SPORTURI  »  VOLEI  »  ALEGERI FRV

Cum șantajează FR Volei cluburile înainte de alegeri: „Vrei să nu fii dezafiliat, votezi cu domnul Vișan!”

Cum șantajează FR Volei cluburile înainte de alegeri
Cum șantajează FR Volei cluburile înainte de alegeri

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2020 21:38 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 22:10

Situații incredibile la FR Volei înaintea alegerilor din 30 septembrie. Toți funcționarii trag tare pentru a aduna voturi pentru un al cincilea mandat al lui Gheorghe Vișan

Pe 30 septembrie va fi Adunare Generală de alegeri la Federația Română de Volei. Patru persoane și-au anunțat candidatura: Gheorghe Vișan, actualul președinte, Adin Cojocaru, vicepreședintele FRV, Dan Gîrleanu, fostul mare internațional și Mihai Duță, managerul de la Rapid București. În momentul de față 165 de cluburi din țară ar avea drept de vot, dar lucrurile se pot schimba în funcție de interese! "Oamenii lui Vișan din federație au început să lucreze pentru șeful lor suprem", a declarat reprezentantul unui club de volei.

"Votezi cu Vișan? Dacă nu, te dezafiliem!"

Cum șantajează FR Volei cluburile înainte de alegeri: „Vrei să nu fii dezafiliat, votezi cu domnul Vișan!”
Președintele FR Volei, Gheorghe Vișan


Luăm un caz concret. Asociația Club Sportiv Mexic București este unul dintre cluburile care au trimis la FRV o propunere de președinte în persoana lui Adin Cojocaru! Imediat după ce au trimis această propunere, clubul bucureștean a primit de la FRV o adresă. Semnată de secretarul general Constantin Ispas și de președintele Comisiei de Competiții, Angeluș Cotoanță, adresa are multe greșeli gramaticale. Nu asta ne interesează însă. FR Volei înștiințează clubul Asociația CS Mexic că va fi dezafiliat din cauza faptului că nu a participat la competițiile FRV în ultimii doi ani!

Conform Statutului FR Volei, articolul 37, aliniatul 7, ”hotărârile Adunării Generale devin operante și obligatorii pentru federație și membrii săi după 15 zile de la data la care au fost adoptate”. Există și situații speciale în care devin operabile ”începând cu data fixată de Adunarea Generală”. Cu alte cuvinte, orice club care nu a fost dezafiliat până acum are drept de vot la alegerile din 30 septembrie, pentru că Adunarea Generală va avea loc tot în ziua menționată! Și atunci de ce s-a trimis către ACS Mexic București această adresă? ACS Mexic București a mers la FR Volei pentru a depune o contestație în urma adresei primite, dar președintele Vișan a dat ordin să nu fie primită și înregistrată!

Trafic de influență cu oamenii federației

În această săptămână Comitetul Director al FRV se va reuni, iar surse din cadrul federației spun că se dorește dezafilierea mai multor echipe, conform articolului 26, aliniatul 2. ”Comitetul Director poate adopta măsura de excludere a unui membru, pe care trebuie să o supună aprobării Adunării Generale”. Se ajunge așadar tot la Adunarea Generală. ”Angajații federației, domnii Angeluș Cotoanță, Costel Ispas, Felix Vărzaru, președintele de la Beach Volei, George Peicea, au început să sune pe la cluburi prin țară. Au fost amenințări cum că, dacă nu vor primi delegații în alb pentru alegeri, vor fi dezafiliate”, a declarat un oficial al unui club important din România.

Și președintele FRV, Gheorghe Vișan a trimis mesaje și liste cu propunerile pe care trebuie să le facă cluburile pentru toate funcțiile care se vor vota la alegerile din 30 septembrie. ”Ideea e că domnul Vișan a trimis liste diferite, în funcție de zone geografice. Adică în Ardeal pune oameni de acolo, în Moldova la fel. Ca să se pună bine cu toți”, a explicat o sursă din federației. Rămâne de văzut dacă Gheorghe Vișan va obține al cincilea mandat consecutiv sau va reuși vreunul dintre ceilalți trei candidați să-l învingă.

Dan Gîrleanu, medaliat cu bronz la Moscova 1980, atacă: ”Federația e condusă prost și dictatorial!”

CNSAS verifică dacă Gheorghe Vișan, președintele Federației Române de Volei, a fost informator al Securității

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10216890785437380
Cristiana Dorobantu  •  14 Septembrie 2020, 23:38

1. Nu mi-am dat acordul cu privire la acest articol... nu asa vroiam sa apara numele clubului meu in presă... in aceasta conjunctură. 2. Nu este adevarat ca ni s-ar fi impus, sau ca s-a dat ordin de a nu ne fi primita contestatia... eu am decis sa nu o mai depun! Daca m-ati fi sunat, ati fi aflat ce s-a intamplat la federatie! Mi-a fost scarbă efectiv de aceasta situatie... si nu am dorit sa intram in lupta nimanui! 3. Clubul Sportiv Mexic si-a adus cat a putut aportul la dezvoltarea si promovarea acestui sport minunat... nu doresc sa fim folositi in jocurile de campanie ale nimanui, suntem constienti ca federatia gresește in privinta dezafilierii noastre, dar am fi facut demersurile necesare, reprezentati de avocatul nostru, discret, tocmai pentru a nu fi interpretați ca fiind un instrument in mana cuiva! Sunt convinsa ca dl Adin Cojocaru, o sa castige, pentru ca e necesară o schimbare, dar consider ca acest articol nu favorizeaza niciun candidat, ci dimpotriva arata ce probleme grave sunt in federatie si cat de greu sunt deschisi unii dintre noi schimbarii! Clubul Mexic, este un club indragit in Bucuresti si prin plecarea mea timp de aproape 2 ani la Tg Mureș , sectia de volei a avut de suferit... cand ni se va permite vom incepe activitatea de selectie si o vom lua de la zero, nu ne sperie acest lucru! Pana atunci ne mandrim cu sectia de fotbal si cu rezultatele obtinute de sportivii nostri! Chiar si in aceasta situatie ciudata, Clubul Mexic nu moare... se reinvente

Vezi toate comentariile (1)
Comentează