FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Gigi Becali se laudă că l-a ajutat pe Adrian Mititelu să iasă din închisoare: „Dacă nu eram eu de acord, nu îl eliberau!”

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 16:55 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 17:30

Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu (54 de ani) a fost pus azi în libertate din penitenciarul Pelendava, din Craiova, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel.

Gigi Becali a vorbit pentru GSP despre eliberarea lui Mititelu. Patronul lui FCSB declară că a contribuit la acest lucru, deoarece a trimis un avocat pentru a transmite instanței că nu se opune eliberării.

Adrian Mititelu a fost condamnat în noiembrie 2020 la 3 ani de închisoare în cazul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la FCSB. Acesta a fost găsit vinovat de evaziune, deși în primă instanță a fost iertat.

Adrian Mititelu a fost eliberat din închisoare după un an și 7 luni! Decizie definitivă la Curtea de Apel: „În 3 ore va fi acasă”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu a fost eliberat din închisoare după un an și 7 luni! Decizie definitivă la Curtea de Apel: „În 3 ore va fi acasă”

Gigi Becali: „Dacă nu eram eu de acord, nu-l eliberau”

- Bună ziua, domnule Becali ce părere aveți de eliberarea lui Adrian Mititelu?
- Dacă nu eram eu de acord nu-l eliberau. Am trimis un avocat special, astăzi, la Curtea de Apel pentru a transmite instanței că nu ne opunem eliberării. Să vă spun un lucru, Mititelu mai avea de ispășit 32 de zile. Urma să intre la comisie pentru eliberare condiționată. N-a scăpat definitiv.

- Adică?
- Mititelu nu a fost eliberat, ci doar i-a fost suspendată pedeapsa până la revizuire. Asta înseamnă că s-ar putea să se întoarcă la închisoare în septembrie, să facă și cele 32 de zile. Totul depinde de Înalta Curte, care urmează să reglementeze hotărârea CCR. Vom vedea cum.

De ce a fost condamnat Adrian Mititelu

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.

În concluzia scrisă înaintea de luarea deciziei, procurorul Cristina Scarlat a susținut că Mititelu și Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, au comis fapta cu intenție directă de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Concret, după instituirea sechestrului din 31 ianuarie 2011, FC U Craiova a încheiat acordul de transfer pentru jucătorul Mihai Costea la FCSB, în data de 23 martie 2011.

Citește și:

Primele declarații ale lui Adrian Mititelu jr., după ce Curtea de Apel a decis eliberarea tatălui: „La treabă! Pregătim două transferuri impresionante”

Croitoru vrea să o ducă pe FCU Craiova în play-off, dar are mari probleme! » Cum arată primul „11” după stagiul din Austria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
knuty
knuty  •  07 Iulie 2022, 19:10

Multumim Elena !!!!!!!!!!!!Bravo Elena!!!!!!!Ne-ai facut fericiti!!!!Cam asta e Haplea!!!!!

morisca_11
morisca_11  •  07 Iulie 2022, 10:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  07 Iulie 2022, 07:10

Multe abuzuri s-au mai făcut și împotriva lui Mititelu!!! Justiție discreționară , justiție cu dublă măsură , ca la noi. Nu că Mititelu ar fi curat ca Alba Ca Zăpada , dar dacă o iei așa , atunci cel puțin 50% din clasa politică care a dus România de râpă CU BUNĂ ȘTIINȚĂ ar trebui să facă ani grei de pușcărie! ANI GREI , nu 4-5-7 ani!!! Mă bucur pentru el și sper ca în viitor doar Craiova lui Mititelu (ADEVĂRATA Craiovă) , să existe în acel frumos oraș.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează