SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

corespondență din madrid Halep - Badosa, duelul demn de o finală » O jurnalistă a cotidianului spaniol ABC a analizat partida pentru Gazeta Sporturilor

Simona Halep o înfruntă sâmbătă după ora 20:00, pe Paula Badosa
Simona Halep o înfruntă sâmbătă după ora 20:00, pe Paula Badosa

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 09:00 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2022 09:08

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) o înfruntă sâmbătă după ora 20:00, pe Paula Badosa, numărul 2 mondial, în turul secund al turneului de la Madrid. Confruntarea a fost analizată pentru Gazeta Sporturilor de Laura Marta Loriente, jurnalistă la cotidianul spaniol ABC

  • Gazeta se află la Madrid, prin intermediul specialistei în tenis Luminița Paul, care trimite informații de la primul turneu al Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou antrenor.

Madridul o iubește pe Simona. Pentru că a câștigat de două ori aici, a mai disputat alte două finale și pentru că publicul a găsit mereu în ea o jucătoare pe care e ușor s-o sprijini. Este luptătoare, dă totul pe teren, iar tenisul ei încântă în momentele de vârf prin inteligență și pasiune. Madridul o iubește și pe Paula Badosa, mai mult începând de anul trecut, de când a atins semifinalele turneului. A descoperit în ea acea jucătoare capabilă să aducă din nou Spaniei titluri importante și să conteze imens în clasamentul mondial, sus de tot.

Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Când am intrat acolo a fost ceva wow”
wta madrid
Simona Halep, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre metodele lui Mouratoglou: „Când am intrat acolo a fost ceva wow”

Va fi o primă întâlnire între cele două jucătoare, așteptată cu nerăbdare vie pe aleile din complexul Caja Magica. "Este o partidă foarte interesantă de văzut, pentru că ambele joacă foarte agresiv, mi se pare mai mult pentru o semifinală sau o finală decât un tur al doilea", spune Laura Marta Loriente, ziarist specializat în tenis la cotidianul ABC. 

Motivele sunt clare: "Badosa a făcut un salt calitativ impresionant în ultimul an, iar Halep este într-un moment diferit al carierei ei, dar are în continuare un tenis spectaculos, a câștigat de două ori aici, cunoaște foarte bine terenul, suprafața, cred că începe să redevină Simona de când se antrenează cu Patrick Mouratoglou", adaugă jurnalista.

În puncte diferite ale carierei

Ambele au avut partide convingătoare în runda inaugurală. Halep a trecut cu 6-2, 6-3 de Shuai Zhang, în timp ce Badosa a depășit-o cu 6-3, 6-0 pe Veronika Kudermetova. Ambele au întâmpinat minore obstacole. Simona a început excelent, dar a pierdut un pic ritmul în partea a doua, când a avut unele game-uri de serviciu fluctuante. 

"Am făcut tot ceea ce mi-am dorit, ce am vorbit înainte de partidă, a fost bine, am fost agresivă și asta m-a ajutat să iau repede meciul", explica ea însă pentru Gazetă după duelul inaugural de la Madrid. "În meciul din primul tur s-a văzut un pic la început presiunea, dar după ce a salvat cinci mingi de break, s-a transformat într-o furtună de neoprit", descrie laconic și precis Laura Marta meciul spaniolei.

Jucătoarele sunt în puncte diferite ale carierelor lor. Halep, la 30 de ani, a schimbat radical forma de pregătire, apelând pentru prima dată în carieră la o academie, cea a lui Patrick Mouratoglou. O decizie pe care a luat-o nu fără greutate, explicând însă că vibe-ul de acolo, de la Biot, în apropiere de Nisa, a convins-o că este ceea ce trebuie. 

Jurnalista spaniolă a observat calmul arătat de româncă de ceva vreme, "nu mai e la fel de emoțională", iar provocarea de a înfrunta un număr 2 mondial, o poziție familiară ei, o va face să crească și mai mult.

Halep - Badosa, duelul demn de o finală » O jurnalistă a cotidianului spaniol ABC a analizat partida pentru Gazeta Sporturilor
Laura Marta Loriente, jurnalistă ABC, Spania

A decolat la Madrid în 2021

Este ceea ce a spus și fostul lider mondial. "Un challenge destul de puternic, dar nu am niciun fel de așteptare, vreau doar să mă bucur de meci, să pun în practică ceea ce ne dorim, împreună cu Patrick, să cred că am șansa mea pentru că știu cum este să fii acolo, în top", a elaborat Simona.

În ce o privește pe Badosa, 24 de ani, totul e în față pentru a fi atins și cucerit. "Ultimul an a fost un revulsiv pentru ea, a câștigat la Indian Wells, a jucat finala Turneului Campioanelor, ceva fenomenal", spune Laura Marta Loriente. Are propria istorie, a fost o mare speranță la junioare, apoi a trebuit să gestioneze totul și a fost dificil. A decolat însă exact aici, la Madrid, anul trecut, când a ajuns în semifinale, ceva ce nicio spaniolă nu mai reușise, iar de acolo a crescut, a fost un clic, o schimbare în ce privește încrederea că poate fi între cele mai bune".

Paulei îi place însă presiunea. "Simona e o adversară de altă categorie, dar mereu e mai convenabil să joci cu o asemenea oponentă fiindcă scoate ce e mai bun din tine", spune Laura Marta. Badosa a evidențiat acest lucru, de asemenea, după victoria din primul tur: "Cred că e ceva care face parte din personalitatea mea, asemenea meciuri sunt o plăcere și un test. Joc la cel mai înalt nivel, dau tot ce am mai bun". 

O partidă care nu trebuie pierdută. Madridul tenisului o așteaptă deja cu atenția încordată. Sâmbătă, de la ora 20:00, pe arena centrală Manolo Santana.

"Abia aștept asemenea meciuri, sunt cele pentru care muncesc. Voi încerca să dau ce am mai bun, să fie un meci bun pe care publicul să-l savureze" 
Paula Badosa 

"Bineînțeles, are o încredere foarte mare acum, joacă probabil cel mai bun tenis al ei, dar e un duel bun și sper să joc bine" 
Simona Halep

21de meciuri a câștigat Paula Badosa anul acesta, ea cucerind un titlu, la Sydney

16partide a câștigat Simona Halep în 2022, având și ea un trofeu nou, la Melbourne

Antrenamentul Simonei Halep la WTA Madrid, înainte de meciul cu Paula Badosa

Badosa a izbucnit în râs când a fost întrebată de meciul cu Halep: „Pfff, voi asta credeți?”
WTA Madrid
Badosa a izbucnit în râs când a fost întrebată de meciul cu Halep: „Pfff, voi asta credeți?”
Surprize mari pe jumătatea Simonei de tablou: 3 dintre primele 10 favorite de la Madrid, OUT
WTA Madrid
Surprize mari pe jumătatea Simonei de tablou: 3 dintre primele 10 favorite de la Madrid, OUT

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
matboogie
matboogie  •  30 Aprilie 2022, 13:55

Ce performante are Badosa asta? In clipa de fata tenisul feminin e prabusit, actuala generatie e foarte slaba, dar restul s-au retras, au imbatranit sau au accidentari. Cum sa o compari pe Badosa cu Muguruza? Facem pariu ca ii ofera o corectie incredibila Halep?

florianveress
florianveress  •  30 Aprilie 2022, 11:37

Viva Espana!!!

minos3
minos3  •  30 Aprilie 2022, 10:00

Daca Simona joaca la nivelul ei obisnuit pe zgura, nimeni nu o poate invinge. Singura intrebare este daca poate juca la acest nivel acum, dupa toate accidentarile suferite in ultima vreme.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează