SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Dezvăluire de senzație a lui Ion Țiriac » Cum a "trântit" românul un meci: "Doar pentru asta te-am lăsat să mă bați"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 05 aprilie 2018 21:46

Ion Țiriac (78 de ani) a dezvăluit un dialog spumos pe care l-a avut recent cu fostul mare jucător Rod Laver (79 de ani), deținător a 11 titluri de Mare Șlem.

Românul a mărturisit că s-a lăsat învins de celebrul jucător australian la un meci din 1968, pentru ca acesta să reușească "Grand-Slam"-ul, adică adjudecarea tuturor turneelor de Mare Șlem în același an. 

"L-am revăzut pe Rod Laver la Indian Wells. I-am spus: «Mă Rod, tu îţi aduci aminte când te-am lăsat să mă baţi de la două seturi la zero numai pentru că ştiam că poţi câştiga Grand Slam-ul?».

Apoi, vorbeam noi despre premiile din zilele noastre. Era un meci de fete, am zis: «Cine va câştiga aici, va lua 1,4 milioane de dolari. Tu ai luat 1.400 de dolari când ai câştigat Roland Garros». Şi mi-a zis: «Ce să iau?! La Wimbledon am câştigat de nu ştiu câte ori, dar eu primeam 50 de lire de la un magazin de sport. Mai mult de 150 de dolari n-am luat de nicăieri»", a dezvăluit Țiriac, la TV Digi Sport.

Partida la care face referire Țiriac avut loc în 1968, în sferturile de la Roland Garros. Românul a condus cu 6-4, 6-4, dar australianul a revenit și a câștigat următoarele 3 seturi, 6-3, 6-3, 6-0.

download
Rod Laver

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1504004369616500
Florea Virgil  •  09 Aprilie 2018, 19:33

Ion Țiriac a fost un mare sportiv. Eu l-am văzut jucând tenis în copilăria mea. În ciuda faptului că românii, cel puțin în vremurile triste din comunism, sub Ghe. Gheorghiu-Dej și mai apoi Olteanul cu pretenții de personalitate mondială aveau șansa lui Aldo Moro să se afirme sau să ajungă în elita sportului mondial. Eu, când am auzit că Țiriac joacă tenis cu o rachetă Dunlop, credeam că e vorba de ceva similar cu ceea ce Iuri Gagarin făcuse. M-am dumirit repede că de fapt era vorba de o paletă cu plasă cu care jucătorii loveau mingea. În acest timp, conjunctura din care unul ca Rod Laver pleca spre tenis era infinit superioară lui Țiriac. Care putea să-l bată cu talentul și pregătirea pe care o avea atunci.

bogol
bogol  •  09 Aprilie 2018, 04:30

WOW. Nea Tiri, te faci ***. Numa tampenii debitezi. Rod Laver e cineva in tenis. Tu, ai fost OK la dublu (te-a carat cineva tu mult talent in spate, dar OK, sa lasam detaillie). La simplu, ai fost un ZERO barat pe langa nume precum Rod Laver. ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează