SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

VIDEO Presa din Ucraina, nemiloasă după ce România a revenit de la 0-2: „Un fiasco!” » Ce a spus Elina Svitolina după înfrângere

Elina Svitolina // FOTO: Imago +13   FOTO
Elina Svitolina // FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 09:30 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 01:08

Presa din Ucraina a analizat înfrângerea din Billie Jean King Cup contra României, de la 0-2 după prima zi. Iar Elina Svitolina (29 de ani, 18 WTA) a încercat să găsească explicații pentru înfrângere.

  • Turneul final are loc în Sevilla, între 12 și 17 noiembrie. Participă 12 echipe, care vor fi împărțite în 4 grupe. Câștigătoarele grupelor merg în semifinale. Sunt calificate: ROMÂNIA, Australia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Italia, Polonia, Slovacia, Spania, SUA, Japonia și Germania.

Condusă după prima zi, 0-2, România a revenit incredibil în fața Ucrainei. A câștigat cele trei meciuri decisive de sâmbătă şi e calificată în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup. După meci, delegația României a petrecut chiar pe teren.

Lacrimi și hora bucuriei » Cum a sărbătorit România revenirea incredibilă cu Ucraina
BIILIE JEAN KING CUP
Lacrimi și hora bucuriei » Cum a sărbătorit România revenirea incredibilă cu Ucraina

Presa din Ucraina, dură după înfrângerea cu România

„Fiasco! Surorile Kichenok au pierdut în fața Anei Bogdan și a lui Jaqueline Cristian. Ucraina nu a reușit să ajungă în finala mondială a Cupei Billie Jean King”, au scris jurnaliștii de la sport.ua.

Care au continuat: „Pe 13 aprilie, echipa de tenis feminin a Ucrainei a încheiat duelul pentru calificarea în finala Cupei Billie Jean King împotriva echipei României. Al treilea meci din ziua a doua, disputat pe terenul din complexul Omni Amelia Island Resort din Florida (SUA), a fost jucat de Lyudmyla și Nadiia Kichenok. Au jucat împotriva echipei Ana Bogdan / Jaqueline Cristian, iar întâlnirea s-a încheiat cu victoria duoului românesc, în două seturi”.

+9 FOTO

Ce a spus Elina Svitolina după înfrângerea cu România din Billie Jean King Cup

La finalul duelului, Elina Svitolina a publicat pe Instagram un mesaj: „Am luptat, am dat totul în fiecare meci. Și am fost foarte, foarte aproape de a câștiga. Din păcate, norocul nu a fost de partea noastră. Data viitoare vom fi mai bune și mai puternice. Dar sunt mândră de echipa noastră”.

România, revenire spectaculoasă

România a început greu duelul cu Ucraina. Iar după prima zi era condusă, 0-2. În primele meciuri, Elina Svitolina a trecut de Jaqueline Cristian, scor 6-3, 7-5, iar Lesia Tsurenko a învins-o pe Ana Bogdan, 3-6, 6-2, 6-0.

Dar în a doua zi, „tricolorele” au revenit incredibil. Mai întâi, Ana Bogdan a trecut de Elina Svitolina, scor 6-4, 4-6, 6-3, iar Jaqueline Cristian e egalat scorul la general, după 2-6, 6-4, 6-4 cu Lesia Tsurenko. În meciul decisiv, de dublu, perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian a trecut, cu scorul de 6-2, 7-6, de perechea Lyudmyla Kichenok / Nadiia Kichenok.

Începând cu 1995, de când s-a introdus sistemul „cel mai bun din 5 meciuri” , e pentru a noua oară când o echipă a revenit de la 0-2 și a reușit calificarea.

Citește mai multe știri din tenis:

Denis Shapovalov, bucuros să fie în România, la Țiriac Open: „Încerc să construiesc din nou” » Ce crede despre Simona Halep: „Sunt fericit pentru ea, a luptat și și-a făcut dreptate”
ȚIRIAC OPEN
Denis Shapovalov, bucuros să fie în România, la Țiriac Open: „Încerc să construiesc din nou” » Ce crede despre Simona Halep: „Sunt fericit pentru ea, a luptat și și-a făcut dreptate”
Djokovic, răpus în semifinale la Monte Carlo de Ruud » Liderul mondial a încheiat cu dublă greșeală
ATP MONTE CARLO
Djokovic, răpus în semifinale la Monte Carlo de Ruud » Liderul mondial a încheiat cu dublă greșeală

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
MaxiP
MaxiP  •  15 Aprilie 2024, 09:46
Postat de Trandafir pe 14 Aprilie 2024, 15:27

Sunt curios ce o sa zica marile patrioate Cirstea, Ruse, Niculescu, care participa acum la turnee pe bani multi Stuttgart si Ruen.

In primul rand nu e "Ruen", ca pronuntia tine de limba originalului. In al doilea rand, nu vor zice nimic. E simplu sa iti dai cu parerea, realitatea e ca Ana Bogdan si Jaqueline si-au asigura un confort dpdv al clasamentului si au putut veni, calendarul de asemenea a fost organizat incat acum sa fie libere. Nu au nici mari aspiratii de la Roland Garros, imaginea acestei victorii inseamna mult mai mult decat un tur 2 la Stuttgar sau un sfert de finala la "Ruen". Apoi, Sorana e retrasa, dreptul ei, a jucat ani de zile pentru echipa, la un moment dat a spus stop. Care e problema? Numaram cand nu a venit ca s-a retras, dar nu si cat a jucat? Iar celelalte si-au organizat un calendar care nu e asa de usor de schimbat. Inclusiv financiar, probabil aveau zboruri, cazari, taxe platite pentru acele turnee etc. Pentru ca ele nu au stiut daca vor fi sau nu convocate. Initial aparea si Halep pe lista echipei, a renuntat, in momentul ala nu e asa usor sa-i zici alteia hai, renunta la turneul la care te-ai inscris, anuleaza-ti pe costuri proprii toate cheltuielile si te ducem in SUA. Nu e chiar ca la echipa nationala de fotbal, unde nu ai cheltuieli proprii, nu calculezi puncte si perioade de pregatire, depinzi de club, care oricum are pauza cand joaca echipa nationala. Dar la lucrurile astea nu se gandeste nimeni, doar dam din gura. Fix noi, care pentru 30 lei in plus, calcam orice in picioare, noi suntem marii patrioti. 99,9% ati proceda la fel, chiar si cu comfort f

Catalynn_18
Catalynn_18  •  15 Aprilie 2024, 06:01
Postat de Freyya pe 14 Aprilie 2024, 20:07

iar pe dopata o doare in dos de tarisoara si lasa federatia si COR sa o "califice" la JO

Si voiai să vină, sau cum!? Eu zic ca, nefiind nici pe departe la forma fizică și sportivă de altă dată, a procedat cat se poate de corect, iar rezultatul partidei o confirmă!

Freyya
Freyya  •  14 Aprilie 2024, 20:07
Postat de Trandafir pe 14 Aprilie 2024, 10:18

Fabulos, minunat ! La dublu fetele noastre care sunt in top WTA 300/ dublu, au invins doua specialiste ucrainiene top WTA 50/dublu !! Cele mai bune tenismene romance au preferat turnee cu bani multi. Cirstea este la Stuttgart, Niculescu si Ruse la Ruen.

iar pe dopata o doare in dos de tarisoara si lasa federatia si COR sa o "califice" la JO

Vezi toate comentariile (17)
Comentează