SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Sorana Cîrstea, eroina zilei pentru CTP: „«Tăietoarea de capete» a spulberat-o pe Kvitova!”

Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a trecut de Petra Kvitova (30 de ani, 8 WTA), în turul II de la Australian Open, scor 6-4, 1-6, 6-1. Gazetarul Cristian Tudor Popescu o felicită pe sportiva noastră pentru succesul răsunător de la Melbourne. +29   FOTO
Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a trecut de Petra Kvitova (30 de ani, 8 WTA), în turul II de la Australian Open, scor 6-4, 1-6, 6-1. Gazetarul Cristian Tudor Popescu o felicită pe sportiva noastră pentru succesul răsunător de la Melbourne.

Articol de - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 13:19 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 14:14

Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a trecut de Petra Kvitova (30 de ani, 8 WTA), în turul II de la Australian Open, scor 6-4, 1-6, 6-1. Gazetarul Cristian Tudor Popescu o felicită pe sportiva noastră pentru succesul răsunător de la Melbourne.

  • Sorana Cîrstea va juca în turul III la Melbourne cu o altă jucătoare din Cehia, Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA). Partida va avea loc vineri, organizatorii urmând să anunțe joi ora de start.

Cum a comentat CTP meciul Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5

CTP, despre Sorana Cîrstea: „O jucătoare completă, dacă rămâne acolo cu capul”

„Atunci când reușește să rămână cu capul acolo - am folosit exprimarea ei - Sorana poate face partide foarte bune. A fost limpede tot meciul, nu doar în decisiv, cum a declarat la final. A intrat relaxată, cu gândul că nu are ce pierde. A rezistat asaltului venit din partea bombardierei Kvitova. Sorana s-a dus după toate mingile, a alergat și după cele care erau pierdute, numai pentru a-i transmite adversarei sentimentul că e greu de bătut, că meciul se va lungi. 

Punctul emblematic pentru această partidă a fost la 3-2 pentru Kvitova, pe serviciul ei, în primul set. Atunci a avut minge de break Sorana. Simțind că Sorana e tenace, Petra a vrut neapărăt să-și adjudece punctul acela. Au fost 9 schimburi foarte ascuțite. Putea oricare dintre ele să fie mingea finală. Sorana s-a ținut cu dinții la loviturile năprăsnice executate de adversară, a lovit cu dreapta în cross, iar Kvitova a rămas în bocanci, nu s-a mai dus la minge. A contat foarte mult din punct de vedere psihologic. Lui Kvitova i-a trecut o idee prin cap, că meciul va fi lung, că nu o poate bate pe Sorana în două seturi, a dezechilibrat-o, i-a stricat jocul, a profitat. 

+25 FOTO

În setul următor, s-a întâmplat ce era plănuit și potrivit cehoaicei, numai că în decisiv s-a văzut de ce îi era frică Kvitovei și de ce n-a scăpat: condiția fizică! În căldura de la Melbourne, Kvitova a cedat fizic, iar Sorana a spulberat-o, jucând excelent, cu multe lovituri decisive. Când reușește să rămână cu dinții pe teren, Sorana e o jucătoare world-class. La junioare, era numită «tăietoarea de capete», învingea surprinzător capii de serie. Când stă bine din punct de vedere psihic, joacă așa cum ați văzut-o.

Această performanță ne face să uităm o altă performanță, cea din turneul precedent, unică pe plan mondial!, când i-a cerut arbitrului să-și avertizeze propriul antrenor pentru că nu tace din gură. Asta e Sorana, o jucătoare foarte impulsivă, spontană, de reflex, care are și aceasta nesiguranță psihică. Produce momente de genul acesta, la fel de uluitoare, dar și puncte uriașe, cu dreapta, cu reverul, pe serviciu. E o jucătoare completă, știe tot tenisul, dar atât îi trebuie, «tăietoarea de capete» trebuie să rămână acolo cu capul!”, a punctat Cristian Tudor Popescu pentru Gazetă.

Citește mai multe articole despre Australian Open 2021:

Ce urmează pentru Simona Halep la Australian Open! Duel în premieră jucătoarea din Rusia + soțul ei a făcut scandal înainte de turneu

Simona Halep, surprinsă de Ajla Tomljanovic la Australian Open: „A fost mai greu decât mă așteptam” » Ce și-a reproșat în timpul meciului

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  11 Februarie 2021, 00:01

Hai Sorana ! Poti castiga primul Grand Slam AO ! Eu cred in tine !

115133402542612
Tudor Costea  •  10 Februarie 2021, 16:34

Sorana a avut noroc ca a intalnit una cu mental praf . Imi place de Kvitova ca nu tipa pe teren si nu bea suc ca Serena .

catalin.palcu
catalin.palcu  •  10 Februarie 2021, 16:31

Bravo fetelor. Lasati nervii, concentrati-va pe joc si sa va vedem jucand in semifinale.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează