INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

După înfrângerea la debut, Dan Petrescu se plânge de jucători: „Ce am pregătit până acum nu a funcționat”

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2023 17:29 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 17:58

La zece zile de la prezentare, Dan Petrescu (55 de ani) a început cu o înfrângere la Jeonbuk Hyundai Motors, în Coreea de Sud, 0-2 în fața lui Gwangju. „E o combinație de factori care accentuează problemele noastre”, a încercat să explice Petrescu la conferință. Antrenorul a avertizat: „Va trebui să creștem mult jocul. Vom face schimbări în echipă”.

Pe 14 iunie, Dan Petrescu a fost prezentat în Coreea de Sud, la Jeonbuk Hyundai Motors. Astăzi, zece zile mai târziu, antrenorul a debutat în campionat la noua sa echipă.

Dan Petrescu, debut cu o înfrângere usturătoare în Coreea de Sud: nu se mai întâmplase de 6 ani!
COREEA DE SUD
Dan Petrescu, debut cu o înfrângere usturătoare în Coreea de Sud: nu se mai întâmplase de 6 ani!

Un prim meci deloc bun, înfrângere pe terenul lui Gwangju (0-2), în fața căreia Jeonbuk nu mai pierduse din 30 aprilie 2017. De peste șase ani! Verzii au căzut pe locul 8 în clasament și sunt acum, după 19 etape, la 20 de puncte de liderul Ulsan.

Dan Petrescu a avut 4 jucători accidentați, inclusiv primii doi căpitani!

La conferința de presă, tehnicianul în vârstă de 55 de ani s-a plâns. De joc și de jucători. „Ceea ce am pregătit până acum nu a funcționat”, a declarat Petrescu, potrivit Yunhap News. „N-am creat ocazii, ne-a lipsit mișcarea în faza ofensivă”.

Antrenorul nu a putut folosi patru oameni importanți. Aproape întreaga linie defensivă, în primul rând stoperul Hong Jeong-ho, căpitanul echipei, și fundașii dreapta Kim Moon-hwan și stânga Kim Jin-soo. Pe lângă mijlocașul Paik Seung-ho, al doilea căpitan al lui Jeonbuk. Toți patru sunt accidentați.

„Pe lângă aceștia, nici cei reveniți după accidentări nu stau perfect din punct de vedere fizic. E o combinație de factori care accentuează problemele noastre”, a încercat să explice Petrescu.

Peste patru zile, pe 28 iunie, Jeonbuk o va înfrunta din nou pe Gwangju, acasă, în sferturile de finală ale Cupei Coreei de Sud. tehnicianul a avertizat: „Va trebui să creștem mult jocul. Vom face schimbări în echipă. Cei care nu prea au fost folosiți vor primi și ei o șansă".

Dan Petrescu a fost pus sub presiune încă de la prezentare: „E un risc pentru club”

Chiar dacă a semnat un contract pe doi ani și șase luni, cu un salariu total de 3 milioane de dolari (1,2 milioane pe sezon), Petrescu nu le oferă prea multă siguranță sud-coreenilor. La prima conferință, din 14 iunie, un jurnalist i-a spus tocmai acest lucru:

„De-a lungul carierei, nu ați rămas mult timp la formațiile pe care le-ați pregătit. Fanii lui Jeonbuk consideră că acest lucru este un risc pentru club”.

A răspuns astfel: „În unele locuri stai un an, doi ani, cinci ani. Aș vrea să stau zece ani aici. Dar nu știi niciodată cât de lungă e viața antrenorului, pentru că fiecare club e diferit, pentru că fiecare țară e diferită. Fiecare alegere are presiune și doză de risc, însă trebuie să înduri, trebuie să accepți”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

A refuzat-o pe PSG și a ales finalista Ligii Campionilor! Inter i-a găsit înlocuitor lui Edin Dzeko

Manchester City, interesată de jucătorul care a costat-o pe PSG aproape 70 de milioane de euro

Citește și:

Marius Ștefănescu ar fi aproape de FCSB, deși Dioszegi spunea că „onoarea nu se poate cumpăra
Superliga
Marius Ștefănescu ar fi aproape de FCSB, deși Dioszegi spunea că „onoarea nu se poate cumpăra" » Acum, oficialii de la Sepsi se contrazic în declarații
A dat gol în finala mică a Campionatului Mondial, iar acum este aproape de un transfer la Rapid » Ce mutare de proporții pregătesc giuleștenii
Superliga
A dat gol în finala mică a Campionatului Mondial, iar acum este aproape de un transfer la Rapid » Ce mutare de proporții pregătesc giuleștenii
Florentin Petre a semnat cu Dinamo, asistat de Anamaria Prodan, și e făcut praf de Cornel Dinu
Superliga
Florentin Petre a semnat cu Dinamo, asistat de Anamaria Prodan, și e făcut praf de Cornel Dinu

„Te ridică sau te bagă în pământ” » Horațiu Moldovan a povestit cum a cucerit-o pe Aza Gabriela: „Prima noastră întâlnire a fost la asigurări”

Iubita unui jucător cu 400 de meciuri în Seria A i-a mărturisit Dilettei Leotta: „De asta dormim în camere separate”


Comentarii (7)
Gerson
Gerson  •  25 Iunie 2023, 13:04

Despre CFR Cluj numai de bine va fi una dintre candidatele la retrogradare indubitabil....lip

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Iunie 2023, 09:22

...niste jurnalisti nepriceputi au ras de Daniel Boruga ...starul antrenorilor romani ...bursucul face Romania de ras pe unde se duce ...el si cu Boloni ...ca pe hagi nu l mai ia nimeni ...

donqhot
donqhot  •  24 Iunie 2023, 21:06
Postat de nefertem pe 24 Iunie 2023, 18:25

Daca primea 3 penalty-uri, cum ar fi fost normal pentru un antrenor de nivelul lui, avea sanse sa castige.

macar egal.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează