SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - KAIA KANEPI LA AUSTRALIAN OPEN // Nu și acum! Cele 3 arme cu care Simona Halep a destabilizat jocul lui Kanepi

Simona Halep - Kaia Kanepi // FOTO: Reuters
Simona Halep - Kaia Kanepi // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 15 ianuarie 2019 13:46

SIMONA HALEP - KAIA KANEPI // Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) s-a calificat azi în turul II de la Australian Open după victoria în trei seturi reușită în fața estonei Kaia Kanepi (33 de ani, 71 WTA), scor 6-7 (2), 6-4, 6-2. 

  • În turul secund, Simona Halep o va înfrunta joi pe americanca Sofia Kenin, 20 de ani, 37 WTA, care a învins-o în primul tur pe Veronika Kudermetova, scor 6-3, 3-6, 7-5.

Simona Halep a trudit pentru a ieși la suprafață dintr-o situație care părea asemănătoare cu cea de la US Open, când aceeași Kaia Kanepi o învingea fără probleme, 6-2, 6-4.

Spre deosebire de ultima lor confruntare directă, Simona Halep a făcut diferența cu câteva arme cu care a destabilizat de data aceasta jocul agresiv al estonei. 

1. Serviciul

Simona Halep a impresionat azi prin procentajul extrem de ridicat pe care l-a avut la primul serviciu, care i-a intrat cu o precizie de 74%. Același procentaj pe care l-a avut și la numărul punctelor câștigate pe propriul serviciu, unde a câștigat 46 din 62 de puncte jucate cu prima servă.

Serviciul a fost la cote înalte azi și a ajutat-o pe Halep să-și obțină cu multă ușurință game-urile. Relevant e și faptul că liderul mondial și-a pierdut serviciul de doar două ori pe durata celor trei seturi!

4 așia reușit Simona Halep în meciul de azi

2. greșeliLE neforțate

Deși s-a lăsat dominată de Kanepi, care a dictat în permanență ritmul punctelor, echilibrul arătat în jocul Simonei s-a dovedit decisiv în final. Halep și-a calibrat extrem de eficient viteza loviturilor, spre deosebire de Kanepi, care a jucat cu maximum de risc fiecare lovitură .

Simona Halep a avut în meci doar 19 greșeli neforțate, în timp ce Kaia Kanepi a avut nu mai puțin de 62 de greșeli! Diferența e în favoarea estonei la capitolul mingilor direct câștigătoare (40-25), dar diferența e exemplul cel mai relevant al faptului că riscurile asumate de Kanepi au costat-o pe aceasta meciul .

3. Psihicul 

Un alt element care i-a adus victoria Simonei s-a reflectat în gestionarea momentelor importante din meci. Încă de anul trecut, a devenit o expertă a meciurilor lungi, iar atuul ei a ieșit la suprafață și în victoria cu Kanepi.

Jucătoarea noastră a câștigat setul secund după un game teribil, cel mai lung al partidei, în care ratase în prealabil alte trei mingi de set. 

În prealabil, Simona își păstrase calmul în momentele în care era condusă cu set și break. Nu a cedat deliberat partida, așa cum se mai întâmplase în trecut, și a luptat admirabil până când traiectoria partidei s-a schimbat în favoarea sa. 

Vezi și: SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN / Cine e Sofia Kenin, adversara din turul 2 la Australian Open » Americanii o văd deja în Top 10

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
135633977210983
Gigi Papadie  •  15 Ianuarie 2019, 20:16

tot ce conteaza este ca Simona este nr. 1 mondial. priviti in urma si vedeti cite jucatoare foste nr. 1 ,au fizicul ei. ea este putin dezavantajata de fizic, si totusi a reusit. cum?ce conteaza?nu toate luptele au fost cistigate de cei puternici, uneori au cistigat si cei mici ,cu siretlicuri.....

klauz
klauz  •  15 Ianuarie 2019, 17:24
Postat de Zanogeanu Ion pe 15 Ianuarie 2019, 17:16

Asculta bai "klaus"( ***),de unde dracului ai aparut,***? Ai pe cineva in familia ta de ***,care a jucat TENNIS? Ca de "***",in stepele asiatice stiu ca sante-ti ASI! E plina ROMANIA de hacheri veniti de aiurea dupa asa zisa REVOLUTIE ! Pacat de toleranta Romanilor in asa zisa DEMOCRATIE,fata de likele venite de aiurea in spatiul sfant al stramosilor nostrii!

Nea furiosu', vezi ca matale esti ***. La varsta asta, s-ar putea s-o patesti... Ia-o mai incet si da-i cu rudotelu' inainte. Si mai sufla si tu putin. Bine, sa fie cum zici, hal;epa e frumoasa si talentata, stie tenis si nu se screme, numai nu te ma congestiona atata...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

456101991228976
Zanogeanu Ion  •  15 Ianuarie 2019, 17:16
Postat de klauz pe 15 Ianuarie 2019, 15:17

Alea nu sunt "arme"... Voi ce spuneti este ca de fapt halepa e doar o *** care rezista mai mult ca adversara si care returneaza la intamplare si moale pana adversara greseste. Asa e, ea nu e o jucatoare de talent si se strecoara cum poate. Si afonii luptatori au meritele lor, fara indoiala. Dar de aici pana la a spune ca e cea mai buna jucatoare de tenis cum repeta hipnotic niste prosti e cale extrem de lunga!

Asculta bai "klaus"( ***),de unde dracului ai aparut,***? Ai pe cineva in familia ta de ***,care a jucat TENNIS? Ca de "***",in stepele asiatice stiu ca sante-ti ASI! E plina ROMANIA de hacheri veniti de aiurea dupa asa zisa REVOLUTIE ! Pacat de toleranta Romanilor in asa zisa DEMOCRATIE,fata de likele venite de aiurea in spatiul sfant al stramosilor nostrii!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează