SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROLAND GARROS

IRINA BEGU - KAROLINA MUCHOVA 1-6, 6-3, 6-4 // FOTO ADMIRABILĂ! Irina Begu se califică în turul 3 de la Roland Garros! A revenit după prim set pierdut

Irina Begu // FOTO: Guliver/Getty Images +3   FOTO
Irina Begu // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 30 mai 2019 16:07

Irina Begu (28 de ani, 116 WTA) s-a calificat în turul III de la Roland Garros după o revenire admirabilă reușită în meciul cu jucătoarea cehă Karolina Muchova, scor 1-6, 6-3, 6-4, după o încleștare de o oră și 56 de minute. 

  • În turul III, Irina Begu o va întâlni pe americanca de 17 ani Amannda Anisimova, locul 51 WTA. Partida va avea loc sâmbătă!

Begu a fost dominată copios de cehoaică în primul set. Fără reacție pe propriul serviciu, pe care și l-a pierdut de nu mai puțin de trei ori, românca a cedat manșa cu 1-6.

Revenire cu atitudine

Doar că Irina a crezut în permanență în propriile forțe și a reușit una dintre cele mai importante reveniri ale ultimelor sezoane. Begu a avut răbdare să destabilizeze apărarea extrem de solidă a adversarei sale, construindu-și cu minuțiozitate punctele.

Schimbarea atitudinii  față față de primul set a fost cheia care a făcut diferența în meci. Românca a făcut un pas în față și a devenit o veritabilă agresoare, hăituind-o cu o precizie chirurgicală pe adversara sa. 6-3 pentru Irina în setul secund și un moral pozitiv pentru decisiv.

„Nu și azi!”

Begu a etalat un serviciu impresionant în decisiv. Adversara ei a reușit un singur break, iar în momentele de mare tensiune din finalul meciului a gestionat bine emoțiile și a închis meciul cu mai tânăra sa adversară la cea de-a treia minge de meci avută.

irina begu 3 +4 FOTO

„Nu și azi!”, pare să fi spus Irina, cea care a avut câteva înfrângeri dureroase în ultimii ani din situații în care a condus pe tabelă. 

Deși 2019 nu a adus până acum cea mai bună versiune a Irinei Begu, jucătoarea noastră încearcă să-și egaleze cea mai bună performanță de la Roland Garros, înregistrată în 2016, când a ajuns până în optimi. 

Mai devreme, Sorana Cîrstea a fost eliminată de Aliona Bolsova Zadoinov, 21 de ani, 137 WTA, scor 6-7 (5), 6-7 (3) - Detalii despre meci, AICI

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
873127979527096
Agristean Sorin  •  30 Mai 2019, 19:19

bravo irina!

lapusneanul
lapusneanul  •  30 Mai 2019, 18:49

incredibil, nu mai e ....fabulos...hahaha

thiem
thiem  •  30 Mai 2019, 16:53

Muchova e supraevaluata, destul de slabanoaga, nicidecum talentata. Dar bravo, Irina! Cirstea s-a lovit la fundulet.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează