GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Măsuri drastice în Iași pentru limitarea răspândirii Coronavirusului: s-ar putea suspenda total transportul public, iar parcurile ar putea fi închise

Articol de GSP - Publicat joi, 19 martie 2020 19:25

Primăria Iași ia în calcul să adopte măsuri drastice pentru a evita răspândirea Coronavirusului printre cetățenii localității. Printre acestea: suspendarea totală a transportului public, scoaterea băncilor de pe domeniul public și închiderea parcurilor. 

În Iași deja s-au limitat condițiile pentru transportul public, oamenii având voie să circule doar dacă au loc pe scaune. Comitetul Local pentru Situații de Urgență va decide mâine dacă îl va suspenda de tot, scrie hotnews.ro. 

O altă măsură care ar putea adoptată ar putea fi scoaterea băncilor de pe domeniul public și închiderea parcurilor. Primarul Mihai Chirică a explicat de ce se gândește la această măsură. 

„Am început de săptămâna trecută programul de dezinfecție a locurilor de joacă pentru copii și închiderea acestora pe timpul nopții, misiune dată în sarcina Poliției Locale Iași pentru a evita pătrunderea în spațiile destinate copiilor a persoanelor adulte și a persoanelor fără adăpost. Dacă lucrurile vor evolua, m-am și pregătit, ridic toate băncile din oraș într-o singură noapte ca să nu îi mai văd cum stau câte 2-3 pe bancă”, a spus Chirica pentru sursa citată. 

Persoanele fără adăpost au fost izolate în centrele primăriei, iar în piețe comercianții au fost obligați să poarte măști, mănuși, și să acopere produsele de pe tarabă cu folie transparentă. De asemenea, autoritățile din Iași au închiriat trei hoteluri pentru carantinarea persoanelor venite din zonele roșii și s-au pregătit containere. 

Măsurile sunt luate în condițiile în care din populația totală a județului de 900.000 de persoane aproximativ 200.0000 lucrează în străinătate, iar în ultimele zile s-au întors câteva mii din zonele roșii.

Citește alte știri despre cum afectează coronavirus sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
2470196376539519
Eduard Antoniu  •  21 Martie 2020, 17:34

Trebuie lege martiala.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează