SPORTURI  »  TENIS  »  DAVIS CUP

DAVIS CUP // VIDEO Spania, regină pentru a 6-a oară! Rafael Nadal aduce victoria decisivă în fața Canadei, după o nouă zi plină de dramatism și emoții

Articol de - Publicat duminica, 24 noiembrie 2019 22:20

Spania a cucerit duminică seara cea de-a șasea Cupă Davis din istorie, după succesul reușit în fața Canadei, 2-0. Rafael Nadal și Roberto Bautista Agut au adus victoriile în meciurile de simplu, obținând primul triumf sub noul format revoluționar al Cupei Davis.

În prima confruntare a finalei de la „Caja Magica” din Madrid, Roberto Bautsita Agut (31 de ani, 9 ATP) l-a învins în două seturi pe tânărul Felix Auger-Aliassime (19 ani, 21 ATP), scor 7-6, 6-3.  

Auger-Aliassime a fost alegerea surpriză a căpitanului nejucător Frank Dancevic pentru finală. Pe durata săptămânii, acesta apelase la Vasek Pospisil, jucător care nu a dezamăgit și a contribuit la parcursul solid al canadienilor.  

Bautista a revenit în echipa pe care o părăsise la mijlocul săptămânii pentru a ajunge la înmormântarea tatălui său și a evoluat impecabil în fața mult mai tânărului său adversar, pe care l-a surclasat în momentele importante ale partidei.  

Nadal aduce punctul decisiv, bifează a 8-a victorie într-o săptămână

Miza s-a mutat apoi pe meciul lui Rafael Nadal, cel care își câștigase toate cele șapte meciuri disputate la simplu și la dublu în această săptămână. Adversarul lui Rafa? Explozivul Denis Shapovalov (15 ATP, 20 de ani), un alt jucător care a sclipit în ultimele zile. 

Liderul mondial și-a continuat bilanțul fulminant pe care îl deține în competiția pe echipe din tenis. L-a învins pe Shapovalov, 6-3, 7-6, după un meci de mare calitate, cu un tie-break al setului secund năucitor. Ibericul a ratat o minge de meci dintr-o poziție extrem de favorabilă, dar și-a păstrat nervii tari și a închis la 7 tie-break-ul, după o eroare neforțată a canadianului.   

Spania își adejudecă astfel cea de-a șasea Salatieră de Argint din istorie, prima din 2011 încoace. Patru dintre triumfurile Spaniei au venit cu Rafael Nadal în echipă.  

DAVIS CUP // VIDEO Spania, regină pentru a 6-a oară! Rafael Nadal aduce victoria decisivă în fața Canadei, după o nouă zi plină de dramatism și emoții

Rafa Nadal în Cupa Davis:

  • 4 trofee
  • 29 de victorii consecutive la simplu, palmares 29-1
  • 32 de victorii consecutive la simplu și la dublu

Vezi și: 

ROGER FEDERER - ALEXANDER ZVEREV // VIDEO + FOTO Federer și Zverev au stabilit un record de audiență! Meci cu peste 42.000 de fani în tribună în Mexic

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  25 Noiembrie 2019, 12:01

Los conchistadores!

chris_bu67
chris_bu67  •  25 Noiembrie 2019, 08:27

E viva Espana!

andrei.33
andrei.33  •  25 Noiembrie 2019, 01:38

Un monstru.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează