SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

FOTO Irina Begu se califică în turul 3 de la Roland Garros » O va înfrunta pe a 7-a favorită a turneului

FOTO: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor +10   FOTO
FOTO: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2018 18:20

Irina Begu (27 de ani, 40 WTA) a învins-o pe Shuai Zhang (29 de ani, 27 WTA), scor 6-3, 6-4, și s-a calificat în turul 3 de la Roland Garros. Irina o va înfrunta în faza următoare pe Caroline Garcia (7 WTA). 

Irina Begu a demonstrat încă o dată că zgura este suprafața ei favorită. Begu s-a desprins încă din debutul primului set. Românca a servit bine, s-a așezat excelent pe loviturile de forehand și a fructificat a 6-a minge de set avută, după aproape o oră de joc.

Chinezoaica a preluat inițiativa în actul secund, a redus din numărul greșelilor neforțate, 43 în total, și s-a distanțat la 3-1. Irina a revenit, a câștigat 4 game-uri consecutive și a ajuns în ipostaza de a servi pentru meci. Și-a creat o șansă, pe care a ratat-o după cel mai frumos schimb al meciului. Nu a mai ezitat însă pe serviciul advers și a închis partida într-o oră și 55 de minute, scor 6-3, 6-4.

România are astfel 3 jucătoare calificate în turul 3 de la Roland Garros.

 Irina Begu - Shuai Zhang 6-3, 6-4

6-4, Break, set și meci Begu! 

4-3, Game Begu: Irina trece pentru prima dată la conducere în setul secund. Cel mai frumos schimb al înfruntării a fost însă câștigat de chinezoaică. Zhang s-a apărat uluitor la loviturile de forehand ale româncei. 

A început setul secund!

6-3, Break și set Begu: Irina fructifică a 6 minge de set avută. 
5-2, Break Begu:
Irina reușește încă un break, după un game maraton, și va servi pentru câștigarea primului act.
2-0, Game Begu:
Irina Begu începe bine partida, rezistă în schimburile lungi și își consolidează break-ul din debut.

Partida a început! 

Vezi și: FOTO Liderul WTA face un meci perfect și se califică în turul 3 la Roland Garros » Își cunoaște deja adversara

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
viomarmi22
viomarmi22  •  01 Iunie 2018, 08:49

Dacă se concentrează și nu doarme pe ea ca în multe meciuri pierdute, atunci are șanse mari să treacă de franțuzoaică. Trebuie să aibă răbdare cu Garcia pentru că franțuzoaicei nu-i convine să stea multe schimburi în joc și de multe ori greșește decisiva, aici trebuie să insiste Begu să returneze cât mai multe mingi pe fundul terenului !

maxp
maxp  •  01 Iunie 2018, 08:25
Postat de mutu57 pe 01 Iunie 2018, 00:02

De ce ma tem e ca, va continua sa joace asa de bine, intra Irina in top 10 si isi va aduna si ea o sleahta de hateri invidiosi. las' ca e mai bine pe la locul 25-30 si tihi et comp nu isi bat capul cu tine.

Nu mi se pare ca joaca chiar asa bine, deci stai linistit, cam greu sa intre in top 10. Plus ca rezultatele astea le prinde de obicei doar pe zgura. Are o sansa buna sa faca un tur frumos la Roland-Garros, adversarul din turul 3 e accesibil, sa vedem daca va profita.

112718839608210
Bumbu Dorel  •  01 Iunie 2018, 08:20

Acum sa vedem,cu Garcia, pe urmasa Halepovei la strins pumni si la tipat deranjant...Incep jocurile adevarate si pentru Begu!Sa demonstreze ca este buna !Pana acum nu a avut adversara pe masura cum nu avut nici Halepova.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează