SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep și Serena Williams sunt singurele jucătoare din Top 10 care vor evolua săptămâna viitoare la Praga, respectiv Lexington

Simona Halep și Serena Williams într-o ipostază de anul trecut de la Wimbledon FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep și Serena Williams într-o ipostază de anul trecut de la Wimbledon FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 08 august 2020 10:26 / Actualizat sambata, 08 august 2020 11:34

Simona Halep și Serena Williams se află la primele turnee după întreruperea de cinci luni a circuitului WTA cauzată de noul coronavirus

Românca, 2 WTA, și americanca, 9 WTA, sunt primele jucătoare dintre primele zece care vor intra pe teren săptămâna viitoare după pauza de cinci luni cauzată de noul coronavirus. Simona Halep va fi prezentă la turneul de la Praga, unul care se desfășoară pe zgură, iar Serena Williams va lua parte la întrecerea de la Lexington, care se joacă pe hard, ambele sunt de categorie International, ultima în clasificarea WTA. 

„Sunt puţin stresată, dar cred că o să fie bine. Nu am jucat încă fără spectatori. O să văd săptămâna viitoare, sper să nu fie atât de ciudat"- Simona Halep

Circuitul feminin s-a reluat săptămâna aceasta la Palermo, în Italia, dar nicio fată din Top 10 nu a fost prezentă, Simona retrăgându-se cu câteva zile înainte de startul întrecerii din Italia. „A fost o decizie de moment, am crezut că este mai bine așa. Poate nu eram pregătită mental. Acum sunt mai bine şi sunt 100% convinsă că trebuie să joc", a spus Simona. 

„Am nevoie de meciuri oficiale”

Halep a disputat ultimele meciuri în luna februarie, la Dubai, turneu pe care l-a câștigat. Înainte de această competiție, ea mai jucase la Adelaide, unde a ajuns până în „sferturi" și la Australian Open, unde a ajuns până în semifinale. Simona Halep va fi principala favorită la Praga la simplu, ea urmând să evolueze la dublu alături de Barbora Strycova. 

Tragerea la sorți a tabloului la simplu va avea loc sâmbătă, alături de Simona mai sunt prezente pe grila principală Irina Begu, Patricia Țig și Ana Bogdan, iar în calificări, care debutează azi, sunt Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Irina Bara și Laura Ioana Paar. 

„Vreau să văd partea bună, faptul că putem să jucăm un turneu. O să evoluez şi la dublu, pentru că am nevoie de meciuri oficiale şi orice duel e binevenit"-Simona Halep

Următorul turneu pentru Halep ar trebui să fie US Open, dar deși apare pe lista participantelor, nu a luat încă o decizie privind călătoria în SUA.  

3 turneea disputat Simona Halep în 2020 la simplu: Adelaide, Australian Open și Dubai

12 meciuria disputat Simona Halep în 2020, câștigând zece și pierzând două

Antrenamente în fiecare zi

Serena Williams a jucat ultimele meciuri în Cupa Fed, în luna februarie, contra Letoniei, când a învins-o pe Jelena Ostapenko și a pierdut în fața Anastasijei Sevastova. „E atât cât de bine poate fi după o perioadă de pauză. Când există o dată pentru turnee, atunci la jucătoare apare motivația pentru că ele sunt obișnuite să aibă țeluri pe termen scurt. Au și unele pe termen lung, dar sunt greu de stabilit fără cele imediate, e dificil să dai sută la sută la antrenamente fără acestea din urmă", a spus Patrick Mouratoglou, antrenorul americancei în vârstă de 38 de ani, pentru Express Sport. 

El va fi alături de ea în Kentucky. „Serena s-a antrenat în fiecare zi, mai ales după ce a avut o dată pentru reluarea competițiilor. E important să aibă meciuri oficiale înainte de US Open. Fetele care au adunat câteva astfel de partide vor avea un mare avantaj", a mai spus francezul. Fostul lider mondial a câștigat în acest an turneul de la Auckland și a ajuns până în turul al treilea la Australian Open. 

Conform programului său, după Lexington ea va juca la New York cele două turneele, unul de categorie Premier 5, 21-28 august, și al doilea de Mare Șlem, 31 august-13 septembrie.

2 turneea disputat Serena Williams în 2020: Auckland și Australian Open

10 meciuria disputat Serena Williams în 2020, câștigând opt și pierzând două

Citește mai multe știri din tenis: 

Elina Svitolina şi Kiki Bertens s-au retras de la US Open: „Situația legată de Covid-19 este în continuare îngrijorătoare”

US Open în noua realitate » Ce reguli trebuie să respecte jucătorii pentru a nu fi excluși din turneu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10aripa
10aripa  •  08 August 2020, 13:29

Da...Halep trebuie sa scoată banii care ia dat la plic lui verisoar-sa,la nuntă, la Terasa Colonadelor,in Constanta...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează