SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2020

S-au încins spiritele la US Open! Controversă uriașă: Zverev îl acuză pe Medvedev că ar fi luat contact cu jucătorul depistat pozitiv cu COVID-19

Alexander Zverev. foto: Guliver/Getty Images
Alexander Zverev. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 01 septembrie 2020 03:56 / Actualizat marti, 01 septembrie 2020 09:34

Ediția din 2020 de la US Open, desfășurată în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, a provocat discuții aprinse încă din prima zi. Alexander Zverev și Daniil Medvedev, doi dintre jucătorii de top din ATP, sunt în centrul unei controverse importante.

Imediat după victoria reușită în primul tur cu Kevin Anderson (34 de ani, 117 ATP), neamțul Alexander Zverev (23 de ani, 7 ATP) a simțit nevoia să facă o remarcă directă la adresa unui alt jucător. 

  • L-a acuzat pe rusul Daniil Medvedev (24 de ani, 4 ATP) că ar fi luat contact cu Benoit Paire (31 de ani, 23 ATP), primul jucător aflat la New York care a fost diagnosticat cu coronavirus
  • Zverev a mai afirmat că Medvedev, finalistul de anul trecut de la US Open, s-ar afla deja în izolare. 

Totul a pornit după ce francezul Benoit Paire a fost forțat să se retragă din turneu, acesta fiind obligat apoi să se izoleze. 

Daniil Medvedev
Daniil Medvedev

Antrenorul lui Medvedev neagă

Informația lansată de Zverev a produs discuții intense la New York. Conform presei de peste Ocean, Medvedev și Paire nu ar fi fost în contact apropiat în ultimele zile, în ciuda afirmațiilor lui Zverev. 

Gilles Cervara, antrenorul lui Medvedev, a reacționat prompt după declarațiile germanului, declinând varianta conform căreia elevul său ar avea de suferit de pe urma unui posibil contact cu Paire.

Restricții pentru Kristina Mladenovic

Unul dintre contacții direcți ai lui Benoit Paire a fost compatrioata Kristina Mladenovic (27 de ani, 44 WTA), cea care a debutat în turneu și a avansat deja în turul II. Franțuzoaica va continua pe tablou, însă va avea unele restricții în complexul de la Flushing Meadows: nu va mai putea utiliza centrul de recuperare și nu va mai avea dreptul să participe la alte acțiuni publice pe durata competiției. 

„Kiki” Mladenovic și Paire s-au antrenat împreună la New York în aceste zile, ba chiar au luat parte la alte activități comune, informează Essentially Sports.

Citește și alte știri despre US Open 2020:

Adaptare diferită » Thiem e mulțumit la New York, Chardy se plânge de orele petrecute în camera de hotel

Revoltă contra ATP » Djokovic a demisionat, vrea să formeze un for nou care să-i apere pe jucători

Playtech: Dana Budeanu este desființată de o vedetă TV. În ce hal a putut s-o jignească


Comentarii (1)
eccepop
eccepop  •  01 Septembrie 2020, 12:13

Incepe sa prinda contur o mare caricatura. Cei care au decis sa pastreze distanta fata de acest turneu, pare-se ca nu vor avea temei sa regrete prea mult in cele din urma.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează