SPORTURI  »  TENIS  »  ATP DUBAI

Novak Djokovic revine! Adversari dificili la primul turneu după expulzarea din Australia

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 februarie 2022 09:58 / Actualizat duminica, 20 februarie 2022 10:00

Așteptarea a luat sfârșit pentru Novak Djokovic. Liderul mondial din clasamentul ATP revine, în sfârșit, pe teren, după ce a ratat Australian Open din cauza controversei uriașe în care a fost implicat la începutul anului.

Sârbul, care n-a mai jucat un meci oficial din noiembrie 2021, va lua startul în turneul ATP 500 de la Dubai, unde organizatorii nu au impus vaccinarea obligatorie pentru jucători.

Novak Djokovic are adversari dificili la primul turneu după expulzarea din Australia

Misiunea lui Djokovic, de cinci ori campion la Dubai, nu se anunță deloc a fi una facilă, partea sa de tablou fiind presărată cu nume importante. În primul tur, Nole îl va întâlni pe italianul Lorenzo Musetti (19 ani, 57 ATP), considerat unul dintre puștii de viitor ai circuitului. Cei doi au mai fost față în față și anul trecut, la Roland Garros, când Musetti a condus cu 2-0 la seturi, dar a sfârșit prin a abandona în manșa decisivă.

Brazda lui Novak
EDITORIAL
Brazda lui Novak

Dacă trece de italian, Djokovic va da în turul secund fie peste australianul Alex de Minaur (23 de ani, 32 ATP), fie peste rusul Karen Khachanov (25 de ani, 27 ATP), care l-a mai învins în trecut pe sârb. 

În sferturi, pentru Djokovic s-ar întrevede un duel cu Roberto Bautista Agut (33 de ani, 16 ATP). Spaniolul e în formă, cucerind sâmbătă titlul de la Doha.

O eventuală semifinală ar putea reprezenta pentru Djokovic un duel contra canadianului Felix Auger-Aliassime (21 de ani, 9 ATP), un alt jucător în formă. Canadianul e antrenat de Toni Nadal, unchiul lui Rafael Nadal.

În finală, Djokovic l-ar întâlni fie pe Andrey Rublev (24 de ani, 7 ATP), fie pe Jannik Sinner (20 de ani, 10 ATP).

Djokovic ar putea pierde fotoliul de lider în ATP

Săptămâna viitoare e una cu mize importante în clasamentul ATP. Djokovic ar putea fi detronat de către Daniil Medvedev, rusul participând, alături de Medvedev, Nadal, Zverev și Tsitsipas la turneul de la Acapulco (Mexic). În cazul în care rusul se impune la Acapulco, va deveni în premieră lider mondial

Citește și alte știri din tenis:

Concluziile lui CTP, după înfrângerea lui Halep cu Ostapenko: „Mai rău decât să pierzi 0-6 e să fii afară din joc”

VIDEO Ce surpriză! Stefanos Tsitsipas, înfrângere cu #163 ATP, în sferturile de la Marseille

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează