SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Derby-ul noului val » Eugenie Bouchard este adversara din semifinale! 3 lucruri pe care le poate specula Simona Halep

Fotomontaj: Lucian Alecu
Fotomontaj: Lucian Alecu

Articol de - Publicat miercuri, 02 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 26 august 2014 13:10

Eugenie Bouchard a învins-o pe Angelique Kerber în această după-amiază, 6-3, 6-4, şi va juca împotriva Simonei Halep în semifinalele de la Wimbledon. GSP.RO îţi face o scurtă prezentare a tinerei jucătoare din Canada care a impresionat în ultimele luni.

Eugenie Bouchard, una dintre cele mai frumoase jucătoare din circuitul WTA, a fost desemnată anul trecut "best newcomer of the year", iar în acest sezon a jucat foarte bine şi a urcat pînă în top 10 mondial.

Simona Halep trebuie să fie foarte atentă în faţa lui Bouchard, o jucătoare care a impresionat în toate turneele de Mare Şlem din acest an.

GSP.RO îţi prezintă punctele tari, dar şi pe cele slabe ale canadiencei, acolo unde Simona poate face diferenţa.

Simonei nu-i place stilul lui Bouchard
Simona Halep are probleme în faţa stilului agresiv al lui Eugenie Bouchard, aşa cum s-a văzut şi în meciul din această primăvară cînd Simona a fost aproape de o înfrîngere. A treia jucătoare a lumii a cîştigat în setul decisiv.

Punctele slabe pe care le poate specula Halep
"Genie" Bouchard este o jucătoare de forţă, care loveşte de foarte multe ori decisiv, însă are şi puncte slabe, iar Simona Halep poate profita.

1. Reverul
Serviciul şi lovitura de forehand sînt de cele mai multe ori la nivel înalt, însă nu la fel se întîmplă şi pe rever. Bouchard are probleme la lovitura de backhand, lucru dovedit şi cu Angelique Kerber. Nemţoaica nu a mai fost la fel de agresivă ca ieri, atunci cînd a avut un meci extrem de dificil cu Maria Şarapova. Acest lucru nu se va întîmpla şi cu Simona, mai ales că jucătoarea noastră loveşte puternic şi face multe mingi cîştigătoare.

2. Deplasarea în teren: Halep e Nadal, Bouchard suferă
Spre deosebire de Simona Halep care se aseamănă cu Rafael Nadal din punctul de vedere al deplasării în teren, dar şi al trecerilor constante din defensivă în ofensivă cu lovituri tăioase, Bouchard suferă la deplasarea în teren. Chiar şi canadianca a declarat la sfîrşitul anului trecut că ar trebui să îmbunătăţească acest capitol din jocul său. În aceste condiţii, Simona Halep trebuie să profite de acest punct slab al lui Bouchard şi s-o plimbe foarte mult pe teren şi să schimbe des direcţia punctelor.

3. Probleme cu mingile lungi şi plate
Aşa cum Simona Halep are probleme împotriva jucătoarelor de forţă, nici Bouchard nu se simte bine cu adversarele care nu-i dau spaţiu să lovească. De aceea, Halep trebuie s-o pună constant în dificultate pe adversară şi să lovească lung şi plat, preferabil pe partea de rever, adică pe lovitura mai slabă a adversarei din semifinale.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
roadster1988
roadster1988  •  03 Iulie 2014, 09:22
Postat de ionutddd pe 02 Iulie 2014, 16:23

chill oameni buni. Mai bine uitativa pe youtube la fimetzul cu 'Serena Williams drunk'. E chiar comic cum inceraca ea asa sa serveasca. :))

da,sfarsitul ei in tenis se apropie...

baddux
baddux  •  02 Iulie 2014, 21:24

mi-e frica de meciul de maine... am vazut-o pe bouchard jucand cu sarapova la roland garros si era gata gata sa o bata.... sper ca simona sa fie tare maine. bafta simona!

marioa
marioa  •  02 Iulie 2014, 19:38
Postat de tazdevil pe 02 Iulie 2014, 18:51

Asta e clasamentul oficial la zi...........

Asta e neoficial. Clasamentul oficial apare a 2-a zi dupa terminarea oricarui turneu. In timpul desfasurarii turneului sunt doar clasamente proviizorii e drept actualizate la zi dar neoficiale pana nu se termina turneul. Abia atunci apare clasamentul oficial.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close