SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Roger Federer a făcut un top 5 al celor mai frumoase meciuri în care a jucat + Ce muzică ascultă + Ce turnee ar vrea să cîştige neapărat

Roger Federer, foto: reuters
Roger Federer, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 25 mai 2013 16:16

Elveţianul Roger Federer a început ofensiva pe reţelele de socializare, înainte de startul celui de-al doilea turneu de Mare Şlem, Roland Garros. Roger Federer şi-a făcut cont de twitter şi a anunţat că este dispus să răspundă întrebărilor lansate de fani pe Reddit, un site de entertainment şi socializare folosit intens în Statele Unite. GSP.RO a selectat cele mai interesante răspunsuri ale celui care are 17 Grand Slam-uri în palmares:

Întrebare: Care crezi că e cel mai mare plus al Elveţiei, în afară de cel de pe steag?
Roger Federer: Este una dintre cele mai frumoase ţări pe care le-am văzut. Merită să o vizitezi. Oamenii sînt foarte primitori şi naturali. Îmi place mult şi faptul că sînt atîtea limbi diferite la un loc. Într-o ţară atît de mică, avem foarte multă diversitate. Ciocolată, de asemenea. Munţi. Brînză. Rîuri. Lacuri. Aproape orice. Doar trebuie să te muţi.

Întrebare: Care a fost cel mai greu meci din cariera ta?
RF: Hewitt, în Cupa Davis 2003. Del Potro, la Olimpiada 2012. Roddick, Wimbledon 2009. Nalbandian, finala 2005, Turneul Campionilor. Rafa Wimbledon 2008, unul dintre cele mai mari meciuri la care am participat.

Întrebare: Roger, ce fel de muzică asculţi?
RF: Am început cu dance şi techno. Apoi, am trecut la rock. Acum ascult orice.

Întrebare: Dacă ar fi să schimbi o singură regulă din tenis, care ar fi aceea?
RF: Mi-ar plăcea să existe o regulă care să mă lase numai pe mine să servesc de pe linia de serviciu. Ori de cîte ori vreau. Mi s-ar părea corect. :D Un răspuns serios ar fi următorul: mi-ar plăcea să ne întoarcem la finalele disputate în cinci seturi, cum era în turneele ATP World Tour de altădată.

Întrebare: Care sînt obiceiurile tale dinaintea meciurilor?
RF: 1. Nu întîrzii la terenul de antrenament. E destul de important ca să nu-mi pierd ritmul
2. Mă încălzesc şi lovesc mingea pentru 30 de minute
3. Mă duc să iau prînzul sau cina, de obicei ceva light (cum ar fi pastele).
4. Îmi înfăşor glezenele.
5. Stretching.
6. Mă încălzesc şi încep meciul.

Întrebare: Cu ce jucător legendar ţi-ar fi plăcut să joci la dublu?
RF: Am trei preferinţe: John McEnroe, Stefan Edberg sau Rod Laver. Dintr-o perspectivă istorică, cred că ar fi foarte interesant fiindcă toţi sînt jucători legendari.

Întrebare: Cîte vaci mai ai?
RF: Din păcate, ambele pe care le deţineam nu mai sînt printre noi. :(

Întrebare: Cum de îţi menţii părul aşa perfect?
RF: Sincer, mă lupt cu el zilnic, ca toată lumea. Dar mulţumesc.

Întrebare: În acest moment al carierei, mai este vreun record pe care vrei să-l atingi?
RF: Orice record este binevenit. Titlul cu numărul 8 la Wimbledon ar fi extraordinar. Mi-ar mai plăcea să cîştig o finală la Turneul Campionilor. Şi să redevin numărul 1 mondial.

Întrebare: Care sînt gîndurile tale în ceea ce priveşte dopajul?
RF: Lupta împotriva dopajului ar trebui să fie o prioritate pentru tenisul profesionist. Tenisul ar trebui să conducă prin puterea exemplului şi să fie mai serios şi dur împotriva dopajului.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
whitecollar
whitecollar  •  25 Mai 2013, 19:12

realistic, doar turneul campionilor mai poate fi atins. poate inca si un wimbledon. de numarul 1 nu mai poate fi vorba.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează