TENIS  ·  WTA

Mama fraților Murray o apreciază pe Halep: „O iubesc pe Simona! A început să lucreze la propria statuie” + Dezamăgită de Ilie Năstase

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 11:49

Judy Murray, 60 de ani, mama fraților Andy și Jamie, a acordat un interviu pentru Libertatea în care a vorbit despre Simona Halep (6 WTA, 27 de ani). 

„România are câteva jucătoare de tenis foarte puternice, iar fetele sunt în topul tenisului feminin de câțiva ani. Cât am fost căpitanul echipei de Cupa Davis, urmăream atent turneele din circuitul feminin, aveam «better insight». Orișicât, m-am cunoscut cu familia Simonei, cu managerul ei, cu ea însăși. Iubesc tot ceea ce înseamnă Simona Halep. Iar povestea familiei ei e similară cu cea a familiei Murray. Același chin, aceleași sacrificii, cu un singur scop, să ajungi numărul 1. 

Simona avea toate calitățile să fie cea mai bună. Atletic era fabuloasă, o vreme îi lipsea doar convingerea că poate câștiga un turneu de Grand Slam. A reușit, acum e și mai matură, are experiență de câțiva ani în top. A dat tot să ajungă numărul 1, acum trebuie să dea tot să rămână în top. A câștigat consistență în joc, e un exemplu de încredere în sine și în calitățile ei. Cu multă muncă, ne-a obligat să-i dăm atenție, iar acum, publicul, media, sponsorii au acum așteptări mari de la ea”, a declarat Judy Murray pentru Libertatea.

Judy a continuat laudele la adresa Simonei: „Timpul ne va spune dacă este una dintre cele mai bune. A început să o facă, să lucreze la propria statuie. Uman, e atât de dulce, de politicoasă, chiar dacă e pe radar de ani buni, nu s-a schimbat deloc ca persoană. Victoriile ei sunt venite după sacrificii făcute zi de zi. Îi cunosc familia, părinții, știu câte sacrificii au făcut, parcă mă văd pe mine…”

Judy Murray
Judy Murray

„Ce a făcut Năstase e inimaginabil”

Judith Mary Murray a vorbit și despre înjurăturile pe care Ilie Năstase i le-a adresat Johannei Konta într-un meci de Fed Cup din 2017. Atunci, mama fraților Murray era căpitanul echipei. (Detalii AICI)

„Când eram tânără, mă bucuram când îl vedeam pe Năstase, era un geniu cu racheta în mână. Era și un tip elegant, chipeș… Dar ceea ce a făcut la acel meci e inimaginabil. Să te adresezi unor femei cu «fucking bitch»… Nici nu vreau să-mi reamintesc. Am fost incredibil de dezamăgită că o persoană pe care o admiram se poate comporta așa.

 Greu de crezut, fiindcă erau sute de oameni în sală și milioane în fața televizoarelor. A fost suspendat, dar am văzut că a revenit. El face totul ca atunci când era tânăr, crede că orice este permis. Pentru Johanna Konta și celelalte fete, a fost o experiență foarte stânjenitoare, nu mă așteptam niciodată la așa ceva”, a adăugat Judith Murray.

64 de titluria câștigat Judith Mary Murray în timpul carierei sale la juniori și seniori (profesionistă din 1976). A renunțat la ideea de a mai juca, după ce a fost jefuită la Barcelona, iar tatăl ei a renunțat să o mai finanțeze

Citește și:

Atenție, Simona Halep! :D Darren Cahill se întoarce cu reguli stricte » Prima reacție după anunțul reveniriiLidia lucrează în telemuncă și s-a mutat la țară. Având ceva mai mult timp, a pus un anunț banal pe un grup local de pe facebook și de atunci are comenzi în fiecare zi. Ce s-a apucat să vândă
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
10:00 Tenis, WTA
Turneul din Adelaide
Digi 2, Telekom 2
17:00 Fotbal, Liga 2
Gloria Buzău - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League
Arsenal - Benfica
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League
Rangers - Antwerp
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League
Napoli - Granada
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League
AC Milan - Steaua Roșie Belgrad
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League
Club Brugge - Dinamo Kiev
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League
Leicester - Slavia Praga
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
Program TV complet
Liga 1