SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2019

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // UPDATE A fost anunțată ziua meciului cu Kaia Kanepi!

Simona Halep se antrenază la Melbourne, FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep se antrenază la Melbourne, FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 10 ianuarie 2019 20:07

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona Halep, 27 de ani, 1 WTA, și-a aflat în această dimineață traseul de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, urmând să o înfrunte în turul 1 pe Kaia Kanepi (70 WTA). 

UPDATE 19:00

WTA a anunțat că partidele din jumătatea de jos a tabloului se vor disputa luni. Halep, principala favorită, va juca marți, contra estonei Kaia Kanepi! Ora urmează a fi anunțată.

Știrea inițială

Simona Halep o va înfrunta în primul tur pe Kaia Kanepi, 70 WTA, jucătoarea în fața căreia a pierdut în primul tur la US Open 2018, scor 2-6, 4-6, la precedentul turneu de Mare Șlem. Partida va avea loc luni sau marți, ora și ziua partidei urmând să fie anunțate în perioada imediat următoare. 

În turul II, Simona ar putea juca cu Sofia Kenin, 56 WTA, sau o jucătoare venită din calificări, în timp ce în cel de-al treila tur ar putea da peste Venus Williams, 37 WTA, sau Mihaela Buzărnescu, 25 WTA!

Halep se află pe aceeași parte de tablou cu Garbine Muguruza, 18 WTA, Karolina Pliskova, 7 WTA, Naomi Osaka, 4 WTA, și Elina Svitolina, 6 WTA, în timp ce jucătoare precum Sloane Stpehens, 5 WTA, Angelique Kerber, 2 WTA, Petra Kvitova, 8 WTA, sau Caroline Wozniacki, 3 WTA, sunt pe partea inferioară de tablou.

Inclusiv Serena Williams, 16 WTA, se află pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep: cele două s-ar putea întâlni în optimi!

Traseu virtual Simona Halep:

Tur 1: Kaia Kanepi
Tur 2: Sofia Kenin
Tur 3: Venus Williams / Mihaela Buzărnescu
Optimi: Serena Williams
Sferturi: Karolina Pliskova
Semifinale: Naomi Osaka / Elina Svitolina
Finală: Angelique Kerber / Caroline Wozniacki

"Kaia Kanepi e o adversară dificilă, atunci când joacă bine poate bate pe oricine! A jucat bine la US open, va fi un meci dur pentru Simona. Va fi un meci foarte greu", a spus Darren Cahill, fostul antrenor al lui Halep, la microfonul Eurosport.

Simona Halep este favorită principală la Australian Open, turneu unde anul trecut a pierdut o finală dramatică în fața danezei Caroline Wozniacki, 3 WTA.

Alte 5 românce și-au aflat adversarele din primul tur de la Australian Open:

  • Mihaela Buzărnescu (25 WTA) - Venus Williams (37 WTA)
  • Sorana Cîrstea (84 WTA) - Rebbeca Peterson (62 WTA)
  • Irina Begu (76 WTA) - Andrea Petkovic (61 WTA)
  • Ana Bogdan (81 WTA) - Madison Brengle (89 WTA)
  • Monica Niculescu (88 WTA) - Ekaterina Alexandrova (72 WTA)

Rafael Nadal și Roger Federer, pe aceeași parte de tablou

În primul tur, Marius Copil îl va înfrunta pe ibericul Marcel Granollers, 110 ATP.

Novak Djokovic (1 ATP) se află pe aceeași parte de tablou cu Alexander Zverev (4 ATP, în timp ce Roger Federer (3 ATP) și Rafael Nadal (2 ATP) se află în partea de jos a tabloului. - Detalii pe larg despre tabloul masculin, AICI!

"Roger Federer pare în formă, întrebarea e cum va accepta Rafael Nadal suprafața de joc. Să ne aducem aminte de finala de acum doi ani (nr. câștigată de Federer în fața lui Nadal în 5 seturi)"
Darren Cahil la Eurosport

Vezi și: Simona Halep scapă de una dintre marile rivale » Lupta pentru locul 1 WTA se dă între două jucătoare

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
klauz
klauz  •  11 Ianuarie 2019, 15:41

Pariu ca dupa ce ii da Kaia niste rachete, halepa se da lovita iarasi? Va simula ca la Beijing, unde a clacat psihic pentru ca ii tragea Ons Jabeur din toate pozitiile. Nu a vrut ca lumea sa vada cine e ea cu adevarat, o jucatoare extrem de modesta, usor de batut. Trebuie doar ca adversara sa nu se bata singura. Nu mai faceti calcule de-a-n prastia, ca nu mai are mult, oricum anul asta iese din primii 20. Nu Kerber vine prima peste ea, ci Kvitova, curand.

10153808081703374
Peter Tudosio  •  11 Ianuarie 2019, 06:18
Postat de Szasz Andrei pe 10 Ianuarie 2019, 23:21

O tragere la sorti parca pentru a pierde din primul tur, pe bune ! Kaia Kanepi a devenit un fel de bau-bau pt. Simona, cum era Sharapova prin 2013-2016. Poate iesi din primul tur, poate ajunge iar in finala, o poate chiar castiga daca va juca la fel ca anul trecut, dar fara antrenor, sansele ii scad cu 15-20 % !!!

Esti un geniu! ***! Ma 'specialistule'.. Care bau bau ma ..*** ca au jucat numai 2 meciuri si sint 1-1! Toata lumea stie ca Simona incepe mai greu un turneu, si aia a jucat meciul vietii ei..Nu se va intimpla mereu! Si daca Simona pierde in primul, tur, cum va afecta asta viata ta de loser gelos? Ea poate sa se retraga maine, she did very well for herself!! get a life!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10154976492293690
Szasz Andrei  •  10 Ianuarie 2019, 23:21

O tragere la sorti parca pentru a pierde din primul tur, pe bune ! Kaia Kanepi a devenit un fel de bau-bau pt. Simona, cum era Sharapova prin 2013-2016. Poate iesi din primul tur, poate ajunge iar in finala, o poate chiar castiga daca va juca la fel ca anul trecut, dar fara antrenor, sansele ii scad cu 15-20 % !!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează