SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

UPDATE // FOTO Irina Begu, aproape de descalificare la Roland Garros: racheta aruncată de româncă a aterizat în tribune și a fost la un pas să lovească un copil

Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport +8   FOTO
Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 14:11 / Actualizat joi, 26 mai 2022 16:57

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a fost protagonista unui moment delicat în meciul din turul II de la Roland Garros, disputat împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA). Jucătoarea noastră s-a calificat în turul III, însă a fost la un pas să fie descalificată în decisiv. 

  • Irina Begu a învins-o pe Ekaterina Alexandrova, scor 6-7, 6-3, 6-4, iar în turul III va juca împotriva franțuzoaicei Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA), cea care a eliminat-o azi pe Karolina Pliskova.

UPDATE 14:45 Emoții la final: Irina Begu l-a luat în brațe pe copilul pe care a fost aproape să-l lovească

Scene emoționante imediat după meci: copilul în direcția căruia a ricoșat racheta Irinei Begu a fost îmbrățișat și luat în brațe de sportiva noastră. Irina a părut serios afectată de cele întâmplate și nu și-a putut stăpâni lacrimile. 

Totuși, incidentul nefericit nu i-a adus Irinei un val de antipatie din partea publicului francez. Spectatorii prezenți pe Terenul 13 au aplaudat-o după ultimul punct al partidei.

Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport
Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport
Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport
Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport
Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport
+4 FOTO

Știrea inițială:

În setul decisiv, în momentul în care era condusă cu 0-2, românca a izbit racheta de pământ, aceasta ricoșând în tribuna din spatele arbitrului de scaun. Partida a fost întreruptă cinci minute, iar Irina a fost iertată și a putut continua meciul. 

Decisivul meciului Irina Begu - Ekaterina Alexandrova a fost marcat de incidentul involuntar petrecut la scorul de 2-0 în favoarea rusoaicei. După ce a cedat un punct mai disputat, jucătoarea noastră s-a îndreptat către scaun pentru a-și schimba racheta. 

Într-un moment de nervozitate deloc specific Irinei, românca și-a izbit racheta de pământ. Din nefericire, aceasta a ricoșat către o zonă înțesată de spectatori.

Irina Begu, la un pas de descalificare la Roland Garros

Conform jurnalistului portughez Jose Morgado, racheta a fost la un pas de a lovi un copil aflat în zona respectivă. Preț de câteva minute, s-a crezut că reprezentata României va fi descalificată, toleranța pentru astfel de episoade fiind aproape de zero. Supervizorul și-a făcut apariția pe teren și, după o discuție îndelungată purtată cu arbitrul, a decis să nu o descalifice pe Begu.

Partida a fost întreruptă timp de cinci minute și s-a reluat la scorul de 7-6, 3-6, 2-0 în favoarea rusoaicei. Alexandrova a contestat decizia, protestând în fața supervizorului turneului. 

Cel mai probabil, jucătoarea născută la Celeabinsk, în Rusia, și-ar fi dorit ca Begu să fie descalificată, cum s-a întâmplat în 2020 cu Novak Djokovic, atunci când o minge aruncată de sârb a lovit în zona gâtului o arbitră de linie la US Open

Citește și alte știri de actualitate: 

Încă un „șoc” la Roland Garros: fostul lider mondial, eliminată de o debutantă!

Bianca Andreescu, declarație de dragoste pentru România după eliminarea de la Roland Garros

Playtech: ȘOC! Unul dintre cei mai cunoscuți milionari din România a murit în urmă cu câteva ore! Sfârșitul lui a fost tragic


Comentarii (12)
v3b0y
v3b0y  •  27 Mai 2022, 05:31

Da, raketa a lovit copilul la cap. TITLU mincinos. Ziarist mincinos.

markksson
markksson  •  27 Mai 2022, 01:07

Cred ca Irina poate sa ii multumeasca lui ... Putin. Daca adversara nu era rusoaica, eu cred ca se lasa cu descalificare (care, in mod normal, ar fi fost decizia corecta).

mircea_cjn
mircea_cjn  •  26 Mai 2022, 23:58

Bravo Irina, te-ai calificat in turul 3 felicitari ! Nu acelasi lucru putem transmite Simonei care a pierdut rusinos ! Deci inca o data, felicitari Irina- asta trebuie sa fie stirea.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează