SPORTURI  »  TENIS  »  PRIMUL GRAND SLAM AL SIMONEI HALEP

VIDEO+FOTO Simona Halep a ajuns la București cu mini-trofeul Roland Garros » Primele declarații pe aeroport, în fața a peste 100 de ziariști: "E și trofeul României"

FOTO: Cristi Preda +21   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 11 iunie 2018 17:30

Simona Halep,  26 de ani, campioana de la Roland Garros, a aterizat în jurul orei 16 la București.

"Mă bucur că sunteți aici, alături de mine, pentru a ne bucura de trofeu. Nu e el prea mare, dar e foarte important. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă la această performanță, familiei mele și tuturor fanilor. Oriunde mă duc în lume am parte de o atmosferă foarte frumoasă. Cred că sunt jucătoarea care are parte de cei mai mulți suporteri la toate meciurile.

Sunt bucuroasă că m-am întors cu bine acasă. Acest trofeu este și al meu, și al României. Aici am crescut, aici m-am antrenat și de aici am ajuns campioană la Roland Garros.

Darren mi-a spus înainte de meci că trebuie să câștig acest trofeu. Primele trei finale au fost tratate altfel. Domnul Țiriac mi-a spus de mult timp că sunt în stare să câștig un trofeu de Grand Slam.

După meci am dormit doar trei ore. Azi dimineață abia am început să simt tot mai mult bucuria pentru realizarea acestui vis. Acum că vă văd și pe dumneavoastră aici, bucuria e și mai mare", a declarat Simona Halep.

"Cariera mea nu se oprește aici"

Liderul mondial a dat și un sfat foarte prețios: "Acum mă simt împlinită profesional din toate punctele de vedere. Cariera mea nu se oprește aici. Voi merge înainte și voi îndrăzni să visez la mai multe titluri de Grand Slam.

Singurul lucru pe care aș putea să-l spun e că trebuie să crezi în tine și să nu cedezi niciodată. Am pierdut trei finale, însă n-am cedat și am crezut cu disperare că se poate într-o zi. Sfatul meu pentru toți oamenii este să nu cedeze niciodată.

Momentul în care s-a cântat imnul a fost foarte emoționant. După ce s-a terminat, organizatorii mi-au spus că nu s-a întâmplat vreodată ca imnul să fie cântat de o arenă întreagă la Roland Garros. Le mulțumesc tuturor pentru căldura pe care mi-au oferit-o.

Vreau să am copii, dar momentan voi continua să joc tenis. Nu mi-am fixat încă niciun obiectiv, aș vrea să-l punem împreună. Dacă voi fi sănătoasă, mă duc cu cea mai mare plăcere la Olimpiadă. E ceva deosebit.

Eu voi prezenta trofeul oriunde, n-am nicio problemă. Nu mă simt foarte obosită. Am fost bine pregătită fizic pentru acest turneu. Îmi voi lua vacanță câteva zile, apoi voi reveni pe iarbă".

...despre primul mesaj primit după trofeul câștigat: "Am fost plăcut surprinsă că adversarele mele din tenis s-au bucurat pentru mine. Asta înseamnă că avem o prietenie frumoasă. Vreau să le mulțumesc pentru reacțiile lor. Mi-au scris și fetele din România. Le mulțumesc și lor. Chiar am fost surprinsă. Petra Kvitova a fost prima care mi-a trimis mesaj pe telefon"

"E cel mai frumos moment al vieții mele. Am încercat să fiu la cel mai înalt nivel al meu în tenis. N-a fost o presiune negativă din partea românilor. Și ei au așteptat la fel de mult ca mine acest trofeu. Eu am încercat să iau doar partea pozitivă din orice. Cu siguranță cele trei finale pierdute m-au ajutat să câștig"
Simona Halep

"Sper ca acest trofeu să aibă o greutate pentru persoanele care sunt în conducerea țării. Mi-aș dori să avem o arenă frumoasă de tenis și acești copii să crească într-un mediu frumos. Sper să se facă posibilă construirea unei arene și să-i motiveze pe oamenii din conducere acest trofeu. Mi-a spus domnul Țiriac să mă uit ultima dată la arena de tenis din București pentru că nu o voi mai vedea"
Simona Halep

 

 

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 11 Iunie 2018

update 16:51

Îmbrăcată lejer, în pantaloni sport și tricou, Simona a coborât din avion cu o replică în miniatură a trofeului Roland Garros. Replica este realizată integral din argint. 

Campioana Roland Garros a fost întâmpinată la scara avionului de familie, de Mihai Covaliu, președintele COSR, de George Cosac, președintele FRT, de Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, de Alina Tecșor Cercel, căpitanul echipei de Fed Cup, și de Emanoil Savin, actual senator și fostul primar al orașului Bușteni.

16:32

Aeronava Tarom care a adus-o pe Simona de la Paris a fost întâmpinată cu tunuri de apă, un obicei tradițional când este inaugurată o cursă sau o aeronavă nouă, dar care poate fi interpretat în acest caz ca un semn de respect.

update 16:22

Aeronava Tarom în care se află Simona Halep a aterizat la Aeroportul Otopeni.

update 16:08

Geroge Cosac, președintele FRT, este la aeroport și a vorbit despre Simona Halep cu câteva minute înainte ca ea să aterizeze:

"Este principalul brand românesc. Este cea mai cunoscută personalitate. Tenisul este extrem de popular. Simona este un exemplu pentru noi toți, un exemplu de modestie. Încercăm să transformăm această zi într-o sărbătoare. Vor mai urma trofee. Simona are o echipă tehnică în spate și îl are pe unul dintre cei mai importanți antrenori din tenis".

UPDATE 15:44

Peste 100 de jurnaliști o așteaptă pe Simona în Salonul Oficial. 

update 15:35

La Aeroportul Otopeni se fac ultimele pregătiri pentru sosirea Simonei Halep. A fost așternut covorul roșu, iar deasupra intrării în Salonul Oficial a fost afișat mesajul "Felicitări, Simona Halep! Ministerul Transporturilor". 

 

Simona Halep vine la București! Se fac ultimele pregătiri la aeroportul Otopeni

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 11 Iunie 2018

 

 

Știrea inițială

Simona Halep, 26 de ani, va fi așteptată la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional "Henri Coandă" de conducerea FRT, în frunte cu președintele Federației, George Cosac.

Tot astăzi, de la ora 20:00, Simona Halep va prezenta trofeul fanilor români, într-un eveniment care va avea loc pe Arena Națională. (Detalii aici).

Vei fi diseară pe Arena Națională pentru a sărbători titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros?

Da, cu siguranță voi merge!
Nu, nu voi fi prezent

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
1421728474639570
Gigi Kent  •  11 Iunie 2018, 20:32
Postat de albanezulvesel pe 11 Iunie 2018, 19:39

daca o sa urmaresti declaratia bunicutzei lui Simonica ..o sa vezi ca noi va numim mucani ...si nu va vrem in familiile noastre ,este un semn de slabiciune sa fii casatorita cu un roman

Vad ca tot incerci sa intarati *** pe aici insa se pare ca nu prea ai succes. Dami voie sa iti explic ca bunica mea tot asa zice: insoarate cu o romanca, deci se pare ca e ceva comun ptr oamenii trecuti de o varsta. Insa spre surpriza ei ma casatoresc cu o.... chinezoaica. Asa ca pana la urma nu este alegerea parintilor sau bunicilor cu cine sa casatoreste o persoana. Si apropo vezi ca pe la noi prin zona pe machidoni ii numim tzantzari. Asta daca vrei sa ne porcaim dar oricum nu mai am chef de trolatul tau. Asa ca pa pa

1421728474639570
Gigi Kent  •  11 Iunie 2018, 20:23
Postat de Gigi Kent pe 11 Iunie 2018, 20:02

Hopa ia uite hateru cum a devenit lover bwhahaha. Care esti ? Tihi ? Simonhalep ?

Vad ca tot incerci sa intarati *** pe aici insa se pare ca nu prea ai succes. Dami voie sa iti explic ca bunica mea tot asa zice: insoarate cu o romanca, deci se pare ca e ceva comun ptr oamenii trecuti de o varsta. Insa spre surpriza ei ma casatoresc cu o.... chinezoaica. Asa ca pana la urma nu este alegerea parintilor sau bunicilor cu cine sa casatoreste o persoana. Si apropo vezi ca pe la noi prin zona pe machidoni ii numim tzantzari. Asta daca vrei sa ne porcaim dar oricum nu mai am chef de trolatul tau. Asa ca pa pa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1421728474639570
Gigi Kent  •  11 Iunie 2018, 20:02
Postat de albanezulvesel pe 11 Iunie 2018, 19:36

***

Hopa ia uite hateru cum a devenit lover bwhahaha. Care esti ? Tihi ? Simonhalep ?

Vezi toate comentariile (26)
Comentează