SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Irina Begu - Ekaterina Alexandrova 6-7, 6-3, 6-4 în turul doi la Roland Garros » Moment tensionat în setul 3

Irina Begu/ captură Eurosport
Irina Begu/ captură Eurosport

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 12:40 / Actualizat joi, 26 mai 2022 15:13

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a învins-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA), în turul doi de la Roland Garros, scor 6-7, 6-3, 6-4. În turul 3, joacă împotriva franțuzoaicei Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA). 

Irina Begu a început foarte bine meciul, cu break încă din primul game. Sportiva in România și-a continuat prestația solidă și s-a desprins la 2-0. Alexandrova și-a revenit, iar cele două și-au câștigat propriul serviciu și au mers cap la cap până la scorul de 5-4 pentru Begu. Alexandrova a întors la 6-5, dar Irina a reușit să trimită primul set în tie-break. Jucătoarea din Rusia a greșit însă mult mai puțin și a câștigat 7-3. 

Begu a început perfect setul doi. A reușit un break în game-ul 3 și a continuat să câștige și pe propriul serviciu. Astfel, jucătoare din România a ajuns să conducă pe tabelă cu 4-1. Irina a continuat evoluția solidă și s-a impus cu 6-3 în setul doi.

Irina Begu - Ekaterina Alexandrova 6-7, 6-3, 6-4 în turul doi la Roland Garros » Moment tensionat în setul 3
Statistica meciului Begu - Alexandrova

La 1-2 în setul 3, meciul a fost întrerupt pentru mai multe minute, după ce Begu a aruncat racheta în pământ, aceasta ricoșând într-un spectator din tribună. Pe teren a coborât supervizorul meciului, care a discutat cu ambele jucătoare, după care a decis ca meciul să se joace în continuare. Irina s-a concentrat și a reușit să închidă la 4. 

Încă un „șoc” la Roland Garros: fostul lider mondial, eliminată de o debutantă

Karolina Pliskova (30 de ani, 8 WTA), fost lider mondial în ierarhia feminină, nu se regăsește în 2022. Jucătoarea din Cehia a fost eliminată în turul secund de la Roland Garros de franțuzoaica Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA), scor 2-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 17 minute.

Leolia Jeanjean nu i-a dezamăgit pe organizatorii turneului parizian, după ce aceștia i-au oferit un wild-card. 

Reprezentanta gazdelor a produs una dintre marile surprize ale actualei ediții de la Roland Garros: a învins-o în minimum de seturi pe Karolina Pliskova, fost #1 WTA și dublă finalistă în turneele majore.

După ce a trecut în primul tur de Nuria Parrizas-Diaz, 45 WTA, Jeanjean a mai produs o surpriză la Roland Garros. Debutantă în turneele de Grand Slam, franțuzoaica a obținut victoria carierei, un dublu 6-2 în fața Karolinei Pliskova, fostă semifinalistă la Porto D'Auteuil.

Anul trecut, Karolina Pliskova era eliminată tot în runda secundă la Roland Garros, 5-7, 1-6 cu Sloane Stephens.

4.90era cota oferită de casele de pariuri pentru un succes al Leoliei Jeanjean

Citește și:

Rafael Nadal a ajuns la borna 300, după victoria din turul II de la Roland Garros » Cu cine joacă mai departe

Povestea inedită a adolescentei care o înfruntă pe Simona Halep: „Eram un copil gras și mă îmbolnăveam foarte des”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
valyomanyd
valyomanyd  •  26 Mai 2022, 15:21

Titluri de articole de rasu' plansu'..." Begu a invins-o greu pe Alexandrova" Asta in conditiile in care Alexandrova e pe locul 28 wta iar Begu pe locul 53!!! p.s.Dupa aceasta victorie Begu a urcat pe locul 49!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează