SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2018

SERENA WILLIAMS - NAOMI OSAKA. Finala generațiilor la US Open! Serena Williams înfruntă o jucătoare de 20 de ani care a salvat 13 mingi de break în semifinale

Serena Williams în meciul ei din semifinale cu Sevastova, foto: reuters
Serena Williams în meciul ei din semifinale cu Sevastova, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 08:24

Americanca Serena Williams, 36 de ani și loc 26 WTA, și japoneza Naomi Osaka, 20 de ani și loc 19 WTA, se vor înfrunta în finala de sâmbătă de la US Open.

Serena Williams a demolat-o în semifinale pe letona Anastasija Sevastovam, scor 6-3, 6-0 și și-a asigurat locul în cea de-a 31-a finală de Grand Slam din carieră. Dacă se impune sâmbătă, americanca o egalează pe Margaret Court la numărul total de Grand Slam-uri, 24, record absolut.

Serena are 6 trofee în palmares la Flushing Meadows și e la a doua finală consecutivă de turneu mare, după cea de la Wimbledon, pierdută în fața nemțoaicei Angelique Kerber.

"Sincer, totul e incredibil. Cu un an în urmă, mă luptam la propriu pentru viața mea pe un pat de spital, când nășteam. Deci de fiecare dată când ies pe terenul acesta, sunt recunoscătoare pentru oportunitatea de a fi sportiv. Nu contează în ce fază, semifinale, finală, eu am senzația că deja am câștigat", a explicat Serena, citată de ESPN.

Osaka și cele 13 mingi de break

De cealaltă parte, Naomi Osaka este prima femeie din Japonia care se califică într-o finală de Grand Slam. Osaka a trecut în semifinale de Madison Keys, scor 6-2, 6-4, într-un meci în care a salvat nu mai puțin de 13 mingi de break. Întrebată cum a reușit să salveze atât de multe mingi de meci, Osaka a răspuns râzând: "O să sune ciudat, dar mă gândeam: chiar vreau să joc împotriva Serenei. Pentru că e Serena".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
maxp
maxp  •  08 Septembrie 2018, 22:25
Postat de Cornel Perju pe 08 Septembrie 2018, 18:52

si mai este un lucru. Au pus atat de mult nisip in rasina cu care acopera terenul incat l-au facut mai lent decat la Roland Garos. Cineva care a fost in prima saptamana la US Open mi-a spus ca a vazut cu ochii lui cum serve de peste 200kmh erau returnate cu foarte mare usurinta pentru ca la impactul cu terenul mingea pierdea enorm de mult din viteza La cat de grasa si lenta este serena acuma au trebuit sa o ajute cumva si au incetinit jocul ca sa ii dea si ei o sansa. Au existat mii de postari pe tweeter care ii acuza pe organizatorii de la US Open ca tragerea la sorti a fost manarita. A fost singurul GS de anul asta unde tragerea la sorti s-a facut in secret. Magarii au postat un video pe net care dadea impresia ca este livestream dar care in realitate era inregistrat. Au fost 5 minute de prezentare apoi tragerea primilor 4 capi de serie iarasi un minut de pauza dupa care a aparut tabloul cu toti cei 128 de jucatori. Faza s-a repetat si la fete. Cand tweeterul s-a umplut de acuzatii oficialii de la US Open au recunoscut ca acel video a fost defapt o inregistrare

Eu din cate stiu suprafetele rapide avantajeaza de multe ori jucatorii care lovesc puternic. Si cu serviciu bun. Zi-mi si mie, o fi un avantaj pt Serena ca serviciile puternice sunt usor de returnat?

maxp
maxp  •  08 Septembrie 2018, 22:23
Postat de mutu57 pe 08 Septembrie 2018, 05:22

Pe vremuri WTA mai cosea lucrurile cu ata mai inchisa la culoare sa nu se vada chiar asa bine. Acum nici nu-si mai bat capul. Coase cu ata alba si fraierii tot nu se prind. Serena luase bataie de la Konta (?) cu 0-6, 1-6 cu doua saptamani inainte, iar casele de pariuri o dadeau favorita la castigarea US Open. Si, mare minune! Toate favoritele top 10 au iesit repejor (Svitolina, Wozniaki, Kerber, Stephens, Kvitova...) iar Pliskova nu si-a batut capul sa alerge dupa nici o minge. Am vazut filme Hollywood mai bine regizate si mai credibile. RUSINE

Da, e adevarat, mi s-a parut si mie ciudat sa fie data favorita principala. Totusi, Pliskova in general nu se misca dupa mingi. Apoi, toate favoritele alea in frunte cu Wozniacki sau Svitolina nu erau in cea mai buna forma. Practic au surprins doar eliminarile lui Halep si a lui Stephens (care n-a iesit atat de repede). In rest nu era nimeni mare favorit. Serena efectiv a jucat bine, n-ai ce sa contesti.

maxp
maxp  •  08 Septembrie 2018, 22:20
Postat de merace pe 08 Septembrie 2018, 19:53

Am tot respectul pentru performantele Serenei dinainte sa devina mama. Dar dupa maternitate, revenirea ei dupa ce a nascut a devenit mai mult un circ mediatic, si ascensiunile in finale la Wimbledon si US Open par sa fi fost aranjate de destin ca Serena sa nu intalneasca jucatoare puternice pe traseu - singura jucatoare de Top 10 (la data meciului) cu care a jucat a fost Pliskova. Nu stiu ce se intampla, dar daca Osaka o va bate pe Serena in finala US Open (ceea ce as dori), as considera ca tenisul feminin are sanse sa redevina onest si adevarat, nu doar circ de presa publicitara pentru marea campioana a Americii...

Spre deosebire de Wimbledon, la US Open Serena Williams a jucat tenis. Da, e adevarat, a scapat de multe jucatoare tari, dar a jucat la nivel inalt. Mediatic, nemediatic, nu vad unde e vina Serenei pt inconstanta celorlalte.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează