SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Războinicul Rafa » Liderul mondial s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor de pe primul loc al grupei A

Articol de - Publicat sambata, 27 noiembrie 2010 00:00

Ieri, Rafael Nadal l-a învins cu 7-6 (3), 6-1 pe Tomas Berdych, într-o reeditare comprimată a finalei de la Wimbledon 2010


Deşi adunase două victorii în grupă, obţinute în faţa lui Andy Roddick, respectiv Novak Djokovici, jucătorul numărul unu al lumii nu avea asigurată calificarea în semifinalele Masters-ului de la Londra. Statisticienii alcătuiseră, înaintea zilei de ieri, 10 posibile scenarii pentru această serie. În 9 dintre situaţii, Nadal obţinea biletul de semifinale. Urma să revină între primii patru la Turneul Campionilor, acolo unde fusese ultima dată în 2007.

Singura variantă în care Rafa rata calificarea era aceea în care pierdea în două seturi la Berdych, iar Djokovici îl învingea tot în două seturi pe Roddick în meciul de seară. Pînă la urmă însă, spaniolul a fost cel care s-a impus în minimum de acte. Primul foarte echilibrat, dens şi cu tenis de înaltă calitate, al doilea de un nivel ceva mai scăzut, marcat de emoţiile şi greşelile dese ale cehului.

Explozia nervilor
A existat şi un moment de controversă, cu Nadal izbucnind la adresa arbitrului de scaun, brazilianul Carlos Bernardes. Setul întîi, 6-5 pentru Berdych şi 30-15 în favoarea spaniolului. Rafa a oprit jocul după ce oficialul a indicat out la o minge a cehului. Tomas a solicitat imediat challenge, sistemul Hawkeye arătînd că ciupise infim din linie. Bernardes i-a acordat punctul lui Berdych, moment în care Nadal a avut cea mai explozivă şi mai sonoră ieşire faţă de un arbitru. Deşi s-a considerat nedreptăţit (şi chiar a fost), spaniolul a acceptat decizia şi s-a întors la joc. Nervii i s-au canalizat apoi în lovituri, rotunjind scorul final, 7-6 (3), 6-1.


7-7 e bilanţul la zi victorii-înfrîngeri al lui Rafael Nadal în cele patru participări la Masters

Ieri, Rafael Nadal l-a învins cu 7-6 (3), 6-1 pe Tomas Berdych, într-o reeditare comprimată a finalei de la Wimbledon 2010

Deşi adunase două victorii în grupă, obţinute în faţa lui Andy Roddick, respectiv Novak Djokovici, jucătorul numărul unu al lumii nu avea asigurată calificarea în semifinalele Masters-ului de la Londra. Statisticienii alcătuiseră, înaintea zilei de ieri, 10 posibile scenarii pentru această serie. În 9 dintre situaţii, Nadal obţinea biletul de semifinale. Urma să revină între primii patru la Turneul Campionilor, acolo unde fusese ultima dată în 2007.

Singura variantă în care Rafa rata calificarea era aceea în care pierdea în două seturi la Berdych, iar Djokovici îl învingea tot în două seturi pe Roddick în meciul de seară. Pînă la urmă însă, spaniolul a fost cel care s-a impus în minimum de acte. Primul foarte echilibrat, dens şi cu tenis de înaltă calitate, al doilea de un nivel ceva mai scăzut, marcat de emoţiile şi greşelile dese ale cehului.

Explozia nervilor
A existat şi un moment de controversă, cu Nadal izbucnind la adresa arbitrului de scaun, brazilianul Carlos Bernardes. Setul întîi, 6-5 pentru Berdych şi 30-15 în favoarea spaniolului. Rafa a oprit jocul după ce oficialul a indicat out la o minge a cehului. Tomas a solicitat imediat challenge, sistemul Hawkeye arătînd că ciupise infim din linie. Bernardes i-a acordat punctul lui Berdych, moment în care Nadal a avut cea mai explozivă şi mai sonoră ieşire faţă de un arbitru. Deşi s-a considerat nedreptăţit (şi chiar a fost), spaniolul a acceptat decizia şi s-a întors la joc. Nervii i s-au canalizat apoi în lovituri, rotunjind scorul final, 7-6 (3), 6-1.

7-7 e bilanţul la zi victorii-înfrîngeri al lui Rafael Nadal în cele patru participări la Masters

Playtech: BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta


Comentarii (1)
win_carbon
win_carbon  •  28 Noiembrie 2010, 14:07

gazetari fani nadal...fara indoiala; citez: "Deşi s-a considerat nedreptăţit (SI CHIAR A FOST), spaniolul a acceptat decizia şi s-a întors la joc"...intrebare: unde a fost nedreptatit nadal aici daca sistemul hawkeye a aratat ca mingea a ciupit linia si i-a fost dat pct cehului desi arbitrul daduse pct spaniolului in prima faza??!?!?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează