SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, ADIO SUSPENDARE

Avocatul american al Simonei Halep, reacție acidă după verdictul TAS: „Nu avea sens! Nu am fost niciodată de acord”

Howard L. Jacobs // sursă foto: athleteslawyer.com +37   FOTO
Howard L. Jacobs // sursă foto: athleteslawyer.com

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 13:49 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 14:12

Avocatul american Howard Jacobs, principalul reprezentant al Simonei Halep (32 de ani) în cazul de dopaj, a oferit primele declarații după ce sportiva din România a scăpat de suspendare. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus pedeapsa de la 4 ani la 9 luni.

Jacobs a dezvăluit pentru publicația americană The Athletic cum a decurs prima interacțiune cu Simona Halep după pronunțarea judecătorilor TAS.

Ion Țiriac, la prima apariție după ce Halep a scăpat de suspendare: „O singură greșeală a făcut Simona!” + „Au scăldat-o, au dres-o! Ei sunt vinovații”
HALEP, VICTORIE LA TAS
Ion Țiriac, la prima apariție după ce Halep a scăpat de suspendare: „O singură greșeală a făcut Simona!” + „Au scăldat-o, au dres-o! Ei sunt vinovații”

Halep și avocații ei aveau programat un apel video, în care Simona a intrat afișând un zâmbet larg.

„Cel mai apropiat moment de bucuria afișată de Simona după verdict a fost atunci când am aflat că suplimentul pe care începuse să-l ia era contaminat cu roxadustat”, a dezvăluit specialistul american.

Avocatul american al Simonei Halep, prima reacție după verdictul TAS

El a detaliat greutățile cu care s-a confruntat în întreg procesul, în special în prima instanță, la tribunalul Sport Resolutions, care a suspendat-o 4 ani pe Simona:

„Ne gândeam că va decurge precum cazurile uzuale de contaminare de pe urma suplimentelor, că vom prezenta dovezile și că vom primi verdictul destul de rapid. Acest caz nu a fost deloc așa”.

„Argumentele prin care ei susțineau ideea dopajului sanguin nu aveau sens! Iar în privința acuzației de dopaj cu roxadustatul, nu am fost niciodată de acord cu judecata primului tribunal. Când afli că suplimentul este contaminat și spui «OK, dar nu asta a cauzat testul pozitiv, ci altceva», nu are deloc sens!”, a adăugat Jacobs.

La ce se referă americanul? În prima instanță, judecătorii au ajuns la concluzia că „Doamna Halep a dovedit, după toate probabilitățile, că suplimentul a fost contaminat cu roxadustat. Totuși, concluzia noastră este că a existat o altă sursă pentru fie tot, fie majoritatea roxadustatului din proba ei”.

ITIA este o organizație relativ nouă. Ar trebui să fie mai interesați să prindă adevărații trișori, în loc de oamenii care comit o simplă greșeală.

- Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep

VIDEO. Izbucnire după decizia în cazul Simonei Halep: „E o vrăjeală! Sunteți niște rușini!”

Mai multe știri despre Simona Halep:

Decizia luată de Simona Halep după victoria de la TAS » Stere Halep a făcut anunțul
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Decizia luată de Simona Halep după victoria de la TAS » Stere Halep a făcut anunțul
„Dacă aș fi Simona, asta aș face astăzi” » Raul Rusescu analizează „la sânge” cazul Halep: „E total inacceptabil, de ei depinde viața unui om!”
HALEP, ADIO SUSPENDARE
„Dacă aș fi Simona, asta aș face astăzi” » Raul Rusescu analizează „la sânge” cazul Halep: „E total inacceptabil, de ei depinde viața unui om!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  06 Martie 2024, 16:43

Acum , cu aceasta ocazie scapa si N. Djokovic ... O sa urmeze cazul , cand va murii , un tenismen pe teren ...

grigs1981
grigs1981  •  06 Martie 2024, 15:14

Bravo,domnule avocat!Succes in continuare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close