SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Continuă reacțiile după propunerea controversată a lui Tsitsipas: „E foarte amuzant. El vrea să joace nouă seturi?”

Naomi Osaka // Foto: Imago
Naomi Osaka // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 19:07 / Actualizat marti, 29 martie 2022 22:10

Naomi Osaka (24 de ani, 77 WTA) i-a dat replica grecului Stefanos Tsitsipas (23 de ani, locul 5 ATP), care a sugerat că turneele de Grand Slam ar trebui să se desfășoare în sistemul „cel mai bun din 5 seturi” și pentru femei, din moment ce premiile sunt identice.

El vrea să joace nouă seturi? Dacă el încearcă să-mi extindă meciurile, i le extind și eu pe ale lui. Tipul ăsta e foarte amuzant. Cred că va schimba structura tenisului. Oamenii vor începe să facă lucrurile diferit.

Probabil că ar dura foarte mult timp pentru a fi implementată. Mai mult, un bărbat vorbește despre un sport al femeilor, așa că nu cred că ideea lui va fi pusă în practică”, a fost răspunsul japonezei, potrivit Express.

Tras pe linie moartă de Gigi Becali, Andrei Vlad a semnat: „Avem mare încredere în el”
FCSB
Tras pe linie moartă de Gigi Becali, Andrei Vlad a semnat: „Avem mare încredere în el”

Naomi Osaka îi răspunde lui Stefanos Tsitsipas

Plecând de la faptul că în 2022 turneele de Grand Slam au premii în bani identice pentru bărbați și femei, Tsitsipas a sugerat că și meciurile feminine ar trebui să se desfășoare în sistemul „cel mai bun din 5 seturi”, precum la bărbați.

„Nu vreau să spun ceva controversat, dar există subiectul egalității de bani câștigați, ca femeile să obțină la fel de mulți bani. Nu știu ce să zic. Există mulți oameni de știință, statisticieni. Mi s-a spus că femeile au o rezistență mai bună decât bărbații. Poate ar putea juca și ele în sistemul «cel mai bun din 5 seturi» în turneele de Grand Slam, mi-ar plăcea”, este declarația prin care grecul a lansat o dezbatere ce a avut un ecou puternic.

Doar Turneul Campioanelor s-a jucat în sistemul „cel mai bun din 5 seturi”, între 1984 și 1998, perioadă în care meciurile se disputau în Madison Square Garden, New York. Din 1999, s-a revenit la sistemul de astăzi.

Osaka a vorbit și despre subiectul plății egale a femeilor și bărbaților, abordat de Tsitsipas:„Cred că e vorba despre decenii de muncă intensă. Până acum, femeile au muncit pentru asta, nu e ca si cum dintr-odată suntem plătiți la fel”, a spus Osaka.

Citește și alte știri din tenis:

Daniil Medvedev, drum liber spre șefia clasamentului ATP » Când poate redeveni numărul 1 mondial

Jaqueline Cristian a vorbit pentru prima dată după ce a ieșit de pe teren într-un scaun cu rotile » Ce accidentare a suferit și când revine pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
richter90210
richter90210  •  31 Martie 2022, 11:33

Mi se pare normal sa fim egali. Suntem platiti egali, de ce ar trebui unii sa munceasca mai mult si altii nu, in acelasi sport ? Eu as propune, mai degraba, sa se joace si la femei si la barbati doar 3 seturi, sa iasa regula de 5 seturi si evident sa fie platita toata lumea la fel si dupa aceasta schimbare. Ar face meciurile mai dinamice, asa cum este la fete, unde sunt de multe ori rezultate neasteptate.

cirus11
cirus11  •  29 Martie 2022, 23:25

Tsitsipas are dreptate daca e vorba de bani. Daca meciul e mai lung televiziunile au un produs mai mare. Pe langa calitate conteaza si cantitatea. Si bineinteles daca un barbat poate atunci si o femeie este capabila fizic de asa ceva. Trebuie doar sa invete sa-si dozeze efortul. La atletism e maratonul mai scurt la femei? nu. Dar ca spectator nu as vrea sa vad meciuri de 5 seturi la feminin. Nici la barbati nu prea am rabdare sa urmaresc asa ceva (desi la ei cu cel mai bun din 3 se pot termina foarte rapid).

108779877311497
George Ionescu  •  29 Martie 2022, 22:34

Osaka are dreptate...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează