SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Rafael Nadal reacționează după decizia în cazul lui Novak Djokovic: „Aș fi preferat să nu joace, dar respect decizia”

Rafa Nadal // FOTO: Imago
Rafa Nadal // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 10 ianuarie 2022 16:29 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 16:50

Spaniolul Rafael Nadal (35 de ani, 6 ATP) a vorbit din nou despre situația lui Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), după ce sârbul a primit acceptul de a juca la Australian Open.

  • Audierea lui Novak Djokovic (34 de ani) s-a încheiat favorabil pentru sârb: judecătorul a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție!
  • Nole s-a antrenat deja în complexul de la Australin Open și a publicat un scurt mesaj pe Twitter: „Vreau să rămân aici și să încerc să concurez la Australian Open”.
  • Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, poate interveni oricând pentru a anula viza sârbului încă o dată, dar este de așteptat ca o decizie finală să fie luată abia de marți încolo.

Ibericul a declarat acum că respectă decizia autorităților din Australia, deși spune că decizia nu îi este benefică, din punct de vedere sportiv. Inițial, după ce lui Novak i-a fost refuzat intrarea în țară, Rafa spus că sârbul putea să joace la Australian Open fără probleme, dacă s-ar fi vaccinat. 

Spartacus e liber!
EDITORIAL
Spartacus e liber!

Rafael Nadal reacționează după decizia în cazul lui Novak Djokovic: „Aș fi preferat să nu joace, dar respect decizia”

„S-a făcut circ în jurul multor altor povești. Dar, chiar dacă sunt sau nu de acord cu Djokovic în privința anumitor lucruri, justiția s-a pronunțat.

Mi se pare foarte bine că Djokovic poate concura. Mi se pare corect. Justiția trebuia să decidă în acest caz, iar eu mereu voi apăra justiție. 

Din punct de vedere sportiv, aș fi preferat ca Djokovic să nu joace. Dar justiția a decis, iar eu voi respecta asta”, a declarat Rafael Nadal, potrivit Mundo Deportivo.

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Cazul lui Novak Djokovic, pe scurt 

  • Deși organizatorii de la Australian Open acceptaseră ca Novak Djokovic să poată juca la Melbourne fără vaccin, situația s-a schimbat radical în momentul în care liderul din ATP a ajuns la Antipozi. 
  • Autoritățile nu i-au permis acestuia să intre pe teritoriul Australiei. Interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza lui Nole a fost anulată, el a fost plasat în izolare, iar avocații săi au contestat decizia.
  • Djokovic a fost închis câteva zile într-o unitate de cazare din Melbourne, destinată refugiaților și imigranților. A rămas acolo până luni dimineața.
  • În apărarea sârbului, avocații lui au susținut că pe 16 decembrie Nole a fost testat pozitiv la coronavirus, astfel că i s-ar cuveni o scutire de la vaccinare. 
  • Azi, un judecător a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție! Acesta poate participa la Australian Open 2022

Citește mai multe știri din tenis:

Familia lui Djokovic a oprit conferința de presă când a fost întrebată de testul pozitiv al jucătorului: „OK, încheiem aici” » Apoi a început să cânte!

Novak Djokovic a rupt tăcerea! S-a antrenat la Melbourne și a anunțat ce urmează: „De asta am zburat aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
tivireli
tivireli  •  11 Ianuarie 2022, 20:13
Postat de Alexandru Chis pe 11 Ianuarie 2022, 16:26

Ce se intampla daca, in primul meci, adversarul va refuza sa joace cu Djokovic pe motiv ca acesta este nevaccinat?! Ce decizie vor lua organizatorii?

Nu poate folosi asta cat timp este testat negativ. Deci este sanatos

dobrin
dobrin  •  11 Ianuarie 2022, 17:24
Postat de Vladimir Boerencu pe 11 Ianuarie 2022, 13:21

Lui Nadal , i se potriveste zicala= ,,Daca taceai , filozof ramaneai. Eu m-am vaccinat dar, sunt de parere ca trebuie sa fie optiunea fiecaruia nu dictatura militara . Vezi pungasia nevestei ministrului sanatatii din Vaslui care vindea masti chirurgicale cu 15 lei si nu s-a luat nici o masura. La fel cu Rares Bogdan, etc. ,etc. Sa auzim de bine

Nadal a glumit de fapt cand a zis ca "as fi preferat sa nu joace", dar cei de la GSP nu s-au prins.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  11 Ianuarie 2022, 16:26

Ce se intampla daca, in primul meci, adversarul va refuza sa joace cu Djokovic pe motiv ca acesta este nevaccinat?! Ce decizie vor lua organizatorii?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează