SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Serena Williams vrea să schimbe fotbalul: „Poate a venit și timpul acestui sport!”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 martie 2019 11:58

Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) militează ca femeile din fotbal să primească salarii egale cu bărbații. 

  • Halep joacă diseară, de la 21:00, contra ucrainencei Kateryna Kozlova. Partida e liveTEXT AICI și în direct pe TV Digi Sport 2;
  • Serena Williams o înfruntă la noapte pe Garbine Muguruza (20 WTA) în „șaisprezecimile” de la Indian Wells.

Știu că în fotbal discrepanța este foarte mare, injustă. Este o bătălie, o luptă. Am avut niște pioneri incredibili în tenis în anii '70. Ele au spus clar și răspicat că trebuie să primim aceiași bani ca bărbații. Au crezut și au luptat pentru asta!

Cred că într-un anumit punct trebuie să existe astfel de lideri în fiecare sport. Poate a sosit și timpul fotbalului. De cum vor acționa depinde viitorul fotbalului feminin”, a declarat Serena Williams într-o conferință de presă susținută la Indian Wells.

  • Declarațiile Serenei vin după ce naționala de fotbal feminin a SUA a intentat un proces Federației pentru a fi plătită la fel precum cea de băieți.

Vezi și: 

Serena, săgeți la adresa șefilor WTA! „A trebuit să lupt împotriva clasamentului nedrept”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
ucluj2011
ucluj2011  •  11 Martie 2019, 08:41

*** ***. Fotbalul feminin nu produce nici 1% ca cel masculin.... la fel cum este cazul în MAREA MAJORITATE a sporturilor dealtfel!!! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

148819492603833
Masa Lunoor  •  11 Martie 2019, 06:38
Postat de apoca pe 10 Martie 2019, 14:05

un articol aiurea care n-are legatura cu ce-a zis Serena. Discutia este despre un proces pe care echipa de fotbal feminin SUA l-a deschis federatiei. Sunt nemultumite ca desi au rezultate mult mai bune ca baietii la campionatele mondiale primesc prime mult mai mici. N-are nicio treaba cu "revolutionat fotbalul mondial" sau "salariile din fotbal". Dar cineva a citit un titlu, l-a tradus in bunul stil click-bait al gsp-ului si acum toti discutati despre o tampenie care nu exista.

S-O CREZI TU ca nu exista! Pt ''ei'' ar fi existat si chiar daca nu se scria articolul. Faza cu șantierul m-a amuzat teribil :)))) Cica: ''sa vina/fie ... 50% femei pe șantier '' Ma tu vrei sa-ti blestemi viatza ?!!! sau vrei sa ai c*** poligon de la șefi așa...de la prima oră ??:))) Ma uit, citesc sip constat cât de separati sunteti de anumite chestii...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

curious_george
curious_george  •  10 Martie 2019, 17:31
Postat de bl0catu pe 10 Martie 2019, 13:41

Serena este tocmai exemplul tipic de capitalist, aici te inseli! asta inseamna capitalismul, are mai multe trasaturi marxiste decat comunismul!italienii au o vorba : "***!" tradus , inseamna "***!" asa si asta, din postura uneia care a facut bani multi din tenis si publicitate spune ca ar trebui sa si aia amarati sa manance! pai da-le ma tu,ca ai bani! militezi pentru ceva , asuma-ti! cum adica "sa le dam si celorlati!" dar sa le dam din banii altora, nu ai mei?!

Nu ai inteles nimic :)) Ce voiam sa spun este ca inainte de a incerca sa repari fotbalul, cred ca inainte trebuie reparat tenisul. Nu este normal ca doar primii 20 sa fie pe plus, restul pe minus. Nu poti lua 3.000.000 usd daca ai castigat us open si 50.000 pt turul 2, pt ca este mult prea mare diferenta. ar putea fi 1.500.000 si 100.000 Dar Serena nu a venit cu o propunere de genul pt ea se afla in prima categorie. Ea a gasit sa o doara sufletul pt cele din fotbal, nu pt cele din tenis.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close