SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI OPEN

Sorana Cîrstea poate profita de retragerea Simonei Halep de la Miami » Cum o depășește în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea
Foto: Imago
Sorana Cîrstea Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 07:00 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 09:25

Simona Halep (30 de ani, locul 19 WTA) s-a retras cu scurt timp înaintea meciului cu Daria Saville (28 de ani, 249 WTA), din turul secund de la WTA Miami. De acest lucru poate profita Sorana Cîrstea (31 de ani, 27 WTA), care o poate depăși în clasamentul WTA.

Simona va pierde locuri în clasamentul WTA, după ce a abandonat din turul doi de la Miami din cauza unor probleme la coapsa piciorului stâng. Aceasta poate fi depășită și de Sorana Cîrstea.

Simona Halep, OUT de la Fed Cup: „Am făcut un RMN și sunt nevoită să iau o decizie dificilă!”
WTA Miami
Simona Halep, OUT de la Fed Cup: „Am făcut un RMN și sunt nevoită să iau o decizie dificilă!”

Sorana Cîrstea o poate depăși pe Simona Halep

Înainte de startul turneului de la Miami, în clasamentul WTA diferența dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea era de doar 356 de puncte (Simo are 2.221, iar Sorana 1.856)

Simona va mai pierde 30 puncte, pentru că nu-și poate apăra rezultatul de anul trecut, când s-a oprit în turul 3, în timp ce Sorana nu are niciun rezultat de apărat, anul trecut fiind eliminată în turul 2. 

Astfel, în acest moment, Sorana are de recuperat 326 de puncte. Pentru a o întrece pe Simona în clasament chiar la Miami, Cîrstea trebuie să ajungă cel puțin în semifinale. Pentru accesul în penultimul act ar primi 350 de puncte, suficiente pentru a trece de Halep.

Ar fi pentru prima dată în ultimii 10 ani în care Simona Halep nu ar fi cel mai bine clasată româncă din circuit.

Sorana Cîrstea și-a aflat prima adversară de la Miami Open

Sorana Cîrstea se va duela în prima partidă de la Miami Open cu chinezoaica Shuai Zhang (33 de ani, locul 43 WTA), care a profitat de abandonul danezei Clara Tauson. corul în acel moment era 6-4, 4-6, 2-1 pentru jucătoarea din China.

Traseul Soranei la Miami este însă unul foarte dificil. Dacă va trece de Zhang, în turul 3 ar putea da peste Cori Gauff (18 ani, 17 WTA), iar în optimi poate s-o înfrunte pe Iga Swiatek, vitorul lider mondial WTA.

Chiar dacă nu va reuși să treacă de Halep la Miami, Cîrstea poate profita de absența îndelungată a conaționalei, care a anunțat că va lipsi cel puțin de la Charleston și Fed Cup.

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au ignorat la Indian Wells

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au înfruntat, în urmă cu o săptămână, în meci direct la Indian Wells. Atunci, Cîrstea o putea depăși pe Halep în clasament dacă obținea victoria, însă a cedat în două seturi, 1-6, 4-6. 

Cele două jucătoare s-au ignorat complet înainte de meci. S-au deplasat împreună spre arena centrală a complexului, dar nu au schimbat niciun cuvânt. Imaginile arătau o răceală totală între cele două jucătoare.

Drumul de câteva minute parcurs de Halep și Cîrstea, într-o mașină asemănătoare celor de pe terenurile de golf, a fost parcurs în liniște. Simona s-a așezat pe locul din spatele șoferului, cu geanta în dreapta. Sorana a ocupat poziția liberă, spate în spate cu dubla campioană de Grand Slam.

Citește alte știri din tenis:

Scene reprobabile la Miami: a lovit un copil de mingi, dar nu a fost descalificat! Adversarul a răbufnit în fața arbitrului
ATP Miami
Scene reprobabile la Miami: a lovit un copil de mingi, dar nu a fost descalificat! Adversarul a răbufnit în fața arbitrului
Naomi Osaka, în mare formă după incidentul de la Indian Wells » Japoneza nu se ascunde: „Am început să discut cu un psihoterapeut”
WTA
Naomi Osaka, în mare formă după incidentul de la Indian Wells » Japoneza nu se ascunde: „Am început să discut cu un psihoterapeut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
valyomanyd
valyomanyd  •  25 Martie 2022, 16:23
Postat de 267890 pe 25 Martie 2022, 16:15

Ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ca Sorana, indiferent de locul in clasamentul WTA, a fost intotdeauns peste Halep.

Neee, sunt egale, gazdare!Sorana are 2 titluri Wta iar Simona are tot doua....de GS !:)))))

267890
267890  •  25 Martie 2022, 16:15

Ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ca Sorana, indiferent de locul in clasamentul WTA, a fost intotdeauns peste Halep.

valyomanyd
valyomanyd  •  25 Martie 2022, 12:27
Postat de Dumitru Ciobanu pe 25 Martie 2022, 11:01

La Simona se repetă aceleași scenarii ca și în anii trecuti când se apropie meciul echipei naționale se accidentează aici nu primește bani sau când vede că trebuie să joace cu 0 jucătoare mai în formă mereu se retrage cred că ce face ea este record de abandonuri,se mira de Barty că sa retras la 26 de ani poate ar trebui să se gândească la cest lucru

Mitele, de unde pana unde e Saville mai in forma ? Deci, dupa logica ta, Simona a renuntat la doua turnee ca sa aiba scuze sa nu participe la Fed Cup ?:))))De unde sa stie un prostalau ca tine ca Simona are cele mai multe participari la FED Cup ?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează