SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Problemă inedită la Australian Open » Strigătul din tribune care se repetă meci de meci și îi exasperează pe jucători: „Prostia asta trebuie să înceteze!”

Fanii de la Australian Open // foto: Guliver/gettyimages
Fanii de la Australian Open // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 12:07 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 12:47

„Siuu!”, strigătul de bucurie al lui Cristiano Ronaldo devenit celebru din vremea în care acesta evolua la Real Madrid, se aude în tribune la majoritatea meciurilor de la Australian Open.

A devenit un obicei ca spectatorii de la meciurile actualei ediții de Australian Open să strige „Siuu!” în timpul meciurilor. S-a întâmplat pe parcursul meciurilor de marți și miercuri, s-a întâmplat și joi.

Marți, în timpul meciului dintre Andy Murray și Nikoloz Basilashvili din turul 1 de la Australian Open, câștigat de britanic în 5 seturi, Murray a crezut că este huiduit de fanii din tribune. De fapt, aceștia strigau „Siuu!”.

Moment hilar la Australian Open. Arbitra: „Aveţi vreo întrebare înainte de meci?” » Ce a putut să întrebe Kyrgios
Australian Open
Moment hilar la Australian Open. Arbitra: „Aveţi vreo întrebare înainte de meci?” » Ce a putut să întrebe Kyrgios

Andy Murray: „A fost incredibil de iritant”

Întrebat despre acest aspect după meci, Murray a spus: „Inițial, am crezut că sunt huiduieli pentru că niște oameni făcuseră asta în timpul antrenamentului. Nu știam de ce. Apoi, după ce am auzit de câteva ori, m-am gândit că sună precum «siuu», ceea ce spune Ronaldo când înscrie. A fost incredibil de iritant”.

Se pare că Murray nu este singurul iritat de noul obicei al suporterilor. Ben Rothenberg, jurnalist specializat în tenis care scrie pentru New York Times, a opinat pe Twitter că „rahatul ăla de «siuu» este prostesc și trebuie să înceteze”.

Majoritatea urmăritorilor i-au dat dreptate: „Este dureros de chinuitor  și pentru noi, care privim din confortul caselor, nu-mi pot imagina cum este pentru jucători”, „Este absolut insuportabil” și „sunt complet de acord”.

Totuși, au fost și voci contra curentului: „Este grozav! Un om influențează întreaga planetă”.

De unde provine strigătul lui Cristiano Ronaldo

Interjecția reprezintă strigătul de bucurie al lui Cristiano Ronaldo, în prezent fotbalist la Manchester United, și provine de la cuvântul „si”, care în limba spaniolă înseamnă „da”.

Pentru prima dată, Ronaldo s-a bucurat în acest fel în 2013. În urmă cu câțiva ani, el explica pentru Cuatro: „Strigătul? Jucătorii știu că mereu fac asta când înscriu sau când câștigăm. E strigătul nostru, al celor de la Real Madrid”.

„Siuu” a devenit însă marcă-înregistrată Cristiano Ronaldo, iar portughezul a continuat să se bucure în acest fel și din 2018 încoace, în era post-Real Madrid. Deseori, când Ronaldo înscrie pe Old Trafford, întregul stadion răsună: „Siuu!”

Problemă inedită la Australian Open » Strigătul din tribune care se repetă meci de meci și îi exasperează pe jucători: „Prostia asta trebuie să înceteze!”
Cristiano Ronaldo, în unul dintre momentele sale de bucurie // foto: Imago Images

Citește mai multe știri despre Australian Open: 

Novak Djokovic vrea să dea în judecată Guvernul Australiei pentru „rele tratamente” » Ce daune se pregătește să ceară

Adversara din turul 3 n-o sperie pe Sorana Cîrstea: „Îmi cunosc valoarea!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  20 Ianuarie 2022, 18:14

Este comanda 5g pentru cipati!

adriann_
adriann_  •  20 Ianuarie 2022, 17:21
Postat de rocky5 pe 20 Ianuarie 2022, 16:05

Nu contează ce aberatii strigă gloata australiană, important e să fie vaccinată!

Cu 16 doze :))) Doua pentru COVID si cate una pentru fiecare neuron.

cirus11
cirus11  •  20 Ianuarie 2022, 16:11

Ce prostie, sa faci asa ceva in tenis... si nu o fac cativa, e masiv raspandita la unele meciuri.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close