SPORTURI  »  TENIS  »  SHUAI PENG

Critici dure pentru ITF după mesajul transmis în cazul dispariției lui Shuai Peng: „Nu aveți coloană vertebrală!” » WTA, poziție fermă

Shuai Peng // foto: Guliver/gettyimages
Shuai Peng // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 15:17 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 16:13

Federația Internațională de Tenis (ITF) a publicat astăzi un comunicat scurt și sec cu privire la situația jucătoarei de tenis Shuai Peng (35 de ani), dispărută de când l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli de abuz sexual.

„Siguranța jucătorilor reprezintă mereu prioritatea noastră de top și sprijinim o anchetă completă și transparentă asupra acestei probleme”, se arată în mesajul oficial al ITF, care a atras un val de critici.

Critici dure pentru ITF după mesajul transmis în cazul dispariției lui Shuai Peng

Jamie Hampton, fostă jucătoare de tenis, locul 24 WTA în 2013, a scris pe contul personal de Twitter că „este cel mai slab comunicat pe care l-am văzut vreodată”.

Ea a venit cu completări în secțiunea de comentarii: „Comunitatea tenisului are o oportunitate majoră de a face ca această poveste să «explodeze» înainte ca lumea să uite despre asta și să treacă peste”.

Afirmația fostei jucătoare, retrasă în 2020 după 6 ani în care accidentările și operațiile au ținut-o departe de tenis, a fost susținută de următori.

Iată câteva dintre părerile acestora cu privire la comunicatul ITF:

  • „Cineva a scris asta cât se afla la toaletă” 
  • „E adevărat ce spui. A durat atât pentru un astfel de comunicat? Mulțumim că pui mai multă presiune” 
  • „Wow, chiar au petrecut ceva timp scriind asta” 
  • „Mai bine nu se deranjau deloc!”

Și pagina de Twitter oficială a ITF a fost inundată de mesaje dure. „Shuai Peng nu a fost văzută de două săptămâni și voi ne oferiți doar 18 cuvinte?” și „Nu aveți coloană vertebrală” sunt doar câteva dintre reacții.

Poziția fermă a WTA în cazul dispariției lui Shuai Peng 

Între timp, WTA, forul care guvernează tenisul feminin, ia măsuri. Steve Simon, directorul WTA, a anunțat joi că organizația ia în calcul să renunțe la toate turneele din China, în ciuda banilor pe care acestea le produc: 

Continuăm să solicităm dovezi verificabile și independente că Shuai Peng este în siguranță și că acuzațiile ei de abuz sexual vor fi investigate complet, corect și fără cenzură. Dacă nu, WTA e pregătită să facă ce trebuie”, a spus acesta pentru Reuters.

Citește mai multe știri despre Shuai Peng: 

Imaginile publicate de un jurnalist al televiziunii de stat din China adâncesc misterul în cazul dispariției lui Shuai Peng

Simona Halep reacționează în cazul dispariției lui Shuai Peng » Mesajul postat pe Twitter

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
leu.mr
leu.mr  •  20 Noiembrie 2021, 17:44

"Critici dure" - povesti nemuritoare !

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  20 Noiembrie 2021, 17:17

...China este renumita pentru dragostea ce o poarta conducatorilor iubiti...acolo ar fi trebuit sa traiasca multi fotbalisti de la noi in frunte cu regele lor iubit...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează