SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

SERENA WILLIAMS, US OPEN // Toni Nadal despre scandalul în care a fost implicată Serena Williams: "E ridicol și absurd! Nu știu să se mai petreacă asta în alt sport"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 10 septembrie 2018 18:57

Toni Nadal, 57 de ani, unchiul și fostul antrenor al lui Rafa Nadal, a comentat într-un editorial pentru cotidianul spaniol El Pais situația Serenei Williams (36 de ani, 16 WTA) din finala US Open, explicând cum a procedat când era în postura antrenorului americancei, Patrick Mouratoglou.

"E de înțeles că a fost un moment stresant pentru ea și că s-a simțit fără putere într-o finală foarte dificilă. Totodată e greu de înțeles cum o sportivă de magnitudinea și prestigiul Serenei Williams nu-și poate controla nervii pe teren și se lasă pradă emoțiilor.

E câte un arbitru care pare că se bucură mai mult de reputația lui imaculată și de a fi în prim plan, decât de a încerca să ducă un meci la capăt fără astfel de probleme. Alții sunt mai înclinați spre dialog înainte de a aplica sancțiunile.

Și eu am devenit celebru pentru că vorbeam din lojă cu nepotul meu (n.r. Rafa Nadal), iar uneori arbitrii îi ziceau: "Spune-i unchiului tău să tacă!". Mereu am răspuns cu un zâmbet sau cu un semn cu mâna, ca să fie îngăduitori. Asta pentru că mi se pare absurd ca tu, antrenor, să nu poți să strigi la jucătorul tău când alte mii de oameni din arenă o pot face fără probleme.

Cei care cred că ar trebui interzis coachingul în tenis, argumentând că e un sport individual, înțeleg competiția de o manieră care îmi e străină. Nu știu să se mai petreacă asta în alt sport.

E foarte complicat pentru antrenorul Serenei, ca și pentru mine. Să mergi de la Nisa la New York, de la Mallorca la Melbourne fără să poți spune un cuvânt în timpul meciului, atunci când ai muncit luni sau ani de zile pentru acel moment e ridicol și absurd!", a scris Toni Nadal.

Toni Nadal Foto: Guliver/Getty Images

Vezi și:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
126372524961619
Nistor Gheorrghe  •  11 Septembrie 2018, 11:20

Asa se intampla cand elefantul scapa in vitrina cu bibelouri de portelan..

traian_v
traian_v  •  10 Septembrie 2018, 23:33

Da, si cred ca tenisul esre singurul sport unde poti sa il injuri pe arbitru si sa mai fii pe teren in secunda urmatoare. Pana la urma lui Williams i s-a facut o favoare ca a mai jucat un punct dupa injuriile aduse arbitrului.

whiteredarad
whiteredarad  •  10 Septembrie 2018, 22:42

Are dreptate Toni Nadal, mii de spectatori pot striga, por da din maini, aplauda, incuraja, dar tu antrenor trebuie sa taci, sa fii..statuie. Nu este corect. Dar incorect este si circul facut de Serena, cind a vazut ca pierde. Apoi sa devii "sexista", "feminista", etc, sa il faci hot pe arbitru , dupa ce tu..vedeta ti-ai spart racheta, la nervi,... si asta este inadmisibil. Adica sa poti sa primesti miloane de dolari premiu, dar sa faci circ si sa primesti 10-15 mii dolari amenda...tot nu este in regula. Si tot in neregula a fost manifestarea de marlanie a americanilor, care au fluierat-o pe Osaka,. doar pentru ca le-a batut...favorita. Mai rau ca la ....Strehaia... !!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează