SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO Rafael Nadal a ajuns la borna 300, după victoria din turul II de la Roland Garros » Cu cine joacă mai departe

Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 08:59 / Actualizat joi, 26 mai 2022 09:24

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) s-a calificat, miercuri seara, în turul III la Roland Garros, după o victorie în minimum de seturi reușită în fața francezului Corentin Moutet (23 de ani, 139 ATP). Ibericul s-a impus după două ore și 12 minute, scor 6-3, 6-1, 6-4.

De 13 ori campion la Paris, Nadal începe să-și ridice nivelul jocului la Roland Garros. Miercuri seara, în ultimul meci al zilei pe „Philippe Chatrier”, spaniolul nu i-a oferit prea multe șanse lui Corentin Moutet. Extrem de agresiv cu forehand-ul, detaliu remarcat la finalul meciului și de expertul Alex Corretja, ibericul și-a croit rapid drum spre 2-0 la seturi. 

Spaniolul a întâmpinat emoții doar în setul trei, când, după un început în forță, Moutet a realizat un break și a condus cu 2-0. Nadal a echilibrat până la urmă situația, adjudecându-și setul la 4.

Rafael Nadal, 300 de victorii în turneele de Grand Slam!

Cu victoria din meciul de aseară, Nadal a ajuns la 300 de victorii în turneele de Mare Șlem, performanță atinsă doar de Roger Federer și Novak Djokovic. Elvețianul are 369 de victorii, în timp ce Nole a adunat 325. 

În turul III, Nadal se pregătește să-l înfrunte pe olandezul Botic van de Zandschulp (29 de ani, 26 ATP).

Rezistă piciorul lui Nadal la Roland Garros?

Spre deosebire de alți ani, Rafael Nadal a ajuns la Roland Garros fără să fi câștigat vreun turneu pe zgură. Ibericul a ratat turneele de la Monte Carlo și Barcelona din cauza unei accidentări la coastă, în timp ce la Roma și Madrid a fost eliminat devreme. 

De altfel, Rafa a acuzat din nou probleme medicale la Roma, punându-se sub semnul întrebării inclusiv prezența sa la Paris

Nadal suferă, încă din adolescență, de o boală congenitală la scafoidul tarsian, sindromul Muller-Weiss. Această boală rară presupune displazia scafoidului, adică deformarea unuia dintre cele șapte oase ale labei piciorului. Îndepărtarea problemei ar presupune o intervenție chirurgicală, care nu i-ar mai permite însă să joace sport la nivel înalt.

Rafael Nadal luptă pentru titlul #14 la Roland Garros

Nadal, de 13 ori campion la Paris, record absolut, încearcă să-și adjudece anul acesta cel de-al 14-lea titlu la Roland Garros, însă are parte de un tablou complicat. Novak Djokovic îl așteaptă în sferturi, în timp ce posibilul adversar din semifinale e nimeni altul decât Carlos Alcaraz, cel care l-a învins pe Rafa la Madrid, în urmă cu trei săptămâni.

Dacă s-ar impune pe zgura de la Paris, Nadal ar mai atinge o bornă de excepție, 22 de turnee de Mare Șlem câștigate. Anul acesta, la Australian Open, Nadal a devenit primul care ajunge la 21 de succese în turneele majore.

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal - Corentin Moutet

Citește și alte știri din tenis:

Suspans de peste 4 ore și jumătate pe zgura din Paris! Carlos Alcaraz trece cu mari emoții în turul 3 la Roland Garros

VIDEO „Zero umanitate! Suntem niște peștișori într-un lac foarte mare” » Sorana Cîrstea a răbufnit, imediat după eliminarea de la Roland Garros

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează