SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Primul nume important care spune că nu știe dacă va participa la Wimbledon, după ce turneul se va juca fără puncte

Naomi Osaka
Foto: Imago
Naomi Osaka Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 18:09 / Actualizat marti, 24 mai 2022 13:59

Naomi Osaka (24 de ani, 38 WTA), de patru ori câștigătoare de Grand Slam, a anunțat că nu este sigură de participarea la Wimbledon în acest an.

  • Ediția din 2022 de la Wimbledon este programată în intervalul 27 iunie - 10 iulie

După ce organizatorii au interzis participarea sportivilor ruși și bieloruși, ATP și WTA au sancționat dur turneul de la „All England Club”:Grand Slam-ul britanic se va juca fără puncte în acest an.

În acest context, jucătoarea niponă se va gândi de două ori înainte să participe la cel de-al treilea turneu major al anului, considerând că nu mai există miză dacă nu poți urca în clasament.

Ici c'est Parry! Surpriza zilei la Roland Garros: campioana en-titre, eliminată de noua favorită a francezilor
ROLAND GARROS
Ici c'est Parry! Surpriza zilei la Roland Garros: campioana en-titre, eliminată de noua favorită a francezilor

Naomi Osaka, nesigură în privința participării la Wimbledon

„Dacă joc la Wimbledon fără puncte, e ca și cum aș participa la un turneu demonstrativ. Știu că nu-i așa, dar pur și simplu asta îmi spune mintea. Nu voi putea da 100% în astfel de condiții. Nu am luat o decizie finală încă, dar mai degrabă prefer să nu particip, date fiind circumstanțele actuale. 

„Situația de la Wimbledon îmi afectează mentalitatea în ceea ce privește sezonul pe iarbă. Nu știu 100% dacă voi participa undeva. Mi-ar plăcea să joc și pe iarbă, dar în același timp, sunt genul de jucătoare care e motivată de urcarea în clasament”, a declarat Naomi Osaka, potrivit BBC.

Ce premii vor fi la Wimbledon

  • Câștigător - 2.000.000 de euro
  • Finalist - 1.060.500 euro
  • Semifinalist - 550.000 euro
  • „Sferturi”- 354.000 de euro
  • „Optimi” - 213.000 euro
  • Turul 3 - 135.000 de euro
  • Turul 2 - 88.000 de euro
  • Turul 1 - 56.000 de euro

Citește și alte știri despre tenis:

VIDEO Moment nemaivăzut la Roland Garros! Culmea îndrăznelii: a întrerupt meciul Mariei Sakkari, dar bodyguarzii nu au putut să-l scoată de pe arenă

O nouă surpriză la Roland Garros: cvadrupla câștigătoare de Grand Slam a fost eliminată în turul 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
267890
267890  •  24 Mai 2022, 09:01

N-ar trebui sa participe nimeni. Nu e vorba de puncte. Si nici de bani. Sportul nu trebuie amestecat cu ororile niciunui razboi.

zorrozabal
zorrozabal  •  24 Mai 2022, 06:22

Dupa meciul Emmei Raducanu(pe Eurosport1),Barbara Schett și Mats Wilander au avut doi invitați (care au comentat declarația lui Naomi Osaka)!Unul din ei(caruia nu i-am reținut numele),„combatea”intenția japonezei(de a nu participa)și zicea ca la Wimbledon e o onoare sa sa participi și ca merita sa incerci sa câștigi trofeuil pentru gloria personala!Daar,dar le-a „trantit mucii in fasole”...John Mc Enroe!Multiplu fost campion și cât se poate de american!Care a declarat-in direct ca toți jucatorii și jucatoarele ar trebui sa...BOICOTEZE turneul de la Wimbledon-din cauza excluderii tenismanilor ruși și belaruși pe criterii politice!Celalalt a replicat cu„directivele guvernului britanic” și cu „propaganda ruseasca” și cu „vina sportivilor de a nu condamna razboiul”,dar „nonconformistul” Mac Enroe i-a replicat ca „directivele” n-au ce cauta in tenis și ca sportivii aia nu iși puteau permite sa condamne razboiul,pentru ca au familiile in Rusia și se expuneau la represalii!In timpul asta Mats Wilander mustacea,iar Barbara Schett a schimbat subiectul!

2022bigbaba
2022bigbaba  •  23 Mai 2022, 19:46

Saraca iar e traumatizata, probabil de aia a iesit din primul tur la french. Cu pcte sau fara daca nu participi la cele mai mari atunci la care? la alea de cartier?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează