SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

EXCLUSIV GSP Fostul prim-ministru al României, interviu exploziv în ziua în care Simona Halep și-a aflat verdictul: „Ce să facă, să umble cu chimistul după ea? S-a dat pe mâna ăluia...” + Le arată obrazul românilor anti-Halep

Simona Halep poate reveni pe teren / Sursă foto: Imago Images
Simona Halep poate reveni pe teren / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 21:55 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 00:56

Simona Halep poate reveni, oficial, pe terenurile de tenis! Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani primită inițial, astfel că, după mai bine de un an și jumătate de incertitudine, a luat sfârșit calvarul trăit de fostul lider mondial.

Despre verdictul favorabil primit marți de Simona Halep au vorbit, în ultimele ore, multiple voci din sportul românesc și cel internațional, dar sprijinul primit de sportivă a depășit cu mult această sferă. Cu ea se solidarizează și Theodor Stolojan, 80 de ani, fostul prim-ministru al României și un cunoscut om politic de pe scena de la noi.

CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”
Halep, VICTORIE LA TAS
CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro, Theodor Stolojan, între 2007 și 2019 reprezentant al României în Parlamentul European, a comentat pe larg verdictul primit de Simona Halep. Politicianul nu se ferește să arunce „săgeți” în direcția lui Patrick Mouratoglou, vorbind totodată și despre prejudiciul de imagine suferit de fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon.

Theodor Stolojan, neiertător cu Mouratoglou: „S-a dat pe mâna ăluia care avea faimă... Dar Simona nu putea umbla cu un chimist după ea!”

„Nu numai că am urmărit toată odiseea aceasta a Simonei, dar i-am și ținut pumnii, pentru că suspendarea de patru ani mi s-a părut ceva ieșit din comun! O pedeapsă luată cu o anumită ură, dacă vreți, față de faptele propriu zise.

Dar iată că acest tribunal (n.r. TAS) a restabilit cât de cât o situație normală. Deși, pe fond, Simona a fost nevinovată!

Ceea ce-mi doresc acum e ca Simona să-și aleagă un antrenor în care are încredere, care să fie un om corect. Iată, s-a dat pe mâna ăluia care avea faimă (n.r. Mouratoglou), o faimă recunoscută, și totuși a pățit această porcărie, că nu poate fi numită altfel.

Hai să ne lămurim! Mouratoglou n-a mai avut încotro (n.r. decât să-și admită vina), pentru că altfel se discredita total! Dacă el nu-și asuma această vină, se discredita, pentru că se știa deja ce s-a întâmplat, de unde a provenit acel nenorocit de stimulent și cine l-a administrat.

Până la urmă, gândiți-vă că Simona nu poate să umble cu un chimist după ea și să verifice ce i se dă, asta e datoria celor pe care ea i-a plătit foarte bine și foarte mult, tocmai pentru a avea grijă de aceste situații”, a declarat fostul premier Stolojan, în interviul acordat la ceas de seară Gazetei.

Fostul prim-ministru al României, interviu exploziv în ziua în care Simona Halep și-a aflat verdictul: „Ce să facă, să umble cu chimistul după ea? S-a dat pe mâna ăluia...” + Le arată obrazul românilor anti-Halep
Stolojan a fost prim-ministru al României între 1 octombrie 1991 și 19 noiembrie 1992 / Sursă foto: Imago Images

Theodor Stolojan, 100% de partea Simonei Halep: „Inclusiv unii din România începuseră să aibă atitudini nefavorabile față de ea, deși n-aveau argumente”

Stolojan militează pentru integritatea Simonei Halep, așteaptă clemență și solidaritate în cazul ei și crede că, începând din acest moment, „sportiva a intrat în altă stare sufletească”. Nu în ultimul rând, fostul premier îi taxează pe compatrioții care s-au dezis într-un fel sau altul de Simona.

„Mă bucur foarte mult pentru Simona și mi-aș dori foarte mult să primească un wild-card la toate turneeele importante din acest an, pentru că ea a ieșit din clasament. Să sperăm că vor avea o atitudine binevoitoare cei care organizează aceste turnee.

Oricum, ea va începe să intre în competiții (...), va fi altă stare pentru ea. Începând de astăzi, Simona se află în altă stare sufletească, asta-i foarte important.

Simona e un sportiv care a fost corect toată viața, ea tot timpul a afirmat că niciodată nu s-a gândit să ia vreo chestie de genul acesta. Și s-a trezit, dintr-odată, aruncată într-o situație în care lumea începuse să-și spună semne de întrebare. Din păcate, chiar unii din România, care-și dădeau cu părerea și aveau niște atitudini foarte nefavorabile față de Simona, deși nu aveau argumente. Doar își imaginau...”.

Fostul prim-ministru al României, interviu exploziv în ziua în care Simona Halep și-a aflat verdictul: „Ce să facă, să umble cu chimistul după ea? S-a dat pe mâna ăluia...” + Le arată obrazul românilor anti-Halep
Stolojan a împlinit 80 de ani pe 24 octombrie / Sursă foto: Facebook

Stolojan, despre suferința Simonei Halep: „Să te trezești scoasă din competiții și cu integritatea afectată?”

Fostul prim-ministru a vorbit și despre frământările pe care Simona Halep le-a purtat cu ea în plan mental în toată această perioadă.

„Ea a avut de suferit foarte mult. Nu vă imaginați că, dacă ea n-a vorbit și n-a arătat ce înseamnă suferința, n-a suferit. Ea a suferit enorm, n-am nicio îndoială! Fiindcă a muncit enorm ca să ajungă unde a ajuns. Enorm, cu sacrificii incredibile! Și apoi să te trezești scoasă complet din competiții și cu integritatea afectată?!

Mă bucur foarte mult pentru ea și-i urez tot succesul din lume, să revină, să treacă peste, că asta e important. Să lase deoparte și să uite, pur și simlu, de toată perioada asta nenorocită”, a mai spus fostul premier al României, pentru GSP.

Simona a deschis un proces cu firma respectivă (n.r. Quantum Nutrition), dar treaba asta e una à la longue, pentru că firmele acestea au resurse foarte mari, iar un asemenea proces durează ani și ani de zile. Important e că încearcă, face acest demers, dar la un moment dat s-ar putea să cheltuiască mai mult pe avocați. E bine că e hotărâtă să lupte!

- Theodor Stolojan, fost prim-ministru al României

Știrea zilei » Victorie URIAȘĂ pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Ce urmează pentru Simona? Punct cu punct, GSP a analizat unde ar putea reveni Halep în circuit + Ce o sfătuiește un apropiat: „N-ar fi o decizie bună”
SIMONA HALEP
Ce urmează pentru Simona? Punct cu punct, GSP a analizat unde ar putea reveni Halep în circuit + Ce o sfătuiește un apropiat: „N-ar fi o decizie bună”
„Mi se pare incredibil, șocant!” » Apropiatul Simonei Halep, reacție după reducerea suspendării: „Vreau să întreb ceva”
SIMONA HALEP
„Mi se pare incredibil, șocant!” » Apropiatul Simonei Halep, reacție după reducerea suspendării: „Vreau să întreb ceva”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
muzica
muzica  •  07 Martie 2024, 13:38
Postat de Daniel1959 pe 06 Martie 2024, 07:48

Scuze ca revin ! Maestre stolojan nu trbuie sa uitam ca Simona este vinovata !!! Condamnata la 7 luni de suspendare oare pe nedrept???? Repet : NU mai amesteca-ti Romania si nu mai categorisiti romanii in romani adevarati si ANTIROMANI in aceasta poveste

Ai dreptate,asi adauga ca aceasta ***Geambasu,recunoaste public, ca face parte din tabara celor care cred ca Simona s-a dopat cu premeditare!Sa vezi ce *** are aceasta persoana,care doreste sa faca exceptie,NUMAI SA SE ARATE UN OM DEOSEBIT!(DE REALITATEA ,OPUSA,DEMONSTRATA PRIN VOTUL DE 3-O,LA TAS,PRIN 3 JUDECATORI INDEPENDENTI !***,geambasule,vei primi titlul DE DOCTOR HONORIS CAUSA,la o facultate de de drept din SUA,unde s-a nascut Serena Williams,drept recompensa !!!Mi-e mila de tine,sarmane !Apropos,nu vei primi singur acest doctorat,vor fi alti 2 :CT popescu si medicul de familie pompiliu Popescu !(sarmanilor !).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zb59
zb59  •  07 Martie 2024, 08:25

De une l-ati mai scos si pe asta?! Ati facut o vizita la muzeul de figurilor de ceara!?:))

muzica
muzica  •  06 Martie 2024, 12:30

RUSINE PTR CRITICII ANTI HALEP.LA MOMENTELE GRELE PETRECUTE DUPA O CONDAMNARE NEDREAPTA DE 4 ANI DE SUSPENDARE !LISTA NERUSINATILOR ESTE DESTUL DE MARE : Dr Olimpiu Popescu ,pseudojurnalistul Geambasu,Tudor Popescu-jurnalist,Serena Williams fosta mare tenismana,care a pierdut finala de la Wimblendon cu O-6,1-6 ,in fata Simonei ;Ciutacu(*** de jurnalist),parodia de comentator Banciu(Prima tv)si sutele de alti neispraviti,care o urasc pe aceasta AMBASADOARE A PUTINILOR MARI SPORTIVI,PE CARE ROMANIA(INCA) II MAI ARE !!!S-A FACUT DREPTATE,IAR VOI ,CEI MENTIONATI,SUNTETI NISTE NERUSINATI !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează