SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Mihaela Buzărnescu, calificare în finala turneului de la Valencia » Când este programată partida și cu cine joacă sportiva noastră

Mihaela Buzărnescu
Foto: Imago
Mihaela Buzărnescu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 08:43 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 09:08

Mihaela Buzărnescu (175 WTA) s-a calificat în finala turneului ITF de la Valencia în urma victoriei contra sportiveei din Spania, Aliona Bolsova Zadoinov (187 WTA) cu scorul de 6-4, 6-2.

  • Partida Buzărnescu - Arantxa Rus, finala turneului de la Valencia, este programată duminică, începând cu ora 12:30.

Este prima finală la simplu a anului pentru „Micky”, care face până acum un turneu perfect la competiția spaniolă. În 4 partide nu a pierdut niciun set, impunându-se de fiecare dată categoric.

Deși a început ezitant partida contra Belsovei, pierzându-și serviciul în primul game al întâlnirii, iar spaniola făcând repede 3-1, Buzărnescu a revenit spectaculos și și-a adjudecat primul set cu 6-4.

Setul secund a debutat tot cu Mihaela la serviciu, și de data acesta pierzându-l. A egalat rapid situația, pentru ca mai apoi să pună stăpânire pe joc și să se impună cu 6-2. Astfel, Buzărnescu ajunge în finala turneului, unde o va întâlni pe principala favorită, olandeza Arantxa Rus (76 WTA), duminică, începând cu ora 12:30.

România, înapoi în Grupa Mondială

Federaţia Internaţională de Tenis a decis ca echipa naţională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup - noul nume sub care se desfăşoară Fed Cup - şi să dispute anul viitor calificările pentru turneul final. 

Această hotărâre a venit în urma unor schimbări făcute în programul următoarei perioade, a informat Federaţia Română de Tenis.

Lanțul schimbărilor - România revine în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup

Ungaria, care trebuia să găzduiască turneul final al competiției la Budapesta, în luna noiembrie 2021, între 1 și 6, a refuzat în cele din urmă să facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea la Praga. 

Turneul fusese amânat deja de două ori. În aceste condiţii, Ungaria, care era calificată la turneul final ca ţară gazdă, a părăsit competiţia, iar locul ei a fost luat de Canada. Aceasta trebuia să joace în anul 2022 în calificările competiţiei Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit acum vacant.

Aflat într-o situaţie fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, deoarece era naționala cel mai bine clasată dintre cele care au pierdut în play-off-ul Grupei Mondiale 2021. 

În aprilie, la Cluj-Napoca, echipa României, compusă din Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Gabriela Ruse și Monica Niculescu, ultima fiind în premieră căpitan, era învinsă de Italia cu 3-1. În februarie 2020, România pierduse în fața Rusiei (2-3), tot la Cluj-Napoca, în calificările pentru turneul final 2021.

Citește alte știri din tenis:

Serena Williams împlinește astăzi 40 de ani, dar viitorul în circuit e sub semnul întrebării: „Nu știu dacă vrea să se oprească sau să mai joace”

Anunț-șoc făcut de Emma Răducanu » S-a despărțit de antrenorul care i-a fost alături de la US Open: „Am nevoie de un mentor mai experimentat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  26 Septembrie 2021, 17:05

Din pacate a pierdut cu 6-4, 7-5. Ajungand in finala a urcat 27 pozitii in clasamentul WTA.

valyomanyd
valyomanyd  •  26 Septembrie 2021, 11:19

Autorul a uitat , prin omitere, sa ne spuna de ce categorie e turneul ITF !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează