SPORTURI  »  TENIS  »  LAVER CUP

Team World defilează la Laver Cup, Team Europe neputincioasă » 10-2 după două zile, o singură victorie aduce trofeul!

Taylor Fritz l-a învins pe Andrey Rublev Foto Imago
Taylor Fritz l-a învins pe Andrey Rublev Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 13:30 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 14:50

Taylor Fritz, Frances Tiafoe și dublul Auger-Aliassime/Shelton au adus victorii pentru Team World, în timp ce Casper Ruud este singurul care a punctat pentru Team Europe

Team World este la o singură victorie distanță de a-și păstra trofeul cucerit anul trecut, atunci când a izbutit pentru prima dată să îngenuncheze Team Europe.

După 4-0 în prima zi, cea de-a doua a livrat alte trei victorii pentru jucătorii ghidați de John McEnroe, iar scorul a ajuns la 10-2, izbânzile fiind răsplătite cu câte 2 puncte.

Cum în ultima zi se oferă 3 puncte pentru meciurile câștigate, triumful e foarte aproape pentru Echipa Lumii.

Taylor Fritz: „Mai multă presiune, dar și mai multă ardoare”

Taylor Fritz, 25 de ani, 8 ATP, și Andrey Rublev, 26 de ani, 6 ATP, au deschis etapa a doua a competiției în duelul celor mai bine clasați participanți, derby-ul suprem. Iar americanul a fost cel care a controlat mult mai bine momentele importante din setul secund, după ce îl câștigase clar pe primul.

S-a impus cu 6-2, 7-6 (3) și și-a luat revanșa pentru înfrângerea suferită în fața rusului la Monte Carlo anul acesta, acolo unde până la urmă Rublev a cucerit primul său titlu Masters 1000.

Orice atmosferă de echipă îmi ridică nivelul de joc”, a spus la final Fritz. „Simt că bilanțul meu în competiții pe echipe este foarte puternic pentru că îi am pe colegii mei susținându-mă. Simt energia, sunt entuziasmat să joc pentru ei.

Asta adaugă mai multă presiune, dar și mai multă ardoare. Cred că joc mai bine în astfel de situații”, a punctat el.

Casper Ruud, unica perlă europeană

Au intrat apoi pe teren Casper Ruud, 9 ATP, și Tommy Paul, 13 ATP. Norvegianul, deși nu traversează cea mai bună perioadă a sa, s-a impus în fața americanului în stilul său: în liniște, serios, aplicat, eficient.

La final a fost 7-6 (6), 6-2, Casper revenind de la minge de set în tie-break-ul primului act.

M-am gândit serios că este momentul să joc poate cel mai bun meci al meu din acest an și nu am fost departe de asta”, a spus Ruud, cel care a reușit 13 lovituri câștigătoare cu forehand-ul.

Nordicul a primit, la rândul său, sfaturi și încurajări de la colegi. „Te descurci grozav, concentrează-te pe tine”, i-a spus Rublev, iar Hubert Hurkacz i-a oferit o sugestie precisă: „Când vine la fileu, încearcă să-i testezi voleul de backhand”.

E grozav să joci alături de Bjorn și cu Roger în tribună, e și mai deosebit, vrei să livrezi, vrei să joci bine
– Casper Ruud

Frances Tiafoe: „Vreau să mă bat pentru băieți”

În sesiunea de seară, pe Hubert Hurkacz, 16 ATP, nu l-au ajutat nici indicațiile, nici propriul joc în fața unui Frances Tiafoe, 25 de ani, 11 ATP, aflat pe val.

Americanul a dominat înfruntarea, după un prim set echilibrat, și a câștigat cu 7-5, 6-3. Imediat, colegii săi echipați în roșu au sărbătorit zgomotos.

Am jucat bine. Să fii într-o atmosferă de echipă este ceva atât de străin pentru noi, fiindcă tenisul este un sport individual”, a punctat Tiafoe. „Vreau să mă bat pentru băieți”.

Moțul de frișcă al serii a fost oferit de dublul format din Felix Auger Aliassime și Ben Shelton, care au traversat cu succes un duel electric cu Gael Monfils și Hubert Hurkacz, 7-5, 6-4.

„Încă nu e gata, trebuie să o luăm de la capăt în ultima zi”, a avertizat canadianul. Dar triumful este atât de aproape, la un singur pas.

Programul zilei a 3-a

  • Sesiune unică, ora 22:00 a României
  • Hurkacz, Rublev (TE) - Shelton, Tiafoe (TW)
  • Casper Ruud (TE) - Taylor Fritz (TW)
  • dacă este necesar:
  • Andrey Rublev (TE) - Frances Tiafoe (TW)
  • Hubert Hurkacz (TE) - Felix Auger Aliassime (TW)
  • Televizare: Eurosport

Citește și: 

Max Verstappen și-a arătat din nou clasa: victorie fără nicio emoție în MP al Japoniei! Red Bull, campioană pentru a 6-a oară în F1
MP AL JAPONIEI
Max Verstappen și-a arătat din nou clasa: victorie fără nicio emoție în MP al Japoniei! Red Bull, campioană pentru a 6-a oară în F1
Ana Bogdan, campioană în turneul de la Parma: „Până la urmă, important este să fii fericit!”
WTA PARMA
Ana Bogdan, campioană în turneul de la Parma: „Până la urmă, important este să fii fericit!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează