SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

SIMONA HALEP - AJLA TOMLJANOVIC. Mai lungă încălzirea! Liderul WTA revine PERFECT după o zi de ploaie + Reacția liderului WTA

FOTO: Reuters +7   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 16 august 2018 19:29

Simona Halep (1 WTA) a trecut de australianca Ajla Tomljanovic (58 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-3 și va juca în turul următor împotriva unei alte jucătoare de la Antipozi, Ashleigh Barty (16 WTA).

  • Partida din turul III, Halep - Barty, se joacă în această noapte, în jurul orei 04:00, imediat după meciul dintre Leonardo Mayer (50 ATP) și Roger Federer (2 ATP).
 

Duelul dintre cele două a început joi dimineața, la ora 03:40, cu aproape două ore mai târziu decât ora preconizată inițial. Ploaia și-a făcut de cap și la Cincinnati, iar fanii Simonei au avut de așteptat până să-și vadă favorita ieșind pe teren.

Primul set nu a decurs însă în maniera în care Simona Halep ne-a obișnuit în finala de la Montreal, câștigată superb în fața lui Sloane Stephens (3 WTA).  Iubita lui Nick Kyrgios a început excelent meciul, a salvat 5 mingi de break ale româncei, pe care a supus-o la presiuni imense la retur.

Tomljanovic s-a desprins pentru început la 4-1 și a închis în cele din urmă setul cu 6-4, chiar dacă Halep reușise la un moment dat să-și ia break-ul înapoi. Serviciul jucătoarei noastre nu a mai făcut minuni la fel ca săptămâna trecută, iar Simona a clacat la 4-5 și a pierdut prima manșă.

Actuala variantă a Simonei Halep e concepută însă pentru reveniri miraculoase, iar problemele de concentrare și lipsa încrederii în momentele dificile nu mai sunt de mult atribute ale jocului său. Cu excepția unor ezitări din cel de-a doilea game al secvenței secunde, Halep a fost imbatabilă, a făcut 3 break-uri și s-a impus cu 6-3, trimițând meciul în decisiv.

Jucătoarea noastră a acuzat dureri la spate pe durata meciului, probleme care au incomodat-o clar la serviciu. De altfel, Simona a comis nu mai puțin de 9 duble greșeli. 

Setul 3 nu a început însă așa cum ne-am fi dorit. Australianca a început ca din tun, i-a lăsat Simonei doar 2 puncte și s-a distanțat imediat la 3-0. De acolo, Halep a fost magistrală! Nu a lăsat partida să-i scape din mâini, a câștigat 4 game-uri consecutive și a trecut în avantaj, moment în care ploaia și-a făcut din nou apariția în orașul din statul Ohio.

După lungi amânări, partida a fost reluată la ora 22:20, și a durat doar 3 minute. Simona a reușit rapid break-ul grație unui passing splendid de backhand. A servit apoi impecabil, asigurându-și calificarea în turul III. Acolo o așteaptă o altă jucătoare de la Antipozi, Ashleigh Barty (16 WTA), jucătoare pe care Halep a învins-o fără emoții săptămâna trecută în semifinale la Rogers Cup.

"A fost extrem de dificil, pentru că a trebuit să așteptăm atât. Dar sunt foarte fericită că am reușit să trec de acest meci. Sunt bucuroasă că pot juca în această seară din nou, în turul următor" Simona Halep, după victoria de astăzi

Vezi și

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (133)
dudulici
dudulici  •  17 August 2018, 03:41
Postat de badeadorian pe 16 August 2018, 21:19

Contestatarii ,in forma lor naturala de hateri ,sunt in postura de a avea nevoie urgenta de analize la ficat !!! . Hai Simona !!!!

Contestatarii Simonei sunt ziaristi GSP ce baga fitile pentru a avea audienta!E extrem de simplu!Numai un om *** la cap,nu ar putea fi mandru ca o fata de a noastra e cea mai buna tenismana din lume!Nu de alta,dar avem si multi cu care ne putem lauda la ora actuala!Chiar si Banciu,desi nu pare normal,tot pentru audienta o face pe Gica contra!!! Simona e iubita de intreg poporul roman,este sportiva noastra numarul 1!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dudulici
dudulici  •  17 August 2018, 03:30
Postat de merace pe 16 August 2018, 22:46

Simona o bate pe Barty la orice ora! HAI SIMONA!

Simona bate pe oricine,la orice ora!Totul este sa aiba voie sa bata!!!!Prietenii stiu de ce!!!

robby73
robby73  •  17 August 2018, 03:00
Postat de maxp pe 16 August 2018, 23:10

Da ba' prostule, am si auzit de ei, i-am si vazut, ca urmaresc tenisul. Nevasta-ta n-a auzit de ei. Am inteles, esti un idiot complexat si extrem de impulsiv, daca nu poti purta o discutie, ti-as propune sa stai deoparte. Spre binele tau, eu cred ca e destul de clar ce am spus si asa si este. Nici macar nu contrazice ce spui tu, atata tot ca esti cam spalat pe creier si o duci in extrem ca sa hiperbolizezi ceva. In alta tara poate te-ai nascut tu.

Stai calm, că asta numai provoacă. Nici el nu intelege ce vrea să ne spună. E genul "klauz" , dar sensul opus.

Vezi toate comentariile (133)
Comentează