SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA // Corespondență de la Paris » Simona Halep și-a făcut strategia pentru meciul cu Muguruza: "Mă aștept la astfel de puncte"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 06 iunie 2018 21:31

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a învins-o pe Angelique Kerber, scor 6-7, 6-3, 6-2, și o va înfrunta în semifinale pe Garbine Muguruza, într-un meci care va decide și ocupanta poziției de lider în clasamentul WTA.

  • Simona Halep joacă mâine în semifinalele Roland Garros împotriva lui Garbine Muguruza. Partida începe în jurul orei 16:00, după terminarea duelului dintre Nadal și Schwartzman;
  • În cealaltă semifinală se înfruntă americancele Sloane Stephens și Madison Keys.

Cum va putea Simona Halep să se remonteze atât de rapid după un meci de două ore și paisprezece minute? "Îmi fac rutina, fac tratamentul după meci, mă odihnesc, mănânc, o să încerc să dorm cât mai bine. Sunt lucruri normale pe care le fac în fiecare zi, după fiecare meci și vom vedea", a explicat ea.

Mai mult, a subliniat că nu este îngrijorată de faptul că adversara sa a petrecut mai puține minute pe teren. "Nici eu nu am jucat foarte mult, cu Kerber fost un pic mai greu în primul set, după aceea nu a fost chiar la limita eforului, sunt lucruri pe care nu vreau să le analizez prea mult, suntem aici unde suntem, trebuie să mă adaptez cât se poate de bine, să mă recuperez și mâine să încerc să dau tot ce am mai bun. O să vedem mâine limita mea pe teren", a spus românca. 

Fără prea multe detalii

Românca a spus de mai multe ori că lucrează cu un psiholog. La întrebare cât de mult vorbește cu el la un turneu de Mare Șlem sau dacă e aici cu ea, românca a răspuns: "Detaliile acestea nu vreau să le dau, este de ajuns să spun că lucrez cu cineva, mă ajută să mă descopăr pe mine, să mă înțeleg, iar acesta este cel mai important lucru".

"Meciul este deschis"

Chiar dacă are o singură victorie în fața lui Garbine Muguruza, Simona abordează cu optimism întâlnirea cu Muguruza. "Provocarea este mare, din punctul meu de vedere meciul este deschis. Va fi un meci cu totul diferit, mă voi aștepta la puncte aspre, la multă forță. Are un stil foarte agresiv, lovește mingea din toate pozițiile, suntem în aceeași situație amândouă, iar cine o să fie mai bun o să câștige", a spus românca.

"Experiența contează"

Liderul mondial a fost întrebată la conferința de presă cum reușește să se relaxeze și să găsească intensitatea pentru a câștiga partide la un turneu de Mare Șlem".

"Experiența contează foarte mult. Deja am jucat ceva ani la acest nivel. Acum le privesc ca pe ceva normal, sunt obișnuită. Desigur, e mereu special când ajungi să joci o semifinală de Mare Șlem. Mai ales aici, la Paris, unde îmi place și unde mă simt bine", a explicat ea.

"E în continuare un moment emoționant să joci într-o semifinală de Mare Șlem. E un rezultat bun, chiar dacă am mai jucat aici în această fază, Îmi doresc să fie un meci bun"

"Nu am niciun fel de presiune am jucat foarte bine la acest turneu. De la zi la zi am devenit mai bună, chiar dacă am avut adversare tari. În semifinală e la fel. Vreau să joc ca în sferturi de finală, dacă voi face acest lucru să fiu ok indiferent de rezultat"
Simona Halep

"Un meci foarte bun. Cred că în acest moment e cea mai bună jucătoare, e numărul unu mondial. Sunt entuziasmată să joc o semifinală bună și e bine că e în zile consecutive"


"Nu dau prea multă importanță că este în joc și numărul unu, în trecut am făcut-o, dar o dată ce am ajuns acolo nu mai e atât de important. În fiecare săptămână e o șansă de a deveni numărul unu"
Garbine Muguruza

102 lovituri direct câștigătoare
a adunat Simona Halep în cele cinci meciuri jucate la Paris, cele mai multe fiind din meciul cu Kerber, când a reușit 26

117 greșeli neforțate
a comis Simona Halep în cinci meciuri, cele mai multe în meciul din sferturi de finală cu Kerber, când a ajuns la 46

15 victorii
pe zgură a adunat Simona Halep în acest sezon. Are trei înfrângeri

6 trofee
pe zgură are Simona Halep în palmares: Budapesta 2013, Nurenberg 2013, București 2014, 2016 și Madrid 2016, 2017

81 de lovituri direct câștigătoare
a adunat Garbine Muguruza în cele cinci meciuri jucate la Paris, cele mai multe fiind în meciul din primul tur cu Kuznețova, când a reușit 27

79 de greșeli neforțate
a comis Garbine Muguruza în cinci meciuri, cele mai multe în meciul din primul tur cu Kuznețoava, când a ajuns la 31

1 trofeu
pe zgură are Garbine Muguruza în palmares: Roland Garros 2016

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
supereduardo10
supereduardo10  •  07 Iunie 2018, 10:47

Prazare mahh da 3 finale e decolea si nr 1 jumatate de an in tenis..e nimic? Apai asa e , multe romance au reusit asta cam 100 de sportve pana acum :)))) Auzi nea caisa sa-ti pregatesti zaibaru ca duminica ridiva trofeul si nu mai oracaie nimeni :)))

609724402513657
Emanuel Alexandru  •  07 Iunie 2018, 09:04
Postat de fancraiova pe 06 Iunie 2018, 22:31

Toate trofeele adunate de aceasta *** nu fac cat trofeul lu Buburuza la un loc din 2016 restul e Can Can lasam fanii de carton sa viseze la acest trofeu Succès Bubu maine

Nu ti s-a racit prazu' ?

anciuranciuain
anciuranciuain  •  06 Iunie 2018, 22:54

Mugurusa va ramine pe locul 3 WTA. Va fi invinsa usor, va simula o accidentare si va parasi arena cu capul in pamint, renuntind la atitudinea ei imperiala, neobisnuita la o sudamericana. Venezueleanca asta din Elvetia, care joaca pentru Spania, Garbine Mugurusa pe numele ei, habar nu are ce i se pregateste.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează