Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 02:56 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 11:57

Partida FCU Craiova - FC Botoșani, programată luni, de la ora 17:00, în etapa cu numărul 19 din Superliga va fi oficiată de arbitrul Ionuț Coza (44 de ani). Nimeni altul decât „centralul” pe care Adrian Mititelu Jr. l-a acuzat de corupție și l-a amenințat anul trecut, după înfrângerea cu Farul (2-3)

„Din surse garantate, Coza e corupt! Dacă mai e delegat la Craiova, voi face istorie”, a tunat fiul patronului FCU, după meciul de la Ovidiu, din ianuarie 2022, nemulțumit că arbitrul din Cernica le-a refuzat un penalty. 

CFR Cluj și FCSB, remiză cu scandal în Gruia » Decizia lui Colțescu aruncă Superliga în aer! Clasamentul actualizat
CFR CLUJ - FCSB 1-1
CFR Cluj și FCSB, remiză cu scandal în Gruia » Decizia lui Colțescu aruncă Superliga în aer! Clasamentul actualizat

Anul trecut, înaintea partidei Farul - FCU Craiova, disputat la Ovidiu, pe 24 ianuarie, în returul sezonului regular, oltenii l-au recuzat pe Ionuț Coza susținând că ar fi arbitrul „de casă” al Farului. 

CCA nu a ținut cont de memoriul oltenilor, iar la finalul întâlniri, Adrian Mititelu Jr. a lansat acuzații incredibile la adresa „centralului” Ionuț Coza.

„Tatăl meu, din închisoare, m-a întrebat cine este arbitru astăzi: «Mă, vezi să nu cumva să îl pună pe Coza». Și tot pe el l-a pus. Așa cum au existat Bogaciu, Gheorghe Constantin, eu vă zic din surse garantate că arbitrul Coza e corupt. Să mă dea în judecată. Dacă va mai fi delegat la Craiova, voi face istorie! Și cu el, și cu observatorul!”, a acuzat Adrian Mititelu Jr., în direct la Digi Sport.

La meciul de luni, cu FC Botoșani, observator de arbitri a fost delegat Augustus Constantin, omul de încredere al președintelui CCA, Kyros Vassaras.

Adrian Mititelu Jr. este suspendat 6 luni

În mod normal, arbitrul Ionuț Coza nu ar trebui să se intersecteze cu Adrian Mititelu Jr. la stadion, deoarece oficialul lui FCU Craiova a fost suspendat 6 luni și nu mai are acces pe teren și la vestiare. 

Juniorul a fost sancționat după ce l-a înjurat și amenințat pe arbitrul Marian Barbu. 

De ce a cerut FCU Craiova recuzarea arbitrului Ionuț Coza

În 2022, Adrian Mititelu Jr. a explicat de ce au cerut recuzarea lui Ionuț Coza: „Eu nu cred în coincidențe. Vreau să iau cronologic. La meciul cu Petrolul, de anul trecut (n.r. 2021), Ionuț Coza a dictat cel mai penibil penalty din istorie. Așa au scris ziarele din toată lumea. La meciul din tur, cu Farul, Coza a dictat un penalty inexistent, în minutul 86”.

După acel scandal monstru din ianuarie 2022, Ionuț Coza nu a mai condus nicio partidă a celor de la FCU Craiova. Acum este prima dată! 

Arbitrul Ionuț Coza a mai fost delegat la patru meciuri ale echipei FCU Craiova ca rezervă sau arbitru video

În schimb, CCA l-a inclus pe arbitru din Cernica în brigăzi delegate la patru meciuri ale celor de la FCU Craiova, ca arbitru de rezervă sau în camera video:

  • arbitru de rezervă / FCU Craiova - FC Voluntari 1-0, Cupa României (10 noiembrie 2022)
  • asistent VAR / FCU Craiova - FCSB 1-3, Superliga (16 iulie 2023)
  • arbitru VAR / FCU Craiova - UTA 2-3, Superliga (20 octombrie 2023)
  • arbitru de rezervă / Universitatea Craiova - FCU Craiova 1-1, Superliga (4 noiembrie 2023)

Arbitrul Ionuț Coza nu l-a dat în judecată pe Adrian Mititelu Jr.

Arbitrul Ionuț Coza a reacționat la acuzațiile lui Adrian Mititelu Jr., prin intermediul site-ului FRF. 

„Declarația «Arbitrul Coza este corupt» îmi pătează imaginea, o afectează și pe cea a Comisiei Centrale a Arbitrilor, de aceea iau în considerare varianta de a acționa în instanță persoanele care mi-au adus un prejudiciu prin astfel de afirmații neadevărate”, a transmis Ionuț Coza.

10.000 de leieste suma cu care a fost amendat Adrian Mititelu Jr. de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF pentru acuzațiile aduse arbitrului Ionuț Coza

Arbitrul a rămas doar la faza de intenție și nu l-a dat în judecată pe Adrian Mititelu Jr.

VIDEO. Superliga - Etapa XIX » Match Preview FCU Craiova - FC Botoșani

Citește și alte articole:

„Ieși în p*** mea!” » Coman a cedat nervos după decizia controversată a lui Colțescu: arbitrul i-a anulat supergolul și a salvat-o pe CFR!

Faza de 5 stele care l-a îngenuncheat pe Mandorlini! Coman și Olaru au creat un gol excepțional

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa