SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

SIMONA HALEP - KAIA KANEPI // Povestea emoționantă a adversarei Simonei Halep de la Australian Open: a suferit două afecțiuni grave și s-a prăbușit în clasament: "Nu îmi păsa dacă voi mai juca tenis"

FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 10 ianuarie 2019 10:07

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN 2019 // Simona Halep, 27 de ani, 1 WTA, va juca în primul tur de la Australian Open cu estona Kaia Kanepi, 70 WTA, 33 de ani, jucătoare care a eliminat-o pe Simona în primul tur de la US Open 2018. 

Jucătoarea din Estonia are o poveste extrem de interesantă. A revenit în 2017 în circuit după aproape doi ani extrem de complicați, în care s-a confruntat cu numeroase accidentări.

mari probleme de sănătate

Accidentările estonei au fost unele extrem de grave: s-a confruntat cu boala numită fasceită plantară, afecțiune care produce complicații la nivelul călcâielor, care afectează 10% din populația lumii și care limitează în mod clar activitățile zilnice.

Asta nu a fost tot pentru Kaia Kanepi, care s-a confruntat și cu virusul Epstein-Barr (EVC), care care provoacă mononucleoza infecțioasă. Până să intervină aceste probleme, Kanepi mai avusese accidentări grave la spate și la tendonul lui Achile.

"În iunie 2016 nu îmi păsa dacă voi mai juca tenis din nou. Am avut nevoie de o pauză de la tenis, o pauză cu cât mai lungă, cu atât mai benefică. Inițial am ignorat durerea, continuând să joc la turnee, crezând că durerile vor dispărea de la sine", declara Kanepi în urmă cu un an și jumătate.

În timpul în care a stat departe de terenurile de tenis, Kaia și-a luat o vacanță în care s-a plimbat cu mașina prin Estonia pentru a-și vedea prietenii și a participat la curse cu mașina pe gheață în Finlanda, una dintre pasiunile ei. A fost singura femeie între 33 de bărbați la compețitia respectivă.

Kanepi a mers și în Hawaii (SUA), la finalul lui 2016, și acela a fost locul în care a decis că vrea să-și continue cariera. A început tratamentele la picioare și a făcut antrenamente cu Gerd Kanter, și el sportiv, aruncător de disc participant la Olimpiada din 2008.

Vezi și: Cine e Kaia Kanepi, adversara Simonei la Australian Open, care a năucit-o pe jucătoarea noastră la US Open

Salt impresionant în clasament

Absența din circuit i-a cauzat estonei și o prăbușire dramatică în clasament. În urmă cu un an și jumătate se afla pe locul 418 în lume! 

În prezent se află pe locul 70 în ierarhia modială, dar cea mai bună poziție a atins-o în 2012, locul 15, la 27 de ani, când încă nu se confruntase cu îngrozitoarea serie de accidentări.

Kanepi are 4 titluri în carieră, însă ultimul triumf datează de acum 5 ani, când se impunea la Bruxelles, turneu care a dispărut între timp din calendar.

Vezi și: Coșmar cu repetiție? Simona Halep și-a aflat traseul de la Australian Open » Darren Cahill: "Adversara poate bate pe oricine"

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  10 Ianuarie 2019, 11:03

Ce aduce nou Simona in tenisul ei dupa pauza de 3-4 luni pe care si-a luat-o ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează