 4 ATP, a decis să nu mai conteze pe Patrick Mouratoglou ca antrenor, deși se va pregăti în continuare la academia din Biot. Danezul a fost eliminat în turul 1 la US Open

Decizie drastică luată de tânărul danez după un parcurs extrem de scurt în ultimul turneu de Mare Șlem al anului: nu va mai apela la Patrick Mouratoglou în calitate de antrenor al său.

Rune a fost învins în turul 1 la US Open de spaniolul Roberto Carballes Baena, 6-3, 4-6, 6-3, 6-2, la capătul a două ore și 42 de minute, rezultat total nesatisfăcător pentru numărul 4 mondial.

Mama lui Rune: „Holger nu va mai lucra cu Patrick, confirm”

Holger nu va mai lucra cu Patrick, pot să confirm acest lucru”, a declarat Aneke Rune, mama și managerul jucătorului, pentru tabloidul danez BT. ”Sigur, va fi în continuare parte din academie”, a adăugat.

Mai târziu, ea a comentat mai mult în legătură cu această hotărâre. „De la început această colaborare a fost gândită drept una temporară. Apoi însă a venit succesul de la finalui lui 2022”, a spus Aneke Rune, referindu-se la triumful lui Holger în turneul Masters 1000 de la Paris.

Acolo, nordicul a cucerit titlul pe un traseu cu victorii la Stan Wawrinka, Hubert Hurkacz, Andrey Rublev, Carlos Alcaraz, Felix-Auger Aliassime și Novak Djokovic în finală.

5 victoriila jucători de Top 10 a reușit Holger Rune în săptămâna în care s-a impus la Paris 2022

Succes pe zgură cu Mouratoglou alături

„De aceea, am continuat în Australia. Din nefericire, nu a mai ieșit la fel de bine cu echipa formată din Lars Christensen și Patrick”, a remarcat mama lui Holger.

„Trebuia ca Lars să acopere sezonul de zgură, dar antrenamentele nu au mers, așa că sarcina a fost preluată de Patrick împreună cu Lapo Becherini, preparatorul fizic, cu rezultate foarte bune. Era natural ca Holger să creadă că aceeași formulă va funcționa și în turneele din SUA. Dar nu a fost așa”, a mai spus Aneke Rune.

Totuși, la Wimbledon, numărul 4 mondial l-a avut alături pe Lars Christensen, antrenorul cu care a colaborat de când avea 10 ani. 

Lars a fost atunci o alegere naturală, este un antrenor cu multe calități, cu simț tehnic extraordinar, iar iarba cere ceva în plus”, a argumentat mama sportivului care a urcat până în „sferturi” la All England Club.

Holger Rune a încheiat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Nu a funcționat!”
Holger Rune, după eliminarea timpurie de la US Open Foto Imago

Holger Rune, o echipă pe termen lung

În turneele de hard nord-americane la care a participat, Toronto, Cincinnati și US Open, Rune nu a câștigat niciun meci. „Holger trebuie acum să se calmeze și să găsească acea echipă care va fi lângă el mult timp, cu care va putea să progreseze și să-și dezvolte jocul. Iar el a ales să creeze această echipă fără Patrick”.

1 titlua cucerit Holger Rune în 2023, cel de la Munchen, turneu ATP 250, dar a disputat finale la Monte Carlo și Roma, concursuri Masters 1000

Aneke Rune îl sfătuiește pe fiul ei să se apropie din nou de Lars Christensen. „Cred că relația lor este de așa natură încât Lars poate să-și completeze munca și să-l ducă pe Holger pe primul loc în lume și spre titluri de Mare Șlem. Acesta a fost mereu obiectivul”.

Christensen s-a aflat la US Open, dar alături de cea mai promițătoare jucătoare daneză a momentului, Clara Tauson, care a pierdut joi în turul 2. L-a înlocuit pe antrenorul acesteia, Carlos Martinez, care nu a putut călători la New York din motive personale.

Rezumatul meciului Holger Rune - Roberto Carballes Baena

Citește și: 

Imagini brutale la New York: fostul semifinalist de la US Open, în scaun cu rotile după accidentarea teribilă suferită în timpul meciului
US OPEN
Imagini brutale la New York: fostul semifinalist de la US Open, în scaun cu rotile după accidentarea teribilă suferită în timpul meciului
Se pun în vânzare biletele pentru turneul Țiriac Foundation Trophy
WTA 125 Țiriac Foundation Trophy
Se pun în vânzare biletele pentru turneul Țiriac Foundation Trophy

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
antitot9
antitot9  •  01 Septembrie 2023, 16:19

Cu asta nu face niciun antrenor treaba, intr-un joc sta mai mult cu ochii in tibuna la tac-su, sa-i spuna ala ce sa faca, decat sta cu ochii la jos, plus ca e in umflat si infatuat, prea plin de el fata de ce arata

Trandafir
Trandafir  •  01 Septembrie 2023, 16:17

Nu numai Rune, dar si proasta noastra a renuntat la tot trecutul si s-a dat pe mana grco-francezukui.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează